RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA
Potrebna pomoc oko ulaska u multikopter hobi
lazar89nis:
otvorio sam ga posto svakako nije radio :) ali sad nemam pojma sta dalje mmmm
ima 2 zice i utvrdio sam da je CW motor. probao sam par stvari koje sam naso na netu ali mi nisu pomogle :( nisam do sad nikad otvarao ove motorcice pa mi nije skroz jasno kako tacno treba da izgleda sve kad je u dobrom stanju. ono sta mi je cudno sve je unutra crno kao da je pregoreo i da je imao kratak spoj :( mozda se bas to i desilo. nesto mi se cini da mu nema spasa :)
nego ja se sve nadam da ce ovaj drugi quadcopter isti da mi stigne za par dana pa cu da nastavim za treningom a za 20tak dana mi stize brdo rezervnih delova pa cu i ovaj da osposobim :)
ako neko ima motor koji mu je visak i zeli da proda nek se javi da ne cekam ove moje :) (res)
sto se mog motorcica tice mogu da uzmem da probam da napravim macro fotografiju pa neko ko se razume da pogleda. iskreno motorce kosta 1.5$ i da nije potrebno da se ceka da stigne ne bih se bakcao uopste :) nego kinezi spori sa isporukom :P
igorpl:
Slikaj pa da vidim-
Ako je sve crno tj žice na rotoru nisu bakarne boje nego crne onda džaba ti poso!
U svakom slučaju slikaj pa da pogledam.
lazar89nis:
https://www.dropbox.com/s/45mugvnrom2hqbp/WP_20141222_21_48_09_Pro.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/uk1g1f5lxdsayff/WP_20141222_21_49_11_Pro.jpg?dl=0
nisam uspeo da izvucem motor iz kucista :( samo dotle dodje. jedino da probam na silu kljestima da izvucem :)
ako slike nisu dovoljno jasne mogu da probam da uzmem i DSLR aparat da probam da napravim bolje od ovih
igorpl:
E sada to što ti je na žicama to je poklopac gde su ti četkice.
one bi trebalo da budu grafitne male kockice nalepljene na krajeve bakarnih limića i da prave spoj na rotoru dok se vrti.
Očigledno je tu nešto gadno gorelo mada rotor koliko vidim može da bude da je ispravan.
Očisti sve alkoholom dobro onako kako sam ti rekao.
Rotor ne možeš da išupaš lako jer ga u kućištu drži magnetna sila od magneta koji je nalpljna po obodu kućišta motora sa unutrašnje strane.
Sve što treba je povući kako treba.
Taj gornji deo rotora koji se crni na prvoj slici to očisti dobro do bakra.
Ako je tu gorelo i istopilo se nešto onda baci motor.
Po svoj prilici velike su šanse da je baš tu došlo do kratkog spajanja i topljenja.
Ali kažem prvo očisti sve alkoholom dobro pa vidi.
Šta je gorelo i šta je otopljeno
lazar89nis:
nista nisam uspeo da napravim :( izgleda da je skroz unisten onaj donji deo gde su zice :( sam rotor je ok koliko sam mogo da vidim ali ovaj donji deo je ceo izgoreo :(
nista cekam nove motore pa ponovo pocinjem da letim oo)) (<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version