RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi Dji Inspire 1 --- videooo----

<< < (5/16) > >>

djbojan:

--- Quote from: shone on November 14, 2014, 10:38:42 PM ---
--- Quote ---
hahhahahahaha

na 1m10s
--- End quote ---

Vidi da se ne uvrediš ali da se više razumeš u filmsku tehnologiju shvatio bi da se sebi smeješ
Al da neširimo odosmo u off-topic

--- End quote ---

Koliko para, toliko muzike, a u ovom slucaju sa GH4, dobijes bas dosta muzike,

filmska tehnologija nije nauka, a i mi ne snimamo filmove, zasad... :big smile

Dji inspire je super, kako god bilo, za jos malo para imas profi heli, na koji mozes okaciti bilo koji dslr.

Sve se svodi na namenu i potrebe helija, da li se igras, radis i zivis od toga, pokusavas sa spijuniras komsinice.  :_D :hehe

shone:

--- Quote ---Ko zna kako da koristi, za njega je GH4 veoma ozbiljna sprava, a za onog ko ne zna je i arri alexa najobicnija igracka...
--- End quote ---

--- Quote ---Koliko para, toliko muzike, a u ovom slucaju sa GH4, dobijes bas dosta muzike
--- End quote ---

Vidim da su se vlasnici gh4 veoma uzbudili kada im za ljubimca kazes da je igracka... Evo povlacim rec da je igracka :_D

A u Srbiji po obicaju se sve meri na kilo tj rezoluciju sto bas i nije presudna uloga.Elem naj bitnija stvar koja razlikuje inspire od phantoma(osim u letnim karakteristikama) posto smo utvrdili da ima isti senzor kao i gp4
je optika koja je pomeni mnnnnooooogoooo bolja od gp4 i sa tavom optikom koja nekrivi i izoblicuje mozda i svetlosno jaca moze super da se radi TV produkcija i cini mi se da su tu ciljnu grupu oni i jurili.
Za te potrebe je ovo super sprava

spec optike
The lens consists of 9 elements in 9 groups including an aspherical element producing extreme clarity

dandi:

--- Quote from: shone on November 17, 2014, 05:44:35 PM ---
--- Quote ---Ko zna kako da koristi, za njega je GH4 veoma ozbiljna sprava, a za onog ko ne zna je i arri alexa najobicnija igracka...
--- End quote ---

--- Quote ---Koliko para, toliko muzike, a u ovom slucaju sa GH4, dobijes bas dosta muzike
--- End quote ---

Vidim da su se vlasnici gh4 veoma uzbudili kada im za ljubimca kazes da je igracka... Evo povlacim rec da je igracka :_D
--- End quote ---
Niko se nije uzbudio, samo volim da reagujem na postove koji veze sa zivotom nemaju.. GH4 je ocigledno dovoljno dobar za vecinu domacih spotova za koje se po novinama laze da su ogromni budzeti, dovoljno je dobar za masu svetskih spotova koji se vrte po MTV-u, dovoljno je dobar za BBC i za TopGear ali eto za Shoneta sa rcfly4um-a nije  lol, bice onda da ipak nije do kamere vec do onog ko koristi kameru..
Uostalom, bas me interesuje koji ti to bolju kameru bi koristio ili koristis za snimanje iz vazduha?

--- Quote from: shone on November 17, 2014, 05:44:35 PM ---A u Srbiji po obicaju se sve meri na kilo tj rezoluciju sto bas i nije presudna uloga.Elem naj bitnija stvar koja razlikuje inspire od phantoma(osim u letnim karakteristikama) posto smo utvrdili da ima isti senzor kao i gp4
je optika koja je pomeni mnnnnooooogoooo bolja od gp4 i sa tavom optikom koja nekrivi i izoblicuje mozda i svetlosno jaca moze super da se radi TV produkcija i cini mi se da su tu ciljnu grupu oni i jurili.
Za te potrebe je ovo super sprava

spec optike
The lens consists of 9 elements in 9 groups including an aspherical element producing extreme clarity

--- End quote ---
Niko nije rekao da je rezolucija presudna stvar, ali sam napisao koji su plusevi vece rezolucije, mnogo su bitnije stvari recimo dinamicki opseg ali o tome mozemod a diskutujemo na nekoj drugoj temi.
Sto se tice objektiva, on se moze zameniti i na gp4, a svetlosna osetljivost sigurno nije bolja ( na dji inspire kameri) ni sa stock gp4 objektivom, posto su oba na f2.8, pa samim tim propustaju podjednako svetlosti na povrsinu senzora, sto se uostalom vidi i po zrnu na reklamnim indoor snimcima za dji inspire...

shone:
Moram taksativno da odgovorim da se nešto ne propusti

1.Većina domaćih spotova je urađeno sa DSLR kamerama a gh4 to nije
2.MTV,BBC,Top Gear emisije koje navodiš imaju ozbiljan zahtev za kvalitetom slike (  može da se provuče neki snimak sa DSLR ili gh4 ili male go pro kao efekt ili wide kadar)
3.Ja kamere koje sam koristio na helišu i u životu su razne pa nebih da reklamirm brendove (inače snimci iz heliša se računaju kao efekt ili opisni kadrovi pa po želji kači šta hoćeš u zavisnosti od produkcije ili DOP-a)
4.Na gp4 može da se zameni objektiv ali ja još nisam sreo sa korigovanim aspherical elementom za gopro (što se tiče svetlosne jačine rekao sam MOŽDA je svetlosno jači )

Inače sam upređivao Inspire i phantom kao dva modela heliša koji su u principu veoma slični a mnogo različiti i šta je bolitak novog modela i o čemu su mislili kad su ga konstruisali. Nije novac presudna stvar za velike TV kuće nego operativnost ENG ekipa kad ih pošalju na teren tu se phantom mnogo bolje pokazao nego s800 ili s1000 pa su napravili nešto između a da baš toliko nekrivi sliku i da može da se u atti modu vozi kao u gps-u. Jedino što me buni je nije lako rasklopljiv ali vada zbog veličine u brdu jedan peli više manje je nebitan

@dandi
ja sam iz BG ne iz KG

dandi:

--- Quote from: shone on November 17, 2014, 09:37:06 PM ---Moram taksativno da odgovorim da se nešto ne propusti

1.Većina domaćih spotova je urađeno sa DSLR kamerama a gh4 to nije
--- End quote ---

DANAS, dakle u ovom trenutku, se vecina domacih spotova snima sa GH4, do pojave GH4 bio je najzastupljeniji 5d mk2, a ako racunas DO danas onda je vecina domacih spotova snimljena sa Sony ex1,ex3 i panasonic dvx200 sa 35mm adapterima, dakle kamerom a ne dslr-om.

--- Quote from: shone on November 17, 2014, 09:37:06 PM ---2.MTV,BBC,Top Gear emisije koje navodiš imaju ozbiljan zahtev za kvalitetom slike (  može da se provuče neki snimak sa DSLR ili gh4 ili male go pro kao efekt ili wide kadar)
--- End quote ---

Izvini ali ovo je samo dokaz da pojma nemas o cemu pricas...
Na Mtv Adria mozes da nadjes procentualno oko 10% spotova snimljenih red kamerom, sve ostalo su aparati. Na globalnom MTV-u je taj procenat znatno jaci u korist filmske i red kamere jer budzet tako nesto dozvoljava ali opet imas gomilu bas popularnih svetskih zvezdi koje su snimile spotove sa aparatom, od Kylie Minogue do Maroon5, i to je trend koji sve vise raste, i svakako da zadovoljava kriterijume za kvalitetom slike, a ako je zadovoljavao (7d za kylie minogue) 5D mk3 onda GH4 zadovoljava x10, posto si i sam svestan koliko je za video Gh4 bolji od 5Dmk3 je l' tako?
DSLR snimak moze da se provuce i provukao se u holivudskim filmovima tipa Iron Man, Captain America, Black Swan i sl, a za televizijsku upotrebu tek moze da se koristi kao glavna kamera...
BBC vec godinama koristi DLSR, od 5D za snimanje pojedinih serija (dr house), pa do kao sto sam napisao GH4 za TopGear, i to ne da se provuce u pojedinim kadrovima kako ti koji si opste neobavesten tvrdis vec se cele epizode snimaju.
Gopro se takodje masovno koristi, pa se pojedini reality tipa CatFish snimaju malte ne 80% na goprou i to ide na MTV, tako da odavno nema govora o nekim ultra mega giga kriterijumima koje pominjes.

--- Quote from: shone on November 17, 2014, 09:37:06 PM ---3.Ja kamere koje sam koristio na helišu i u životu su razne pa nebih da reklamirm brendove (inače snimci iz heliša se računaju kao efekt ili opisni kadrovi pa po želji kači šta hoćeš u zavisnosti od produkcije ili DOP-a)
--- End quote ---
Nisam te pitao sta si sve koristio, vec sam vrlo jasno pitanje postavio, koju to ti kameru dizes u vazduh a da je bolja od GH4? To nije nikakva reklama, vec svrha foruma, deljenje informacija, prosvetli nas pa i mi da koristimo to bolje,.

--- Quote from: shone on November 17, 2014, 09:37:06 PM ---4.Na gp4 može da se zameni objektiv ali ja još nisam sreo sa korigovanim aspherical elementom za gopro (što se tiče svetlosne jačine rekao sam MOŽDA je svetlosno jači )
--- End quote ---
To sto se ti nisi sreo, ne znaci da nema takvih objektiva i da ih mnogi od nas ne koriste, vec samo govori o generalnom nepoznavanju materije.
Evo pa pazari neki, pa da diskutujemo posle toga o pros&cons
http://peauproductions.com/store/index.php?main_page=index&cPath=124_126_127

--- Quote from: shone on November 17, 2014, 09:37:06 PM ---@dandi
ja sam iz BG ne iz KG

--- End quote ---
Drago mi je, to doduse ne menja smisao moje recenice.

Sto se tice Dji Inspire-a, bacanje para za gadget freakove, kojih je sve vise i vise u ovom hobiju, a ne za tv kuce... Neobican dizajn, solidan flight time, dobra kamerica i gimbal, hd video link, sve sem cene, koja je mogla za nekih 500eur na dole, je vise nego super. Verujem da bi ga svako od nas rado posedovao ali opet ne vidim sta moze da snimi DJI inspire a da to isto ne moze da odradi Phantom i gopro4.
Recimo ovaj reklamni snimak za Dji Inspire, zrnast, ima distorzije na nekim kadrovima i neverovatan gubitak horizonta https://www.facebook.com/video.php?v=10152397538180025
Kao i sve ostalo kod DJI, ocekujem da ce prvi kupci biti beta testeri a da ce se stvari tek donekle popraviti sa kasnijim izdanjima...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version