RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi Dji Inspire 1 --- videooo----

<< < (8/16) > >>

motorola_la:
najavljen sony A7 II  sa stabilizacijom u 5 osa

motorola_la:
SkyNet is hereee

tibeteagle:

--- Quote ---I sto bi Brook Jensen rekao
"Never forget that all the great photographs in history were made with more primitive camera equipment than you currently own."
--- End quote ---
Slikali bi ono sa boljima da su imali, a u suštini uvek su imali najbolju koja se mogla kupiti. Nije slučajno da great (old) photographs imaju celu zbirku aparata za mali muzej, jer su uvek uzimali najnoviji.
I ja smatram kao old photographer da prvo treba znati dobro podesiti kameru, dobro odabrati kadar za snimanje i sačekati dobar trenutak. S druge strane, mora se priznati da u vreme visoke automatizacije u fotografisanju ovo polako gubi smisao. Aparati pored svetlosne automatike danas već znaju izabrati čak i trenutak za okidanje, jer prepoznaju osmeh na licima i sl. Već i rafali snimaka su prošlost, odnosno povećan je do nivoa video zapisa, pa se slike vade po želji iz tog niza slika.  O još hiljadu drugih mogućnosti da i ne pričam. Tako je danas već svako foto umetnik sa svojom kamerom u džepu, a što je samo jedan app u gomili na toj pljosnatoj spravici.  :-\

Definitivno se pokazuje, pa i sa ovim obličnim DJI Inspire dronom, da multikopterima ne pašu i nije im potrebna konstrukcija kamere koja je napravljena za čovekovu ruku i menjanje objektiva za razne potrebe na zemlji. Na ručnim konstrukcjama je većina delova suvišan teret, a za što trebaju mnogo skuplji, veći i samim tim opasniji dron podizači kamere. Zbog toga će se tendencije smanjenja dimenzija kamera i povećavanje kvaliteta takvih nastaviti, a što je započet sa GoPro i ostalim akcionim kamerama. Čak i full frame kamere sa dobrim velikim sočivima se mogu napraviti u 1/4 težine ručnog, što ne znači da je i potreban taj već odavno zastareli film format. (mlađima treba pokazati šta je to film  ???). Pitanje je samo vremena kada će se velikim kompanijama isplatit da i takve ponude. Ako neće, hoće manje kompanije, kao što je to primer i sa GoPro, a ima ih već sve više. Zato ne isterujte neke nepotrebne parametre na kamerama, koje se okom ni ne mogu videti. Ako ipak ima slabosti neka jeftinija, editori mogu dosta da poprave, a što jako stari fotografi ne znaju šta je to.  :big smile Ko se bavi profesionalno sa AP, neka kupuje uvek najbolje, jer naručiocima nikada nije dovoljno dobar snimak i bili bi zadovoljni samo ako bi se snimalo sa studijkom kamerom od 50 kila eura i više.

dandi:

--- Quote from: shone on November 18, 2014, 10:54:42 PM ---

Verovatno ih ti snimas pa znas, al nema veze ako ti to mislis zivi sa tim nemam nista protiv
--- End quote ---

Domaca produkcija, kompletni spotovi snimani iskljucivo sa GH4 (i po neki goprokadar by vpanin sa foruma):

(ovde smo dizali GH4 i cinestar u vazduh)

--- Quote from: shone on November 18, 2014, 10:54:42 PM ---ako su tebi lokalni spotovi koji se vrte na MTV i pojedini reality koje se rade i sa kamerama iz video nadzora(nemam nista protiv posto sluze svrsi) i gp4 za tebe dostignuce OK opet nemam nista protiv
ali posto sam trebao da radim nesto za njih trazili su full HD 4.2.2 ne konverzaciju sa h264 na 4.2.2
--- End quote ---
Sone, nema potrebe za ovakvim glupostima, gomila spotova na kojima sam radio se vrti na MTV-u, pa tako i spot mog benda..
Ovo je tipican primer da pojma nemas i da svesno izmisljas, ocekujuci da diskutujes sa podjednako (ne)informisanom osobom kao sto si ti, pa ako prodje prodje.. Posle ovih izmisljotina nazalost ne mogu da shvatim ozbiljno vise nista sto budes napisao...
O tome sta MTV trazi postoje jasne specifikacije koje svako ko radi sa njima vrlo dobro zna:
1. MTV emituje svoj program u 4:3 formatu, 720x576 PAL
2. Zvuk je 48.000 hz / Nivo između -6 i -12dbl
3. MTV emitituje mpeg2 format spotova. Svaki drugi format koji nam stigne će biti prebačen u mpeg2 (Bit rate 9 000 Kbps / Frame rate 25.000 fps / Resolution 8 bits /// Audio - Bit rate 1 536 Kbps / 48.0 KHz / Resolution 16 bits)

Evo uploadovao sam ti njihove detaljne specifikacije po pitanju video spotova koje emituju:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/36769638/UPLOAD%20SPOTOVA%20NA%20MTV%20SERVER%20-%20Copy.pdf

--- Quote from: shone on November 18, 2014, 10:54:42 PM ---
Trenutni setup za moj helis nikon d810 i Ninja Star
A i da te prosvetlim, mada bi trebao da znas razliku u velicini cipa i njegov benefit

cak i ovaj sony a7s je bolji od gh4
--- End quote ---
Ahahah pa ti mega car u neznanju. svaka cast, to se retko srece. Da pricamo o senzorima (moze, digitalizacija signala i pricip rada cmos i ccd senzora spada u jedan od retkih predmeta na faksu koji sam polozio sa najvisom ocenom), mora da se razumes taman toliko kao i u sve sto si napisao :D.
Gh4 jede svaki Nikon, narocito za snimanje iz vazduha ( pricam o videu a ne o fotografijama). Za razliku od tebe ja imam ili sam imao (jer sam nesto i prodao posto zbog zastarelosti kao 5d, kao sto bih prodao taj d810 na tvom mestu koji SNIMA VIDEO u rangu 5dmk3)i 5Dmk3, A7s, Gh4 i gopro4, pa je malo neozbiljno da diskutujem sa nekim ko se informise iskljucivo preko youtube linkova, a usput mogu da ti dam jos jedno 10x vise linkova u kojima GH4 jede A7s po pitanju detalja, ostrine, o rezoluciji i da ne pricamo...

--- Quote from: shone on November 18, 2014, 10:54:42 PM --- Znaci siroki korigovan objektiv sa visokom rezolucijom nema. To sto postoje razna sranja sa razlicitom ziznom daljinom i sumljive rezolucije za gopro na svakom sajtu ako me za to obavestavas hvala nemoras (pricam ti iz iskustva probao i ima samo jedan da valja)
--- End quote ---
Koje iskustvo? neki Youtube opet?
Ja ti postavio linkove, mozes da kupis, da vidis da ima, ali kada neko insistira da bude tvrdoglav u svojim tvrdnjama, umesto da prizna da je pogresio, ko sam ja ga ubedjume drugacije.

--- Quote from: shone on November 18, 2014, 10:54:42 PM ---E to se zove sve u jednom i valjda (nisam probao) sve radi upalis zavrsis posao i ugasis. Tako je pobedio apple.....   
To sto neko iz srbije ima vremena, pa probaj ovo ili ono pa cekaj da mrdnem onu zicu sad ce da proradi to u svetu ne fukncionise
--- End quote ---
Ja nesto nemam problema sa mrdanjem zica i sve mi funkcionise kako treba, mozda ti treba da promenis majstore ( sumanjam da si sam sklopio neki multirotor). Uostalom, najskuplji sistemi su uvek bili i bice custom made DIY.

--- Quote from: shone on November 18, 2014, 10:54:42 PM ---Cekaj budi realan phantoma da spakujes sa svim sto si nabrojao ispada cena Inspire a ti bi jeftinije.
--- End quote ---
NE ispada, phantom ispada jeftiniji za cifru koju sam napisao i s tim sto mozes vrlo lako da promenis bilo koji deo kada ti se pokvari ili slomi. DJI inspire mozes da promenis sta, pa ceo DJI INSPIRE...doduse najavili su modularnu kameru, ali sta je sa svim ostalim stvarima..

--- Quote from: shone on November 18, 2014, 10:54:42 PM ---Al koliko se secam mi smo imali rasravu oko moove-a kad je izasao ti rece da ce brzo da propadnu i da su preskupi i da ce ih kinezi unistiti al se to nedesi i pored ronina (i ja isto mislim da su skupi ali avaj ko nam je kriv sto zivimo u srbiji)
Ja jedva cekam sledeci upgrade za Inspire (kamera) recimo infrared pa termo pa svasta nestoi to veoma uskoro jer je trziste zeljno toga

--- End quote ---
PA? Bio sam u pravu? Pojavilo se handheld milion gimbala, radio sam sa MOVI-em i posedujem RONINa (uzeo kod vlade) i nekoliko drugih handheld brushless gimbala (famoushobby BG003, Bg001). Ronin nista losije ne radi od Movi-a a kosta duplo manje, plus FreeFly su bili primorani skoro da prepolove cene bas iz razloga i prodaja im je drasticno opala, a filmski forumi i ebay su puni polovnjaka jer se svi okrecu podjednako dobrim ili boljim resenjima za  manje para. Jos cemo videte obaranje cene jer su jos uvek nerealne kod freefly-a
Takodje sam pricao ( s cim se cini mi s enisi slagao),  da mora da se napravi neko profesionalno resenje po pitanju kontrole gimbala jer je neozbiljno na velikom setu, upravljati obicnom rc stanicom, vec ergonomski prihvatljivom dzojstiku na kakav su navikli ljudi u filmskoj industriji... i godinu dana posle toga je izasao http://freeflysystems.com/products/movi/controller/

--- Quote from: shone on November 19, 2014, 12:17:01 PM --- Nebije mocno oruzije nego srce u junaka. Zato mi je i zanimljivo to sad ciji je veci i brzi  :big smile :big smile

--- End quote ---
Ocigledno ti je zanimljvio iako sada pokusavas da predstavis drugacije, posto si TI pokrenuo tu temu....   :_D :hehe :hehe

shone:
Prvo moram da kažem da su opet počela vredjana, a mislim da za to nema potrebe i da svako može da iznese svoje mišljenje i da za to nedobije neki PRIDEV

Ipak "moraću da se spustim na njegov nivo" a verovatno da NEĆU

--- Quote ---Domaca produkcija, kompletni spotovi snimani iskljucivo sa GH4
--- End quote ---

"Dnoproduction" U to se stvarno ne razumem ali vidim i zanam da iz vaše fele neki momci iskljucivo rade sa epic-om i tražili su od mene d810 sa snimačem. Možda nisu čuli za gh4 ili im nije odgovaro crop faktor ili zbog anti-aliasing filtera koji d810 nema ili možda zbog osetljivosti ili......Tako da ne snimaju svi sa gh4

--- Quote ---Sone, nema potrebe za ovakvim glupostima, gomila spotova na kojima sam radio se vrti na MTV-u, pa tako i spot mog benda..
--- End quote ---

Pa ja to i pricam MTV zbog lokalnog delovanja i promocije muzike i pounjavanja programa emituje spotove pa samim tim i kvalitet nije baš bitan, A ja nisam bio baš precizan ja sam mislio na Discovery canal i to je bio zahtev pre dve godine ko zna kakvi su sad uslovi. Arri sa amirom se ubi od prodaje baš tim kućama bbc, discovery, ng.... verovatno što rade sa gh4
I da se još jednom vratim na MTV tj spotove najbitnija stvar je ideja, kreativnost ne rzolucije i gigabajti (što se iz predhonih primera ne vidi) možeš i telefonom da ga snimiš i da bude super ako je ideja dobra emitovaće se  na mtv

--- Quote ---Ahahah pa ti mega car u neznanju. svaka cast, to se retko srece. Da pricamo o senzorima (moze, digitalizacija signala i pricip rada cmos i ccd senzora spada u jedan od retkih predmeta na faksu koji sam polozio sa najvisom ocenom)
--- End quote ---

Verovatno si na nekom Tominom fakultetu dobio najvišu ocenu, i možemo kad hoćeš na tu temu

--- Quote ---Gh4 jede svaki Nikon, narocito za snimanje iz vazduha ( pricam o videu a ne o fotografijama). Za razliku od tebe ja imam ili sam imao (jer sam nesto i prodao posto zbog zastarelosti kao 5d, kao sto bih prodao taj d810 na tvom mestu koji SNIMA VIDEO u rangu 5dmk3)i 5Dmk3, A7s, Gh4 i gopro4, pa je malo neozbiljno da diskutujem sa nekim ko se informise iskljucivo preko youtube linkova, a usput mogu da ti dam jos jedno 10x vise linkova u kojima GH4 jede A7s po pitanju detalja, ostrine, o rezoluciji i da ne pricamo...
--- End quote ---

Prosto na neke stvari i ne vredi odgovarati kad ovo vidim odmah me podseti na Philip Bloom-ma Filipe jesi to ti?

--- Quote ---Ja nesto nemam problema sa mrdanjem zica i sve mi funkcionise kako treba, mozda ti treba da promenis majstore ( sumanjam da si sam sklopio neki multirotor). Uostalom, najskuplji sistemi su uvek bili i bice custom made DIY.
--- End quote ---

Neki nemaju sa žicama al imaju sa drugim stvarima...možda i nisam sklapao ali pravio sigurno jesam...
ovo moram uz navodnike  "Uostalom, najskuplji sistemi su uvek bili i bice custom made DIY." kakav filozovski zakljucak......

--- Quote ---Koje iskustvo? neki Youtube opet?
--- End quote ---

Da sa Youtuba gledao "dnoproduction"

--- Quote ---NE ispada, phantom ispada jeftiniji za cifru koju sam napisao i s tim sto mozes vrlo lako da promenis bilo koji deo kada ti se pokvari ili slomi. DJI inspire mozes da promenis sta, pa ceo DJI INSPIRE...doduse najavili su modularnu kameru, ali sta je sa svim ostalim stvarima..
--- End quote ---

Tebi se ozbiljno pokvario digitron. A i koliko ti reče gp4 i phantom sa h3-3d neradi pa je suvišno i da ga uporedjuješ, kad se pojavio phantom isto nije bilo rezervnih delova?

--- Quote ---PA? Bio sam u pravu? Pojavilo se handheld milion gimbala, radio sam sa MOVI-em i posedujem RONINa (uzeo kod vlade) i nekoliko drugih handheld brushless gimbala (famoushobby BG003, Bg001). Ronin nista losije ne radi od Movi-a a kosta duplo manje, plus FreeFly su bili primorani skoro da prepolove cene bas iz razloga i prodaja im je drasticno opala, a filmski forumi i ebay su puni polovnjaka jer se svi okrecu podjednako dobrim ili boljim resenjima za  manje para. Jos cemo videte obaranje cene jer su jos uvek nerealne kod freefly-a
--- End quote ---

Jesi evo ljudi ZATVORILI firmu, a ti sigurno nisi ni prošao pored movia a kamoli radio sa njim jer bi znao makar osnovne razlike izmedju njega i ronina recimo težina koja je tolko nebitna samo 3 puta a kad ga okacis na heliš radi skoro kao Alex.... Filipe jesi to ti?

--- Quote ---Ocigledno ti je zanimljvio iako sada pokusavas da predstavis drugacije, posto si TI pokrenuo tu temu.... 
--- End quote ---
I dalje za mene GH4 nije najbolja kamera na svetu... To je moje mišljenje

I više neću da se spuštam na taj nivo.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version