RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi Dji Inspire 1 --- videooo----

<< < (2/16) > >>

tibeteagle:
Ovaj sistem je isključivo baziran na vizualnom senzacionalizmu, sa dosta ne potrebnih stvari, a istina je da to prodaje robu većini kupaca. Samo što nisu stavili i sjajne lajsnice i tufnice na njega. Neka ga kupuju šminkeri pa neka se igraju. Treba i to razumeti, jer i ovde, kao u svemu tehničkom na svetu, dobar biznis pomaže razvoju, a i razvojni inženjeri žive sa pijace.

Da li je to dugme na sredini predajnika za iz- i uključivanje, a baš ispod ruke? Šta ako se to dugme u letu pritisne? Ova stanica izgleda kao da je pravljena za decu od 3-5 godina.  :sljus Na modelarske stanice se isključivo stavlja klizni prekidač sa udubljenim dugmetom...

Birdum_Bardum:
Kako rece Bojan, steta sto je quad, i naravno da se ne ocekuje nista revolucinarno od te integrisane kamerice..
Ali, ova spravica izmedju ostalog ima integrisan i  Lightbridge (:sok:)  (res)

jojkic:
Da primetim čisto ove nogice kad se podignu, tako fino ostavljaju kameru otkrivenu da osim što omogućavaju fino snimanje i rotaciju kamere od 360 stepeni , prosto poručuju  da u slučaju tvrđeg prizemljenja  ;) spremite recimo 2000 evra za zamenu kamere i gimbala  :big smile
(na ebayu za vision + , kamera i gimbal se prodaju za 670 $ , i sasvim im dobro ide)
( http://www.ebay.com/itm/261480599749?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT )

Čudno mi je, pošto je ovo valjda quad za narodne mase da recimo zbog bezbednosti ne forsiraju integrisane prop guard za propelere, i da mu nisu stavili sa strane po jedan ultra zvucni senzor, pošto već ima takvih jeftinih igračka quad-ova, koji mu nebi dozvolili da priđe preprekama (drveće,zid itd) na blizinu manju od recimo metar,dva

cakra:
Kako se ja toga nisam setio  :sljus...hehe iako nisam neki DJI fan uopste...pa za razliku od vecine, meni ovo izgleda zanimljivo, kako dizajn same letelice tako i konstrukcija...
Jbg, treba moci i naci snage odlepiti se od klasicnih resenja i konstrukcija i napraviti nesto sasvim drugacije a sa istom funkcijom  mmmm.

Ipak, morate priznati  da ova transformacija samog rama od moda kada "glumi" i nogice, do letnog moda sa  potpunih 360 stepena  vidnog polja
je majstorski zamisljena a i odradjena.

Necu da ulazim u polemiku oko  cene  letelice ili kvaliteta same kamerice,jer ljudi su raliciti-pa je  nekima  ovo skupo ...nekima nista sem  Canona 5D ili Red Epic-a  ne valja, nekima je i full HD malo (mada ne znam gde ce emitovati snimljen materijal u full HD-u, na kojoj televizij?...o 2.7K i 4K formatima da i ne govorim-sumnjam da iko od nas  ima 4K monitor ili TV kuci ) itd. ali tehnika napreduje...svidjalo se to name ili ne...

Vecina profesionalaca sada ionako kupuje vec gotova resenja, sklopljene letilice - RTF komplete sa svim potrebnim komponentama....malo je onih koji nesto sami sklapaju i smisljaju sta i kako u danasnje vreme...i DJI je tu jak-jer nudi upravo ta gotova resenja, od malog fantoma pa do s1000...na kom mogu da otkazu i dva motora(za one koji tripuju od takvih stvari :)  )

Interesantna letilica u svakom slucaju....nazalost van mojih finansijskih mogucnosti, kao i vecina slicnih stvari  :'(

(<--)

kole_niš:

--- Quote from: jojkic on November 14, 2014, 10:08:42 AM ---...da recimo zbog bezbednosti ne forsiraju integrisane prop guard za propelere, i da mu nisu stavili sa strane po jedan ultra zvucni senzor, pošto već ima takvih jeftinih igračka quad-ova, koji mu nebi dozvolili da priđe preprekama (drveće,zid itd) na blizinu manju od recimo metar,dva

--- End quote ---

Ima optical flow sensor za to.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version