RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi Dji Inspire 1 --- videooo----

<< < (11/16) > >>

cakra:
Auh , sto rece Gizmo-poslasticarnica....udjes, pa satima babras... (photograf)

Ne znam da li smem  da komentarisem  ista vise...posto mi vec traze neke "reference"... (pijemo)

--- Quote from: motorola_la on November 28, 2014, 09:16:58 AM ---jednostavno , jedan servo , dva granicna mikro prekidaca....

--- End quote ---

jeste kao jednostavno ali ga iskomplikovase :)...bojim se da kod malo "jacih" sletanja ceo taj mehanizam ,a tu pre svega mislim na servo i zupcanike ima samo tako da rasklimave...a i ima puuuuno srafica koji samo cekaju da se razlabave :)

Nadam se da je to kod DJI originala ipak malo elegantnije reseno?

U svakom slucaju divim se kineskoj agilnosti i poslovnosti:)...covece, dji inspire jos preorder, a ova teta ladno prodaje nesto slicno na tu temu :) (res)

jojkic:
Nešto mi pade na pamet, pa da dodam,
Glupo je analizirati snimak kamere Dji Inspire 1 , sa youtuba kad youtube i ovako degradira svaki snimak, ma koliko dobar bio.
Celo vreme mislim da je greška što DJI insistira na svojim integrisanim rešenjima koja su se pokazala loša (vison / vision +) kad je budućnost u korišćenju ne zavisnih mini kamera tipa GoPro , ali se sad setih, osim što mogu da uzmu veću lovu forsirajući ,,svoje,, kamere možda je i problem da GoPro kamere nisu dovoljno aerodinamične, i da su ipak bolje rešenje jajaste tj. aerodinamičnije kamerice ?

By the way GoPro je rešio da udje u biznis sa multirotora, pa najavljuje svoje modele za narodne mase:
http://online.wsj.com/articles/gopro-developing-line-of-consumer-drones-1417020883

Biće zanimljivo pratiti razvoj borbe između DJI-a i GoPro-a za tršište, a pretpostavljam da će to doneti i novu generaciju low cost multicoptera, pošto mesta u tehnološkim unapredjenjima sigurno ima.

vpilic:

--- Quote from: jojkic on November 30, 2014, 09:47:12 PM ---Nešto mi pade na pamet, pa da dodam,
Glupo je analizirati snimak kamere Dji Inspire 1 , sa youtuba kad youtube i ovako degradira svaki snimak, ma koliko dobar bio.
Celo vreme mislim da je greška što DJI insistira na svojim integrisanim rešenjima koja su se pokazala loša (vison / vision +) kad je budućnost u korišćenju ne zavisnih mini kamera tipa GoPro , ali se sad setih, osim što mogu da uzmu veću lovu forsirajući ,,svoje,, kamere možda je i problem da GoPro kamere nisu dovoljno aerodinamične, i da su ipak bolje rešenje jajaste tj. aerodinamičnije kamerice ?

By the way GoPro je rešio da udje u biznis sa multirotora, pa najavljuje svoje modele za narodne mase:
http://online.wsj.com/articles/gopro-developing-line-of-consumer-drones-1417020883

Biće zanimljivo pratiti razvoj borbe između DJI-a i GoPro-a za tršište, a pretpostavljam da će to doneti i novu generaciju low cost multicoptera, pošto mesta u tehnološkim unapredjenjima sigurno ima.

--- End quote ---

Tacno tako Vision i nakon njega Vision + sa integrisanom kamerom su vise da kazem kucna varijanta ali moram reci da Vision + pravi bolje foteke od GP 3 ;)
Prva serija Zenmuse H3 3D bila je sa konektorom za ledja pa GP samo ubodes navuces gumicu i gotovo, medjutim u vrlo kratkom roku DJI je izbacio i presao na USB sa strane.
  Po nekim forumima naleteo sam da je GP tuzio DJI zbog koriscenja njihovog patenta pa iz tog razloga morali da predju na USB varijantu...
U slucaju da je ta informacija tacna razumem i DJI da je popizdeo jer ipak su ogromne kolicine GP otisle bas na PH1 i PH2 :) pa DJI krenuo sa svojim kamerama.

Bilo kako bilo meni je GP 3 3+ pa i 4 odlicna kamera i DJI je jos uvek daleko od njih... Mozda gresim ali vreme ce pokazati svoje.
Uskoro stize Inspire  pa nakon licnog testiranja mogu dati i vise informacija...
Sve ovo za sada sto kruzi po YT je reklama slicna onoj koja je bila i za Vision + i tesko je kranjem kupcu objasniti da to nije ili jeste za njega.
  Na vimeo se pojavljuju snimci, evo jedan od njih.
http://vimeo.com/echeng/videos

Birdum_Bardum:
DJI-INSPIRE VS DJI-S900 (4K VERSION)

motorola_la:
Inspire izbliza :D iliti ispod haube :D axaxax

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version