RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE
Novi gps prijemnici sa ublox m8
cakra:
Ma nije off ;)...bolje off nego da raspravljmo ciji je veci i bolji...mislim na kameru ili kopter...ili vec sta ;)
Pa relativnu nepopularnost pixhawka treba pre svega taziti u sve vecem broju fc na trzistu kao i nespremnost korisnika da malo experimetisu sa fc i setapom...?
Onaj ko bas nema novaca-recimo kao kod nas :), gleda da uzme najjeftiniji fc koji moze...a to je APM 2.6, naza lite i sl.
A apm 2.6 leti sasvim ok, da ne kazem savrseno dobro za vecinu primena...
Obicna Naza v2 je vec za vecinu preskupa...a o ostalim skupljim fc da ne govorim.
To vazi i za Mikrokopter...extra fc elektronika sa milion opcija, specificna u mnogo cemu...ali ipak za vecinu amatera preskupa i mozda prekomplikovana-narocito za nekog ko je leteo samo nazu, fantoma ili nesto drugo od dji ergele.
Evo bas danas mi bio covek sa oktokoptercinom 1000mm raspon, mk2.1 elektronika, av200 gimbal...(klasika)...da malo pretresem podesavanja i napravimo koji let...i...covek se vidno razocarao mikrokopterom, jbg, pre toga je leteo samo fantoma, a mk oktokoptercina ipak nije fantom...:) (res)
A ja se (opet) odusevih... :sljus...prva ljubav zaborava nema hihihi...eh da ima viska para castio bih sebe sa jednim MK2.5/navy/gps kompletom sa sve Bl-ctrl v2 ili v3 :)
shone:
--- Quote ---Ma nije off ;)...bolje off nego da raspravljmo ciji je veci i bolji...mislim na kameru ili kopter...ili vec sta ;)
--- End quote ---
Ma moj WKM 16k hdmi je sto puta bre bolji (yay) (yay) (yay) (yay)
Poplava Dji na trzistu je totalno obrisala nemce ali kad se mk usteluje nista lepse ne klizi po nebu ja nikada nisam dobio dijagonalno penjanje lepse od mk (skoro sam pricao sa Matjazom na istu temu i evocirali uspomene) a hteo da probam Pixhawk i cekao neke testove medjutim svi zanemese, pojavi se a2 i svi samo o njemu (kako neradi) posle danas sutra i prodje godina
ublox m8 gps je totalno ludilo.....Nego ko rece Pixhawk ako nisu pretrpali os na njemu glupostima trebalo bi super da radi
@cakra cuo sam se sa tim tipom danas i tvoj predlog je super i to mu je najbolje resenje jer on mk se u zivotu nece snaci
cakra:
Pa jeste, DJI je zaista postao dominantan skoro u svim segmentima multirotor letilica...ruku na srce, ako se covek pridrzava osnovnih nacela sigurnog letenja-dji leti odlicno!
@shone
hehehe...no coment...znaci, znao sam da ce tako biti, cim mi je receno da covek leti phatoma=nema sanse da se primi na mikrokoptera!
Ma cela ta prica sa tim alture oktokopterom je totalno bezveze...:), ma ceo setup je bezveze...osnova letilice je extra, i sa mk elektronikom i bez nje :)...ali koristiti spectrum dx18 sa jednim satelit RX (nene)...jeza me vata...
Pa ako je mikrokopter elektronika problem...najlogicnije je da se prepravi na nesto tipa wookong, superX- tj. tri moda leta i cao, jer steta je da se takva letilica ne koristi uopste...pa nek vide sta ce i kako ce...
Pored pixhawk-a ima i VRbrain kontroler, mada je u osnovi sve to slicno i "jase" na izvornom PX4 kodu...a vidim da imaju i interesantan
brushless gimbal controler (mislim na Virtual robitix italia )...a kad vec spominjem gimbal kontrolere- ni onaj STorM32 nije za bacanje!?
U svakom slucaju ko ima vremena i novaca-eto prilike da se experimentise... ;)
(<--)
ak:
Uspeo sam da napravim par letova pre loseg vremena sa klonom pixhawk-a ali sa arduplane softwareom tj. na avionu.
Pixhawk je definitivno buducnost jer ce 3d robotics i ostatak ekipe koji razvija software da predje na pixhawk sa APM-a jer ga smatraju naslednikom.
Jos je izvesnije da ce to da se desi posto je u igru uletela Linux fondacija sa projektom dronecode pa ce prica postati dosta ozbilnija.
Pogledajte na dnu dronecode strane igrace koji polako ulaze u pricu (Intel?).
Pre par godina sam naleteo na Pixhawk dok je jos bio projekt na univerzitetu i sanjao kako ce to sve u jednom momentu da se portuje na Linux.
Izgleda da ce da se desi mnogo pre nego sto sam mislio.
shone:
@cakra
ma superx ono sto si rekao i teraaajjj... mora i konverzija na BG... +po+ i eto-
Ma bila super najava 3d robotics Pixhawk i samo ih nema ni slike ni tona, valjda ce da se oporave.
Pocelo to da me nervira pompezne najave kao svi podrzavaju i nista.....To isto kao sa freefly synapse sega mega giga i prc....strpite se samo sto nije ma pali...
a kad smo vec kod BGC pojavilo se nesto novo..od skora kazu da je ok aj price nije ok al nema veze....
https://phobotic.com/
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version