RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Gde ja zivim...

(1/7) > >>

vpilic:
Nastavio bih temu "Drugara priveli na informativni zbog multirotora, i zbivanja na stadionu.." ali je tema izgleda zakljucana?
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,13282.msg92754.html#msg92754

Dragan Mrdja heoroj koji je nedavno "ulovio"  jednog Phantoma...

Sve se desilo ispred Arene, lik je digao PH i nakon pola sata "doletala"  policija privela na inf. raz. i oduzela letelicu...

Zakonik o krivičnom postupku čl.286.

Ovlašćenja policije

Član 286.

Ako postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, policija je dužna da preduzme potrebne mere da se pronađe učinilac krivičnog dela, da se učinilac ili saučesnik ne sakrije ili ne pobegne, da se otkriju i obezbede tragovi krivičnog dela i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz, kao i da prikupi sva obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za uspešno vođenje krivičnog postupka.

U cilju ispunjenja dužnosti iz stava 1. ovog člana, policija može: da traži potrebna obaveštenja od građana; da izvrši potreban pregled prevoznih sredstava, putnika i prtljaga; da za neophodno potrebno vreme, a najduže do osam časova ograniči kretanje na određenom prostoru; da preduzme potrebne mere u vezi sa utvrđivanjem istovetnosti lica i predmeta; da raspiše potragu za licem i predmetima za kojima se traga; da u prisustvu odgovornog lica pregleda određene objekte i prostorije državnih organa, preduzeća, radnji i drugih pravnih lica, ostvari uvid u njihovu dokumentaciju i da je po potrebi oduzme; da preduzme druge potrebne mere i radnje. O činjenicama i okolnostima koje su utvrđene prilikom preduzimanja pojedinih radnji, a mogu biti od interesa za krivični postupak, kao i o predmetima koji su pronađeni ili oduzeti, sastaviće se zapisnik ili službena beleška.

Po nalogu javnog tužioca policija može u cilju ispunjenja dužnosti iz stava 1. ovog člana pribaviti evidenciju ostvarene telefonske komunikacije, korišćenih baznih stanica ili izvršiti lociranje mesta sa kojeg se obavlja komunikacija.

O preduzimanju mera i radnji iz st. 2. i 3. ovog člana policija odmah, a najkasnije u roku od 24 časa nakon preduzimanja, obaveštava javnog tužioca.

Lice prema kome je primenjena neka od mera i radnji st. 2. i 3. ovog člana ima pravo da podnese pritužbu nadležnom javnom tužiocu.

Da postoji zakon ili znak ispred objekta o zabrani letenja-snimanja-slikanja OK ali da nekog privedu na saslusanje i drze par sati a pritom jos ispituje inspekcije za narko dilere a postavljaju pitanja tipa
" imas li jos ovakvih letelica kod kuce? "

Gde mi zivimo.....???
Pa u SRBIJI!!!

DJI je ubacio "No FLY Zones"
"All unmanned aerial vehicle (UAV) operators should abide by all regulations from such organizations as the ICAO (International Civil Aviation Organization) and their own national airspace regulations. In order to increase flight safety and prevent accidental flights in restricted areas, the Phantom 2 series includes a No Fly Zones feature to help users use this product safely and legally.
These zones include airports worldwide and have been divided into two types, A and B. For a full explanation of the difference between the categories, see the following video. You can also view a full list of places included in each category in the list below."

Ali Srbija... zemlja cuda izgleda da ima druge zakone...!!!

gizmo:
Pricao sam juce sa njim i koliko sam razumeo pisali su mu prekrsajnu prijavu nesto u fazonu "neovlasceno snimanje objekta".

Jako losa ideja da se ovih dana leti bilo gde u uzem centru BG, a kamoli na manje od 1km od Hayata gde je taj dan odseo kineski premijer  :sljus
U postu u "obaracima dronova" neko je rekao da ce onaj koga ovih dana eventualno uhvate sa "dronom" zavrsiti kao zrtveno jagnje :(

mirce:
Pogledajte ovo, imajte strpljenja...

Mnogo toga će vam se razjasniti...

Nema veze sa dronom, ali ima sa društvom u celini...

mmmm

motorola_la:
Gde se leti kad je ceo grad pun pandura, pola grada zatvoreno ... Normalno je da su ga priveli kad je stepen pol podignut na visi stepen zbog samita ... Mogao je mnogo gore da prodje npr da mu obore letelicu a njega neki snajper da skine ...

jojkic:
Jbg... znači počinje polako ...
Stvarno mi nije jasno odakle čoveku ideja da snima sada, kada je ceo grad pun bezbednosnih službi i kad je događaj visokog rizika. Drugo, zar je baš bilo potrebno da snima radnim danom, i da se zadržava pola sata ...
Ne znam, kako drugi snimaju, ali ja se lično trudim na takvim mestima, da to recimo bude nedelja, kada je najmanja frekventnost ljudi, da se ne zadržavam dugo, ako u blizini vidim službeno lice, da prvo pitam to jest da se javim. Ovo me podseća na vreme kada su se prodavali piratski diskovi ispred SKC-a nedeljom pre podne tj. berza diskova. U početku si mogao da staneš sa kutijom i prodaješ ne smetamo diskove, ili čak zakupiš sto u samom SKC-u i tamo prodaješ diskove. Po nekom inspekcija oduzme diskove, ali jako jako retko.
Onda su ušli veliki igrači u prodaju, koji su iznosili i po par hiljada diskova i prodavali. Išao prilog na stranim televizijama , počele gužve tj. navala kupaca na berzu i posao da cveta.
Sledeća faza uklanjanje kioska sa piratskim diskovima, berza i dalje nedeljom radi ko luda ,i počinje polako policija da snima iz automobila u pokretu. Po neka inspekcija , i po nekog uhvate, a naravno ovi što prodaju po par hiljada diskova taj dan i ne izadju da prodaju jer imaju dojavu.
I onda ubrzo kreću prave masovne racije, hapšenja , tužbe i to naravno opet pohvataju sve sitne prodavce, koji iznesu po nekoliko desetina diskova, kreću tužbe i kraj berze .

Tako me i ova situacija na to podseća. Oduzimanje Phantoma više kao upozorenje i demonstracija sile, jer se letelo u pogrešnom momentu, a pre ili kasnije pri prvom manjem (ili većem) incidentu nekog će i materijalno i krivično da očepe , da letenja i snimanja više neće biti, osim za privilegovane.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version