RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Ekip 2.deo
coka:
Postoje ljudi koji ce uvek setati utabanim stazama , a postoje i drugaciji.
Dobre namere u svim savetima postoje, ali i ne shvatanje zelje da se nesto novo proba.
Da li je pametno, izvodljivo, potrebno... Da li je bas tema ovoga foruma.
Ako udjemo u takve rasprave, osim drasticnog povecanja broja pregleda ovog posta, zbog ocekivanih carki, nista necemo dobiti.
Tema je zadata, idemo dalje
sloba_b:
evo neka ideja...sta meni pada na pamet. mozda u buducnosti da uopste ne razmisljate o pogonskoj grupi neko samo eksperimentisete u vezi aero dinamike i nekog pogona koji bi sprecio odcepljenje strujnice a celu letelicu montirati na krovni nosac automobila i to uz pomoc nekog "dinamometra" koji bi merio uzgon u razlicitim uslovima i napadnim uglovima. Pa ako se postigne nesto onda opremiti letelicu motorom koji ce stvoriti aksialno kretanje i td... Kad vec nemate boeing 747 kao NASA ;)
tibeteagle:
--- Quote ---evo neka ideja...sta meni pada na pamet. mozda u buducnosti da uopste ne razmisljate o pogonskoj grupi neko samo eksperimentisete u vezi aero dinamike i nekog pogona koji bi sprecio odcepljenje strujnice a celu letelicu montirati na krovni nosac automobila i to uz pomoc nekog "dinamometra" koji bi merio uzgon u razlicitim uslovima i napadnim uglovima. Pa ako se postigne nesto onda opremiti letelicu motorom koji ce stvoriti aksialno kretanje i td... Kad vec nemate boeing 747 kao NASA ;)
--- End quote ---
Eksperimentisanje sa modeliranjem u tunelima i krovovima autmobila je ostavljeno u prošlom veku. Danas se sve može numerički i vizuelno simulirati u jačem kućnom računaru, od običnog 2D profila do celog kompleksnog 3D aviona, a da se pri tome ne izađe iz sobe. Programi ili dogradni moduli su zasnovani na teorijama aerodimanike i 100% su precizni. Ima ih raznih. Treba sam znati šta se hoće uraditi sa njim i čitati rezultate.
sloba_b:
solidworks kosta ko toyata lend kruzer :) ja sam neuspesno isprobavao priraktske verzije, bas bih voleo da nadjem neku koja radi :)
inace hvala za novo saznanje
btw http://files.air-attack.com/MIL/phantom_ray/phantomRay_shuttle747_20101214.jpg
tibeteagle:
http://www.hanleyinnovations.com/
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version