RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI

SOKO J-21 JASTREB JET PROP MODEL

<< < (4/11) > >>

bjanko:
Da li postoji neki nastavak za Esc jer bi baterija trebalo da bude poprilicno udaljena od motora oko 50 cm.

adam:
e to ti je problem imaces gubitke na toj duzini kabla i to velike!!!  nikako nemoj tako postaviti opremu!

bjanko:
Da razumeo sam, ali motor ima do 10 cm kablica pa esc jedno 30 cm i baterija oko 10 cm kablica mislim da je to to verovatno mi nece ni trebati vise

miša2002:
Ako dođeš u situaciju da si baš "kratak", produži od ESC-a do motora i obavezno koristi žicu, bar malo većeg preseka, od žice na ESC-u. Do 10cm može i isti presek, ali ni u kom slučaju, manji !

Ako se ne varam, planirao si da koristiš motor i elisu i da ih staviš napred.
Pošto slabo baratam sa stručnim avio "termitima", ja ću ovako:
Zbog promene načina, a i vrste pogona, doći će do promene mnogih parametara i osobina.
Prelaziš sa potiskivanja tj guranja, na vučenje tj povlačenje. Ovim se drastično menja položaj CG-a.
Veza motora i korena krila, mora biti mnogo jača. S obzirom da je ovo model kome treba i malo veća brzina i s obzirom na planiranu težinu, a uzevši u obzir i način pogona, mislim da će ti trebati malo jači motor od 4250, jer si postavio uslov da bude 4S baterija !
Ako motor postaviš u osu, pitanje je da li su uglovi krila i vertikalca OK za ovakav pogon?
Po meni, ovde se ne radi o tome da li će poleteti i leteti, već kako će to biti ?
Ako grešim, neka me isprave, ali samo oni koji imaju konkretnog iskustva s ovim!

bjanko:
Miso dobro pitanje u vezi pogona za ovaj model jer je motor dosta napred u odnosu na krilo .Jedno je sigurno sto jaci motor to bolje .Ovaj galeb slovenacki nasao sam podatke razmah krila 1120,masa spremnog za let 950 gr,Esc 55 AMP,motor 300w, elisa 7x5.To su podaci sa slovenackog foruma.Miso koji po tebi motor bi legao Galebu ()-() ()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version