ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Pomoc - Punjenje baterije preko balansera
Milosh:
Pozdrav svima,
pre par dana resio sam da se poigram i aktiviram jedan laptop na kojem baterija nikako nije htela da se puni preko njegovog punjaca, mada godinama stoji prazna.
Probao sam sa beeper-om da vidim da li ima bar ista struje u njoj ali jednostavno ne reaguje. Izgleda da je totalno prazna.
A u pitanju je sledeca baterija:
BNB-1001
Li-Polymer Battery pack
7.4V 5000 mAh
Interesuje me da li je moguce pokrenuti punjenje ove baterije sa Accucell 6 punjacem i da li je moguce puniti samo preko balansera posto naponski kabal nema ?
Hvala
Letac:
Ako je lipo celija (baterija) ispraznjena do kraja i jos tako stajala duze vrijeme.. sigurno joj nema spasa.
Probaj sa novim celijama, ali prije toga moras sigurno resetovati tajmer na elektronici baterije, sto nije tema ovog foruma.
Pozz i sretno!
igorpl:
Kao što je rekao kolega svaka baterija za laptop posebno ove novije u sebi imaju čip sa tajmerom i ko zna čim još koji posle svake zamene novih ćelija baterije morate resetovati jer će iako pune on kontati da su prazne...
Velika je to zezancija. Imaš u Nišu momke koji se bave tim stvarima i duplo jeftinije te izađe reparacija nego da kupiš novu bateriju.
Firmu ne bih da reklamiram naćićeš je lako na netu samo kucaj reparacija baterija z alptop Niš.
Ja sam jednom probao da otvorim bateriju pa sam popizdeo i bacio je.
Oni to sve rade profi i jako dobro.
Bolje da se obratiš njima.
mad_mangod:
--- Quote from: igorpl on January 04, 2015, 09:01:21 AM ---Kao što je rekao kolega svaka baterija za laptop posebno ove novije u sebi imaju čip sa tajmerom i ko zna čim još koji posle svake zamene novih ćelija baterije morate resetovati jer će iako pune on kontati da su prazne...
Velika je to zezancija. Imaš u Nišu momke koji se bave tim stvarima i duplo jeftinije te izađe reparacija nego da kupiš novu bateriju.
Firmu ne bih da reklamiram naćićeš je lako na netu samo kucaj reparacija baterija z alptop Niš.
Ja sam jednom probao da otvorim bateriju pa sam popizdeo i bacio je.
Oni to sve rade profi i jako dobro.
Bolje da se obratiš njima.
--- End quote ---
100% je upravu isto sam pokusao ali bezuspesno. Odneo sam im bateriju I slagacu te ali mislim da me je kostalo duplo jeftinije . Poslao sam ti PM kako se zove ta firma.
sasa:
--- Quote from: mad_mangod on January 06, 2015, 02:09:21 AM --- Poslao sam ti PM kako se zove ta firma.
--- End quote ---
Posalji i meni
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version