RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA

Novi Sad, modelarska sezona 2015.

<< < (28/52) > >>

Gabor:
Evo i jednog kratkog snimka o letu modela P-47D Thunderbolt

alzo:
Stvarno treba imati herca i leteti ovakvu masinu.Sve cestitke za let i snimak...zao mi je zbog stete na krilu, no coment  ::)

kole:
Al sta je precizno bilo, kako je doslo do stete? Sudar ili glupost?

Jbg, i kad se popravi, nikad nece biti isto. Steta.

Cestitke anyway, nije lako prvi put al je bilo uspesno.

sova:
Stvrno se suzdrzavam da ne komentarisem nista na forumu al ovo me zaboli sto se desilo na Novosadskom aerodromu a pitanje je kad ce i na 13.ci jer ponasanje modelara(pilota)nije nista bolje u vazduhu,mada je  malo  bolje na zemlji!

Kole citaj postove pa ces znati sta je bilo,ljudi gledate slike ne citate postove i posle postavljate suvisna pitanja!!!!

Uvek i uvek bezbednist iznad svega,ove godine odlozio sam jedan velincanstven skup na aerodromu Batajnica jer nije bilo obecano "dovoljno" bezbednosti za modele!!!! Steta na avionu je ogromna,mozda izgleda mala al tu treba sada odvojiti sate i sate rada da se dovede u stanje da se moze leteti a dal ce se primetiti ostecenje je druga prica!!!!

Bez obzira koliko smo stari ili mladi modelari ocigledno se osnovni principi bezbednosti ne postuju kako na zemlji tako i u vazduhu i kad dodje do sranja IZVINI je rec koja nije dovoljna za materijalnu stetu(dzep),dusevnu boli (boli i srce i dusa)i sve ostalo.....

Gabore sve cestitke na hrabrosti da poletis ovakvu pticu i sto pre da je popravis!!! Ako bude trebalo da se smirgla zovi !!!!

marko.jovanovic:
Ja to gledam ovako. Model je model bio on od stiropora, balze, aluminijuma ili čega već....
Nebi ni meni bilo svejedno da mi je tako neko u vazduhu oštetio ni stiroporca a ne ovaj model koji košta gomilu novca.
Sanirati ovako nešto na modelu sa toliko detalja nije nimalo jednostavno i tu treba slikarski zanat ako hoćeš da to izgleda da se ne primeti. Na prvi pogled kada sam video sa slika model mislio sam šta ovi trućaju, zamene pokrov i teraj. Ali kada sam video sa koliko je to detalja urađeno i kakvo je to remek delo, prvo sam ostao bez teksta a onda samo što suzu pustio nisam jer sam jako sentimentalan na WWII ptičice. Ovakvom modelu bi ja ugradio samo jedan zvezdasti motor čisto da ima autentičan zvuk i da se ne čuje kao skuter od 50 kubika. Sa tim motorom bi nilo (:sok:) (:sok:) (:sok:) (:sok:)
Što se tiče neke bezbednosti na aredromu sami ste krivi što to od početka nije uspostavljeno. Sada je teško stare modelare i dobre drugove koji malo manje brinu o tome naterati da to i rade a da se ne posvađate. Jer takav smo mi narod.....
Može se to sanirati ako imaš dobrog slikara kao prijatelja. Ovo kažem jer ti ljudi dobro znaju da naprave čuda svojom rukom i da ti to urade vrlo brzo za male novce ili za neko drugarstvo...
Samo napred neka ponovo poleti. Vrlo ozbiljna mašina :)aplauz :)aplauz :)aplauz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version