RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Novi Sad, modelarska sezona 2015.
mirce:
Marko, može sok, bilokoji, ne biramo, ožedneće se od tih slatkiša, a ti Zajko nemoj posle da ti bude žao, što nisi probao... ;namig
zajko:
Ako ce biti zamene/razmene (swingeraj) eto i mene, sokove ne pijem, najvise volem ovaj sok od hmelja, al sam trenutno na antibioticima ! ;namig
Sad se setih ima i pivo sa vockom, takozvano vocno pivo !!! Ako prezdravim donosim gajbu na probu ! ()-()
marko.jovanovic:
Antibioticima ne smeta alkohol :)
misha:
Kada sam, sada vec davno, prvi put otisao na Cenej (pre toga sam leteo na poljanama igralistima i sl)
razlog je bio da od nekih iskusnijih RC pilota uhvatim malo znanja i saveta vezanih za letenje.
Pozvao sam Mirceta i on je organizovao da iz BG dodje i Coka i pomogne mi da tada poletim jedan
od tada za mene naprednijih aviona.
Da ne duzim, prvo sto su me naucili je
- da jedan modelar leti a da drugi gledaju
- da se ne leti iznad ljudi, automobila, hangara...
- ako se i desi da moras preleteti, NIKAKO NISKO
- modelom upravljati tako da un uvek bude na bezbednoj udaljenosti i po pravcu piste
U to vreme svi modeli su bili "parkirani" u liniji. Ko god je "palio" model,
isti je izvlacio nekoliko metara napred i tada ga startovao.
To sto sam tada video, primenjujem i sada gde god da letim.
Ovo je OPASAN sport i nema improvizacija.
Jedan dan stradace necije krilo (na moju veliku zalost Gaborovo), neciji model ali sve je to NEBITNO.
Problem je sto drugog dana to moze biti necija ruka, noga... Ko ce to popraviti?
Greske se desavaju... Na nama je da budemo maksimalno ozbiljni, oprezni i odgovorni.
mirce:
Evo, nadjoh topic...
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,4048.0.html
Pročitajte lepo sve pažljivo,nije preterano dugačko, 3 strane, a videćete ima dobrih stvari.
Opšti zaključak je da je kućno vaspitanje najvažnije...
(pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version