RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Novi Sad, modelarska sezona 2015.
mirce:
--- Quote from: pedjartv on May 02, 2015, 04:23:14 PM ---
aerdrom na Čeneju ostao zapusten jer niko ne moze da se prihvati obeveze sredjivanje istog zbog manjka vremena.
--- End quote ---
Pedja, ovo što si napisao nema veze sa životom.
Imate Kirša tamo i čovek je svaki put sa malim traktorčetom pokosio, kad god mu se kazalo. Jedino što to košenje košta, a izgleda da niko nije spreman da se "oprosti" od 20 evrića koliko košta Kiršova usluga.
Ima vas toliko u Novom Sadu i okolini, da ako bi svako barem jednom godišnje platio, imali bi cele sezone besprekorno uredjenu pistu.
Ova tema je već toliko puta "obradjivana" da... :sljus
Ono što ja ne mogu da shvatim je da se ljudi bave hobijem, i ne mogu da udese sebi da uživaju u potpunosti.
Na Čeneju su modelari sve "dobili na tacni" i da ne mogu da naprave jedan mali, čuj mali, minimalan korak, da se dogovore...
Stvar je u par telefonskih razgovora. Trud i angažovanje je toliko minimalno, da nije vredno pomena.
Naravno, svima je jasno o čemu se radi...
Svako ko ide na Čenej prolazi pored Kiršovog salaša i dovoljno je da svrati i da da pare. Čovek će vam redovno kositi, a vi ćete imati divan prostor za letenje.
Gabor treba da kaže ono što je meni rekao, a to je, da u Bačkom Jarku nećete leteti nikada, jer je sve novo i ako kapne malo goriva na pistu, vlasnici će dobiti fras...
Ne daj bože turbinom da spališ travnjak ili tako nešto...
Od te priče nema ništa...
Nego, problem je što niko neće bar malo angažuje, svi se nadaju da će neko drugi da završi i odradi vaše poslove.
Nade su ulagane u Bački Jarak, kao tamo će se modelari "uvaliti" i ići na letnje...
Neko je sve napravo, održava, a modelari će da to koriste...
Malo je grubo rečeno, ali to je suština...
Mora da se shvati, ljudi nema "grebanja", mora da se radi i da se plaća.
Tako je to u životu, tako je i hobiju.
I na kraju, ovo je i dalje pisano iz najbolje namere. Meni odavde iz Sente, ni iz džepa ni u džep kako će izgledati modelarska pista na Čeneju. Niti imam modele za nju, niti bi išao tamo...
Jednostavno, ne mogu da shvatim da su ljudi toliko, ne znam ni pravu reč, lenji, neinventivni, ne zainteresovani, da ne mogu ni najjednostavnije stvari da reše.
Neverovatno...
(pijemo)
Gabor:
Na Čeneju je pokošena trava, ali ova tema već i meni polako postaje dosadno... Kad će biti letenja, biće objavljeno u temi : Oglasna tabla ( http://www.rcfly4um.org/index.php/board,29.0.html ) pa ko ima vremena i volje, neka dođe.
Što se tiče Bačkog Jarka, mi smo ljudima rekli, da ako bi koristili aerodrom to bi bilo naravno uz neku nadoknamo, jer mislim da je vrlo bahato tako razmišljati, da pokušamo da se bezplatno uvalimo u neki privatni aerodrom, ali o tom potom...
Nego da se vratimo malo lepšoj temi...
Juče se letelo u Novom Sadu, ali na drugoj lokaciji, sa drugim modelom :mhm
Nakon posete Bati, i uz njegov pomoć oko nameštanja helikopera T-rex 450, izašli smo do parka pored mosta da ga poletimo
Na žalost, imao sam samo jednu bateriju, a i dan je već bio pri kraju.
Bato, hvala na pomoći oko nameštanja ()-()
mirce:
Eto, vidite da može, a dobro je što je "kritika" urodila plodom... ;namig
(pijemo)
Balsarite:
Taman sam misleo da je tema o travi svenula, ali dodje prolece, trava buja, i eto ti opet diskusije o prvom otkosu, prvoj brazdi, prvi put s' ocem na jutrenje...
Ima i drugih mesta gde je o tome lepo diskutovati, recimo,
http://poljoprivredni-forum.com/
ili na primer Uredjenje vrta forum,
http://www.cvijet.info/forum
i na kraju, Ultimate forum za sve koje trava zanima,
http://www.seljacionline-forum.com
Da nam zivi zivi rad :-)
batans:
Danas predivan dan. Naravno nas, novosadski Cenej je odmah oziveo. Od modelara Julije, Joachim Kanzler, inzenjer iz Austrije s kojim smo pre desetak godina leteli jedrilice i koji je radio na rekonstrukciji gradskog vodovoda, ponovo dolazi na nas aerodrom. Veoma cest gost je Gabor iz Beceja, naravno Rale, Nesa, Golub, momci iz Backe Palanke. Danas je najbrojnija bila Amidzina ekipa.
A mislili smo da ce potop. Ti dani sa losim vremenom se obicno koriste da se stari modeli malo "utegnu" a i nesto novo uradi. Sa skorasnjeg boravka u Budimpesti ja sam doneo ovaj Topmodel-ov SWEET.
Rale mi je skrenuo paznju na ovaj model. Gledajuci kako on i Nesa uzivaju leteci svoje jedrilice moram priznati da se stara ljubav prema jedrilicarenju odmah probudila.
Rale kao stari znalac je "smeknuo" sjajan model. Odlicna konstrukcija, vrhunski materijal, par zamki proizislih iz konstrukcije koja podrazumeva topmodel-ove servoe i motor. Nista strasno, lako se resava. Lagana kao pero.
Srecni vlasnik je danas napravio prvi start (usledila su jos dva sa po 20-tak min.) Vec kasno popodne, nema termike, negde sam procitao kako joj modelari zameraju sto se "zakaci" tamo gore i nema nameru da sleti. Bas tako je bilo i danas popodne.
Sa cenejskog aerodroma Julije, Joachim i Bata Stepanovic.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version