RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
WATER JET /rezanje dijelova za multirotore/
fenix:
--- Quote from: tibeteagle on January 21, 2015, 03:05:30 PM ---Jes. Lijep komadić kamena. mmmm Jeli moža stirodur da siječe? :big smile
--- End quote ---
Mislim da bi stirodur bio problem,pjena je to ;namig
Romeo:
Ko u Beogradu radi sa ovim, verujem da ima?
Daleko mi u PG ici zbog mojih gluposti :D
igorpl:
Izguglaj samo wather jet beograd i imaš gomilu firmi koje ovo rade.
Nije ovo loša tehnologija i postoji ona čak i Srbiji ohoho već samo sa njom nema šanse da se seče recimo balza, šper a i stiropor takođe....
Što je nama modelarima interesantno. ovim mogu da se seku dosta debeli materijali u zavisnosti od mogućnosti same mašine. Jeste malo jeftinije od lasera i tolerancije su tu negde zavisi od mašine tako da se vrlo precizno može seći. Samo kažem laser je laser.
Inače pored vode ovde imate i pesak fine granulacije koji inače seče materijal...
Takođe kod lasera možete da rezbarite na određenoj dubini i ne mora ceo presek materijala da se seče dok kod ove tehnologije to nema šanse, a i laser je nogo čistiji. Da vidite samo kako izgleda rešetka koja se koristi kao podloga na ovim mašinama
A za stirodur imate sečenje vrelom žicom i to je opisano ovde na forumu bezbroj puta čak i cnc mašine su se pravile....
tibeteagle:
Hajde sada ozbiljno. Sečenje sa vodenim mlazom je izmišljeno prvenstveno za sečenje materijala koje se ne mogu prorezivati na druge načine. To su staklo, kamen, keramika i debele metalne ploče. Može sve da seče ali je isplativo samo za specijalne potrebe. Satnica ovih mašina je skupa i naravno ne vredi razmišljati o traženju usluga sečenja ničeg, što mogu CO2 lasire i mehanička glodala.
Fenix mogao si da tražiš da ti izreže odmah 50 komada od jednom postavljeno jedno na drugo. Cena usluge bi bila skoro ista. mmmm
;namig
fenix:
Ovo je bila samo probna varijanta a poslije su se pravili sendvichi (fiu)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version