ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
ELKTRO ZAVERA
pnedic:
Tarabici koliko znam se nisu izjasnjavali po pitanju "off line" elektromotornog pogona, jer ni njima nije jasno. Kada kazem off line, mislim na motore koji se vrte na neki prenosivi izvor napajanja.
Napraviti bateriju je vrlo zaj... jer je to zivi organizam (kako rece jedan moj bivsi gazda koji je citav radni vek radio sa akumulatorima). U pitanju su hemijski procesi. Dakle da bi se napravila baterija koja ce elektrovozilima obezbediti autonomiju kao jedan prosecan rezervoar bezolovnog, treba smisliti nove hemijske kombinacije. Imaju neke nove ideje, vidljive na netu, ali je to jos u eksperimentalnoj fazi. Mozda je to i smisljeno i usavrseno ali oni iza kulisa teorije zavere nedaju da to izadje na svetlost dana, pa ni Tarabici to neznaju.
Elektromotori su vec dostigli i prestigli SUS motor i po snazi i po efikasnosti i po odnosu velicina-snaga. Jedan ocigledan primer su ovi motori koje koristimo za modele (mada je njihova osnovna karakteristika sumanut broj obrtaja, sto klasicni motori nemogu da ostvare).
Sto se tice mini generatora (stand allone, u kompjuterskom zargonu :)), slozio bih se sa Tibeteagle-om da je to vodonik glavni adut. Problem je sto su oni sumanuto skupi, zbog, sumanute cene potrebnog katalizatora.
Elem da ne filozofiram vise, smtram da nije u pitanju zavera protiv elektro pogona, vec jednostavno da nauka jos nije odradila to sto je potrebno da bi obezbedila komfor na koji je narod naviko sa SUS pogonom. Jednostavno nije dovoljno vremena, para i ljudskih resursa ulozeno u to.
Toliko od mene.
igorpl:
SAmo napred filozofiranje i jeste cilj ove teme.
Ja nisam pričao o pogonima nego o baterijama.
Koje su opet direktno ili indirektno povezane sa pogonima....
Ova tema ima za smisao besmisleno filozofiranje bilo da je egzaktno ili nije, i svrha je da filozofiranje prenesemo na ovu temu i da se manimo istog u onim važnijim temama tj stručnijim....
Ja prvi priznajem da sam vičan tom zanatu i da ponekad preteram, mada koliko vidim nisam u manjini, ali ovde je sve dozvoljeno osim vređanja (mislim na ovoj temi)
Zato raspalite strsti ali pozitivne pa možda bude i zaniljiv topik.
Možda je naslov malo neadekvatan ali priznaćete da više odvlači pažnju nego da sam napisao tema za filozofiranje....
Ajmo novi stavovi i mišljenja samo napred.
miša2002:
:_D
Ma nisam mislio na te Tarabiće, već na one tarabiće što pišu po ovom forumu , ko po tarabi - dakle; Tarabići !
pnedic:
--- Quote from: miša2002 on January 30, 2015, 11:19:01 AM --- :_D
Ma nisam mislio na te Tarabiće, već na one tarabiće što pišu po ovom forumu , ko po tarabi - dakle; Tarabići !
--- End quote ---
hahahaha, dobro razumeh
coka:
Misa 2002:
Smiri se malo, vidis kakvo je vreme doslo.
Danas i orlovi sede na tarabama
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version