ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
ELKTRO ZAVERA
miša2002:
Dobro.
Evo neću više, majke mi!
Nego, jel zna neko, šta ono bi s onim fotonskim baterijama?
igorpl:
Iskoristili ih u CERNU za bombardovanje
miša2002:
Da, da, da, da,..
A da nisu ovi kijameti, po svetu, od tog CERNA?
igorpl:
Nego mene su odavno fascinirali jeftini izvori energije pa sam čitajući malo po netu našao par zanimljivih, možda neko zna možda i ne.
Inače nije ništa spektakularno i odavno već postoji , čak ne daju neku veliku snagu a zanimljivi su za eto neko zezanje kao što su:
PUT PUT engine, stirling engine, karbon magnezijumska baterija na slanu vodu pa čak i varijanta atmosverske bateije.
Zatim tu je varijanta aluminijum karbonske ćelije, stirling angine na sollarni pogon, raznorazzni vetro-elketro generatori i tako dalje ima toga još.
Ova varijanta karbon-magnezijumske baterije nije loša stvar za zezanje tipa lik je ladno napravio autić koji ima motorčić na 2 V i umsto baterije postavio ćeliju karbon magnezijum i kad hoće da radi samo doda slane vode na papir između sloja karbona i magnezijuma i autić radi i po 20 minuta... Jeste dosta mali ali radi. Kontam da bi se ladno mogla napraviti neka rc mikro varijanta.....
Takođe zanimljiv eksperiment je i da na sveću ili drugi izvor toplote pomoću stirling engin-a i generatora slušate radio.....
Vaci:
Kad vec pomenu fotonske baterije, davno sam procitao da postoji odredjena atomska struktura aluminijuma koja se moze dobiti nekim postupkom u nultoj gravitaciji, i koja se ponasa kao dioda za sva moguca elektromagnetna zracenja. Posto je prazan prostor prepun energije nekih tamo talasa (ne mislim na nase radio talase reda mikro wata, vec na neku tamo kosmicku energiju i zracenje... bla bla nemam pojma) ovaj kristal koji bi se ponasao kao gigantska dioda bi prakticno bio neiscrpan izvor energije dok je god kosmosa i njegovog zracenja. Dakle nesto kao foto celija ali za druga zracenja. Ako je neko slucajno procitao i zna na sta mislim neka me podseti, ne mogu da nadjem trenutno to na netu.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version