RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

CMP Cessna 182 Skyline

<< < (4/6) > >>

englez:

Ja sam cuo 15% je dosta dobro.

Ali, ako imas heli i koristis 30%, onda to je jos bolje.

Lep motor. Svaki cast  (res)

misha:
Evo slika sklapanja korena krila. Za trup se vezuje sa dva srafa. krila se zaovaj srednji deo takodje vezuju sa dva mala srafa koji upadaju u rupu na ono plavom delu.
dosta njih je zbog sigurnosti  (razdvajala su im se krila) zalepilo sva tri dela, ali opet dosta njih zbog lakseg transporta nosi razdvojena.
za sada ce biti razdvojena pa ce mo videti.

srpska posla:

Bolje sad zalepi krilo, nego da kasnije lepiš sve živo. Zašto da rizikuješ (skuplji tiket od premije)
Veća je muka povezivati kablove, zašrafljivati, odšrafljivati nego baratati sa jednim komadom krila od 1.6m.
Lep motor!
Srećno!

misha:
hvala. ma jos ima vremena. lepljenje moze da dodje i na kraju.

misha:
Posto su povrsine na koje vertikalac treba da se zalepi farbane, potrebno je ismirglati iste
da bi povrsina horizontalca lepo nalegla na ravan deo.

Pravac horizontalcu, posto je iz dva dela, daju veliki aluminijumski bajonet kao i dve manje celicne vodjice.

Na bajonetu je potrebno obeleziti sredinu da bi bajonet podjednako ulazio i u levu i desnu stranu a zatim nakon provere da li sve lepo
naleze zalepiti i levu i desnu stranu epoxi-jem.

Posto mi se originalne - kineske sarkice nisu svidele, zamenio sam ih Robart sarkicama,
koje su malo deblje a i sama sarka ozbiljnije izgleda.

Posto je trebalo rupe prosiriti za nove sarke, upotrebio sam alatic koji se dobije uz robart sarke,
koji pomaze da rupa koja se busi bude idealno u sredini povrsine koja se busi.

Svaku sarkicu sam proverio savijajuci je 2-3 puta a ujedno je i podmazao. Dovoljno je staviti 1 kap ulja, koje ce i spreciti da se kojim slucajem
na sarkicu zalepi lepak u zglobu.

Zatim je nanet lepak u obe polovine horizontalca, ubacene sarkice u jedan a zatim i u drugi deo .

Lepak koji iscuri se moze skinuti krpom natopljenom u vodu.
Nakon probe da li su otkloni dovoljni (potrebno je ostaviti da razmak izmedju dva dela koje sarke drze bude razmak od 1-2 mm)
lepljivom trakom zalepiti delove da se osuse. Povremeno proveriti da lepak slucajno nije ulepio sarku

Za vertikalac je postupak isti.

Toliko za sada.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version