RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

HPI E-savage 1:10

(1/6) > >>

mracni:
U pitanju je Hpi E-savage , farbicki dva brushed motora i esc . Razmera 1:10 .

Prica je pocela sa 2x2 Nimh 7.2V 3300mAh  ... Oba motora po 14.4v i esc-om oko 60A ...

Posle druge voznje odmah porucih kod zajka 2x2s lipo 4000 mah i naravno to je bilo previshe :D
Posle 2-3 meseca resim da ugradim kulet na esc-u jer je na 2x2s posle 5min bilo pregrevanja , naravno esc je bio pametniji od mene pa je sam blokirao dalju voznju i pregrevanje fetova ...

I kao sto rekoh , nakon sto sam ugradio kuler posle nekih 10min uspeo sam da spalim cetkice na jednom motoru i nekoliko fetova na esc-u  i od tad ga vise nisam vozio ...

Posto je po meni hpi u samom vrhu kvaliteta resio sam da ostavim sasiju za neki mnogo bolji setap ...
Posle dugo dugo razmisljanja resio sam da kupim Brushless 2100 kw i esc od 120A ( vodootporan set)

Trenutno stanje modela je potpuno rasulo , rastavih ga u delove da proverim sta treba da se dotegne i zameni ...
Stanje posle zadnje voznje i sad kako trenutno izgleda :D

mracni:
Stigla posta sa hk-a , pa reko da podelim sa ostalima i zamolim za neke nedoumice ...

Sklopih celi auto opet , izlemio konektore na baterijama i esc-u ... ( Valjda sam uspeo da pogodim semu na esc-u )

Posto je ovaj njegov super gear sa fabrickim lamelicama i problem mi je bio da nadjem pinjon za isti , resio sam da stari pinion razbusim na 5mm ... Iz razloga sto su stari brushed motori imali 3mm osovinicu ...

I to je super odradjeno i namesteno , sve se lepo uklopilo ...

super gear 66t pinion 19t sve fabricki ...

mracni:
Da nebih preterao sve u jednom postu , evo kako je sve lepo leglo ...

E sad jedno pitanjce , izlemio sam konektore na essc-u i to je uradjeno ok posto mi je na testu esc ravnomerno potrosio obe baterije ...
Motor sa esc-om sam povezao kako sam umeo , menjao ona 3 kabla dok nisam potrevio smer kretanja za napred i nazad ...

Onda kalibrisem esc sa stanicom , pun gas pa puna kocnica i on odsvira kad sve pustim ...
I tu nastane problem , autic ide nerealno sporo , kad pustim gas on se ukopa , imam utisak da mu je kocenje motora kad se pusti gas preko 40% ... a o kocnici da ne govorim , kad je stisnem do kraja gotovo da ce se celi auto prevrnuti :D

Jel ima neko bilo kakav savet , sta mi je ciniti esc 120A motor 2100kw , nece ni upola brzine da razvije kao sto su razvijali brushed motori ???
Znaci nisam pametan :D

Planiram da porucim programing box za esc , pa da vidim dali cu time uspeti da ga resim ... prosto brljavi ...

duke:
odlican post i ja sam uzivao isto kad sam e maxxa prebacivao na brushless settup ,vidi slican problem sam i ja imao kod mene je bio problem u stanici ,na dugmetu koji ti podesava ler gas ,probaj da ga u mestu okreces dok nepocne polako da krece , onda ga vrati da ponovo stoji i tu ti je sredina gasa  ()-() mozda je i kod tebe slucaj ...

ivanmagd:
Proveri jos jednom uputstvo o setovanju esc-a, kod nekih se podesava i sredisnji polozaj odn. ler, tri polozaja gasa moraju neke stanice da registruju da bi upravo znale kad je gas otpusten.
Sto kaze Duke proveri TH Trim i ako nije postavi ga na nulu.

Posalji oznaku esc-a...

Pozz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version