RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Trex 600
nenad:
Hvala Darko ali nije mi jasno zasto skinuti original saraf da bi stavio neki drugi zar nemoze da se koristi ovaj original vec postojeci?
Jos jednom hvala Nenad A+
nenad:
uspeo sam :)aplauz presu sam vec kupio jos juse ali nisam znao da treba saraf olabaviti (work) tako je to kad coveku nedostaje logike (yay)
Hvala Darko
Nenad A+
darko:
Jesi li vec nabavio heli i kit za konverziju _
nenad:
Heli je vec stigao kuci u subotu u isto vreme sa motorom a za ostalo videcu dali cu sam vrsiti konverziju ili kupiti vec gotov kit kod gasserman-a ali u svakom slucaju narucicu zupcanik sa 27 zuba umesto original jer nemam nikog ko bi mogao da mi napravi.
To ce sve biti tokom Avgusta meseca jer za par dana (14) odlazim na godisnji odmor.
Nenad A+
darko:
Evo nekoliko slika mog T Rexa 600 gassera !
Koristio sam gassermanov kit za konverziju ali sam umjesto originalnog alignovog sistema za hlađenje ubacio ventilator i kućište ventilatora radi boljeg hlađenja. Naime njegovo stock hlađenje nije baš dovoljno ili je na granici pa sam ipak zbog sigurnosti stavio predatorov sistem. Sada nemam problema sa hlađenjem motora . Maksimalna temperatura motora je do nekih 135 stepeni na najtoplijem dijelu , dok tijelo motora ima temperaturu 85-90 stepeni. Preporučujem svima koji imaju namjeru vršiti ovu konverziju da takođe ugrade ovaj sistem za hlađenje.
Imao sam velikih problema sa štelovanjem karburatora zbog kojeg mi je čak i motor zaribao pa sam morao zamjeniti cilindar klip i kariku . Nakon promjene opet nisam mogao dobro naštelovati motor da bih neki dan kupio drugi motor od Kremica sa kojeg sam skinuo karburator da probam na mom motoru i motor radi perfektno. Sada ću samo nabaviti još jedan karburator i onda imam motor za jedan avion !
Zaboravih reći da je auspuh takođe gassermanov , odličan je , njegova cijena je oko 90 dolara ! Još bolji auspuh je Zimmerman , njega ima Bojan iz BL na svom heliju ali je negdje oko 140 eura ( baš je skup ).
Ignition na motoru troši puno struje , negdje oko 1800 mA po rezervoaru (oko 25 minuta letenja ) Imam i drugi ignition kineski koji još nisam isprobao ali kažu da su performanse iste a potrošnja puno manja .
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version