RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini MWC flight kontroler + DSM2, iskustva
firebird:
Stigao controler pre par dana, a sad sam u guzvi na poslu pa ne mogu da se igram njime. Nisam hteo da kupujem FTDI kablic sa HK, nego sam narucio od nekog lika iz BG za 200 din, boga pitaj dal ce da radi :sljus
marko.jovanovic:
Ja sam od mog flipa napravio potpuno integrisanu varijantu. Odlemio sam sve pinove koji su bili za prijemnik i direktno na njega zalemio prijemnik ali samo cppm mod jer više od toga ne treba. Skoro isto kao i ovaj mali kontroler.
Takođe sam na njega zalemio i buzzer tako da sam smanjio maksimalno broj žica. A signalne žice od esc-ova i bec-a sam takođe zalemio direktno sa PDB-a na njega. Jedino što mi se ne sviđa jesu kratke antene pa ću morati da uzmem neki prijemnik sa dužim antenama jer mi FC stoji na ZMR250 frejmu u sredini između dve karbonske ploče tako da može da pravi probleme. Ova antenica se čini malo duža ali svakako ako možeš proturi je da štrči što više napolju da ne bi posle bolela glava. Uzgred koji frejm nabavljaš?
gerotmf:
Poz, evo bas letim sa time na emachine q200 okviru sa dys 1306 motorima i 4045 propima, super leti, jedino sto sam morao da nabavim i taj hk ftdi adapter, zbog toga sto moras da imas onaj reset pin na kablicu, koji nema na standardnom ftdi, tj ima mislim da je to DTR pin koji bi trebalo preko kondenzatora i kabla sa pogo pinom (sa malim federom) upotrebiti kao reset, ali nije mi se dalo zajeb... Inace postoje dve verzije 1.2 i 1.3, osim vanjskih promena - i2c portovi i manjak gps serijskog na verziji 1.3 .. ima i jedna velika promena na samoj ploci, to je da je gyro cip okrenut 180 stepeni!! Ako ti treba multiwii config sa pravilnim force_GYRO define, javi mi, inace moras da okrenes board tako da ti strelica na donjoj strani pokazuje nazad i onda upotrebis HK-multiwii_se_v2 konfiguraciju - ovo nisam proverio.
evo kako to izgleda https://dl.dropboxusercontent.com/u/23772826/20150907_222452.jpg.
firebird:
Fantastično druže, a već sam pomislio da niko neće da se javi sa konkretnim iskustvom ()-().
Kontroler mi je stigao pre jedno mesec i po dana al' od posla nikako da sednem i da mu se malo više posvetim. Uzeo sam običan ftdi za 200 din sa bgelektronika sajta, a reset kablic zalemio na minus. Čim sam ga povezao na komp imao je pravilnu orijentaciju u smeru strelice ali sam to pogubio ubacivanjem drugih softw. Uglavnom sam pratio leocopterova uputstva i ubacio ovu HK-multiwii_se_v2 ali jedna stvar od početka nije kako treba a to je orijentacija kompasa, dakle nagib levo-desno i napred nazad je ok ali strelica na GUI pokazuje sever a kontroler usmeren ka jugu. Zadnje što sam uradio je da sam upucao soft od helikoptera i isto mi je kompas naopako orijentisan dok leveli pokazuju ok.
Mene zanima klasa qvadića od 150 do 250, još nisam odlučio, uglavnom neka zujalica za jurnjavu, ali hoću da ga probam i u helikopteru kao stabilizator leta.
Zamima me tvoj config.h
p.s. moja verzija je 1.3
marko.jovanovic:
Čekaj zar taj kotroler nemože da e koristi preko clanfligt aplikacije za google chrome.
Na aplikaciji odnosno kada se učita firmware imate mogućnost okretanja ploča u kojem god hoćete smeru i kojim god hoćete uglom i da to snimite kao default.
TRebalo bi da može jer i naze 32 kao i flip su zasnovani na multiwii platformi na baš istoj ali mi se čini da u cleanflight-u kada se učitava firmware ima nešto za multiwii. Moraću da proverim pa javljam ako treba
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version