ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Pad napona.
Ilijak:
Pa vidi druze tesko da i moze da napuni 4s jer je ulazni napon mali.3s da i da vezes sve od 3s napunice ih ali kod 4s je napon veci i nema razlike u naponu i naravno da ne moze da ih napuni.Zato bolje je resenje svakako koristiti neko napajanje od 16V sa tim neces imati problema ni sa ovim punjacem koji imas.Sigurno ce ih napuniti.Pozz!
marko.jovanovic:
Skontao sam u čemu je fora.
ovaj punjač ima 65W a ne 80 kako piše.
Napunio sam 4 paralelno vezane 4s 1300 mAh za manje od 2 sata i sve je ok.
Punio sam ih sa 3.9A max i to je ok.
E sada na red dolaze 3S 2200 mAh baterije čim ove napunim pa da vidim kako i koliko će moći da ispoštuje.
Nakon toga punim 1S 150 mAH 6 komada paralelno vezanih.
U svakom slučaju hvala na savetima.
Vaci:
--- Quote from: Ilijak on April 20, 2015, 09:09:51 PM ---Pa vidi druze tesko da i moze da napuni 4s jer je ulazni napon mali.3s da i da vezes sve od 3s napunice ih ali kod 4s je napon veci i nema razlike u naponu i naravno da ne moze da ih napuni.Zato bolje je resenje svakako koristiti neko napajanje od 16V sa tim neces imati problema ni sa ovim punjacem koji imas.Sigurno ce ih napuniti.Pozz!
--- End quote ---
Ajd da ti ja kazem da si nesto lupio... punjac ne radi tako. Ti mu daj njegovih 12v, a on ce napuniti tih 16.8v... Svi mi to nekad nismo znali, sve dok nismo saznali :) tako da u redu je. Ali procitaj malo o tome, u stvari o svemu o cemu bi delio savete, pre samog savetovanja...
Marko koji nisi Igor :)
Pazi ovo
il sam ja lud il moje napajanje daje lepih 33A na 12V ... uzgred nije lose napajanje. Al nije htelo da daje tih 6A koji su mi trebali. Ima neka zavrzlama u toj tehnici, ne znam tacno koja. Ali nakon listanja foruma video sam da treba vezati sve grane sa napajanja i sto vise zica zajedno. Ranije su bile samo 4 zice paralelno. Sada ne znam koliko ih ima, 10-12... u stvari sve! Jesam podigao napon napajanja, ali svejedno napon manje pada nakon vezivanja vise zica.
Eto sada radi. Uzgred, punjac koji imam je dosao sa svojim integrisanim napajanjem, koje je crklo kod prvog punjenja na pola baterije. Toliko o turnigy kvalitetu... bar sto se tice punjaca, ostalo ne znam. Nadam se da ti ovo nesto pomaze.
magic:
--- Quote from: Ilijak on April 20, 2015, 09:09:51 PM ---Pa vidi druze tesko da i moze da napuni 4s jer je ulazni napon mali.3s da i da vezes sve od 3s napunice ih ali kod 4s je napon veci i nema razlike u naponu i naravno da ne moze da ih napuni.Zato bolje je resenje svakako koristiti neko napajanje od 16V sa tim neces imati problema ni sa ovim punjacem koji imas.Sigurno ce ih napuniti.Pozz!
--- End quote ---
Ulazni napon nema veze sa S koji se puni, ima samo veze snaga punjaca tj. napajanja. Mozes da imas i ulazni napon od 12V ali ako napajanje moze da isporuci pravih 15A znaci da je njegova snaga 180W i sa tim mozes da punis 6S od 5000mAh sa 1C jer je za to potrebno 6x4.2x5=126W, pod uslovom i da je punjac od 150W.
poz
dusan.milenkovic:
Imam B6 i u pocetku sam koristio PC napajanje. Pored spajanja vise zica morao sam da stavim kondenzatore na izlaz (u mom slucaju 4700 micro F - overkil al ne smeta) Koliko god da sam mu zadao da puni on je punio bez problema.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version