RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Zephyr V-70 PRVI LET U SRBIJI!

(1/6) > >>

MAVERICK:

Raspon krila 1570mm
Baterija Turnigy Nano-Tech 3300mah 3S 35-70C dishcarge
Letna tezina: 1170gr

Niko ne zaboravlja svoj prvi let u ovom hobiju, a i ja verujem da necu nikada zaboraviti s obzirom da kao totalni pocetnik sam odmah uzeo da vozim ovu jako jako brzu letelicu. Ali 2-3 godine na simulatoru su me solidno pripremile za ovaj dan da ne duzim evo dva snimka:

Prvi let:

Jedrilica ima extra odaziv, brza je, nisam morao uopste da je trimujem, okretna i sve to ali to je EDF kada joj se ugasi motor treba joj vreme da uhvati opet zalet, zbog toga sam na ovom prvom klipu izgubio brzinu i pao, sa pola gasa sam krenuo na gore i jedrilica je otisla u stall  a nisko sam leteo tako da nisam imao vreme da je ispravim.
Od ostecenja jedino su napukli drzaci za krila gde se srafe za trup, zeljan letenja resio sam da skarabudzim kako znam i da je odmah pustim na Drugi let:

Jedno krilo je bas vuklo u stranu, a ja sam se tek posle par minuta oslobodio i da prvi put i trimujem i ispravim malo to, ali drzaci za krila su bili dosta labavi tako da nisam ni mogao niti smeo da je vozim brze od pola gasa.
Ostecenja od prvog leta sam zalepio sa epoxy 5 min, sad je skoro kao nova, ali moram ipak da nadjem resenje da ojacam drzace krila za trup, citao sam i po forumima da tako fabricki je lose resenje uradjeno sa drzacima krila za trup. Ali ovako jedrilica je bas jaka i dobro je istrpela prvi pad, napravljena je od super kompresovanog elapora, kao kamen tvrda.
Inace ne verujem da jos neko u srbiji poseduje ovaj model, ako ima jos nekog voleo bih da razmenimo iskustva.

Gatti.Gatozza:
Ono što možda mogu da primetim je da je expo bio mali, ja bi ga lično malo povećao. Nekako je mnogo pipav u letu.  A i čini mi se da ti je baterija bila pri kraju, deluje kao da nije imao snage kao na početku. Koji je bio napon baterije na kraju? EDF je malo zahtevniji po tom pitanju od klasičnih motora.

rajker:
Fino fino za prvi let.Samo sto vise letova i eto prakse  ;namig

An-2 colt:
Nisko i brzo za prvi let, bar po meni!Idi kontra, visoko i sporije, dok se bolje ne upoznate.Da bi ti baterija sto duze trajala, prazni je do 3.7V po celiji i izbegavaj konstantno pun gas....Skroz interesantna ptica, a i lepo leti!

MAVERICK:

--- Quote from: Gatti.Gatozza on April 26, 2015, 09:08:37 AM ---Ono što možda mogu da primetim je da je expo bio mali, ja bi ga lično malo povećao. Nekako je mnogo pipav u letu.  A i čini mi se da ti je baterija bila pri kraju, deluje kao da nije imao snage kao na početku. Koji je bio napon baterije na kraju? EDF je malo zahtevniji po tom pitanju od klasičnih motora.

--- End quote ---
Po defaultu meni stoji EXPO: low rate 100% high rate INF. Tako i za elerone i elevatore i ruder. Koliko da stavim?
Nisam pogledao na kraju napon baterije, ali nije slaba nego ja nisam smeo da dajem pun gas zato sto je jedrilica i na pola gasa prebrza, pa odmah nakon poletanja sam smanjio gas.

--- Quote from: An-2 colt on April 26, 2015, 11:26:41 AM ---Nisko i brzo za prvi let, bar po meni!Idi kontra, visoko i sporije, dok se bolje ne upoznate.Da bi ti baterija sto duze trajala, prazni je do 3.7V po celiji i izbegavaj konstantno pun gas....Skroz interesantna ptica, a i lepo leti!

--- End quote ---
Ne znam kako da se oslobodim visine, plasim se da je podizem mnogo visoko da ne bih je izgubio iz orijentacije zato sto brzo leti i sa iskljucenim motorom. A problem je i sto ova jedrilica ne moze sporo da se vozi, ako se previse smanji gas izgubice jako brzo visinu. Barem takav imam osecaj posle prvog pada, pa panicim da ne smanjujem gas mnogo manje od pola. Obicne jedrilice kad bacis iz ruke malo ce lebdeti pre pada, a ovu kad bacis iz ruke i sa motorom na pola gasa pasce kao cigla.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version