RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
Zephyr V-70 PRVI LET U SRBIJI!
Anakin:
Nesto sto ti niko nije rekao, izbor modela ti je potpuno pogresan. Treba ti model koji ima nisku brzinu krstarenja. Drugo, letenje treba da ima nekog smisla. Da se prave skolski krugovi, pa osmica itd... Ovo tvoje izgleda kao da model leti gde hoce a ti se trudis da ostane u vazduhu. Barem 50% ljudi sa foruma tako leti, sto moze da se vidi na snimcima, ali to ne znaci da tako i treba. Plus sve ono sto ti je Zajko rekao.
MAVERICK:
Ja ovaj model sam kupio pre 8 meseci, u medjuvremenu sam se trudio da kupim neki pocetnicki model ali nije mi se dalo, sa aliexpresa sam cekao 3-4 meseca i nista, jurio tako neke jedrilice po oglasima ali nista na kraju.
Meni je ovo bilo na poslednjem mestu da ja kao totalni pocetnik vozim ovako zahtevan model, ali 8 meseci da posedujem stanicu i model i sve a da ne letim je bilo previse tako da sam otisao cim se prolepsalo vreme da letim.
Inace hvala zajku na detaljne savete, samo sto nije u pravu za ono sto je rekao da sam stlano na 100% drzao, ja na 100% sam drzao samo pri poletanju i jos 2 puta u toku leta, ovako i na klipu se cuje kako jasno pricam da vozim na 50% gasa i da ne smem brze zato sto je mnogo brza jedrilica.
Hteo sam danas da letim, posto sam je sredio i ojacao ali nije mi bilo nesto dobro tako da sam odlozio let za drugi dan. Inace hteo sam ovoga puta da pokusam drugaciji nacin letenja da je popnem sto vislje pa da glajdujem ali eto to mi je u planu za sledece letenje.
Sada sam barem malo upoznat sa ovom letelicom pa cu bolje reagovati i opustenije voziti...Ipak mi je ovo prvi put u zivotu da letim sa bilo cim
--- Quote from: Anakin on April 26, 2015, 08:00:20 PM ---Ovo tvoje izgleda kao da model leti gde hoce a ti se trudis da ostane u vazduhu.
--- End quote ---
Pa naravno da tako izgleda, to je bio prvi let i prezivljavanje da ne poginem :D Kakve osmice i krugovi, koma bila dok sam vozio
Vaci:
Zelim ti lep provod sa avioncetom (fiu) da se lepo i dugo druzite
MAVERICK:
--- Quote from: Vaci on April 26, 2015, 08:19:50 PM ---Zelim ti lep provod sa avioncetom (fiu) da se lepo i dugo druzite
--- End quote ---
Hvala!
Leteo sam opet danas ali je bio bas jak vetar, drhtale mi ruke dok sam je upravljao, popeo sam je malo na 30-40 metra ugasio motor i letela je odprilike oko 2 minuta, vetar je nosio. Definitivno joj godi vetar, ali neiskusan sam jos za vetar zato sto je jako brza jedrilica, sece vetar kao zilet. Isla je istom brzinom sa ugasnim motorom niz vetar kao pre 2 dana sa punim gasom bez vetra:D
Ali odmah nakon par kruga sam je spustsio dole uz vetar i glajdovala je jos 50 metra.
milomirts:
GAMA 2100 EPO ARF Model Motor Glider. ovo ti je za pocetnika jedrilica.imam je licno i mogu ti
reci da je fenomenalna a imas ih jos par koje su bas za pocetnike.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version