ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Napajati punjac preko punjaca za akomulatore za kola? :)
mad_mangod:
Trebalo bi da napajanje od PC-a radi poso. Mozda napajanje nije uredu.
Daki:
Napajanje od obicnog lap-topa radi posao, mogu se naci za sitne pare na tom kupindu ili na pijacama za tipa 1000din mozes i da se cenkas ako je polovno. Tebi svakako ne treba vise od 5a i 12 v tj. 60w. I ono sta je najvaznije nema nikakvog budzenja, vec samo prikljucis na punjac.
Pozdrav
MAVERICK:
Da i ja sam razmisljao da nabavim od nekog laptopa punjac. Inace upravo sam isprobao da punim sa trecim napajanjem nekim od 400w, spojio sam zajedno sve zute zice i zajedno sve crne zice. A za ukljucivanje napajanja spojio sam crnu i zelenu. Upravo sam uspesno napunio bateriju. Na predhodna dva napajanja nesto nije mozda bilo kako treba, ispustala su neki zvuk pistanja nakon opterecenja tj nakon pocetka punjenja. Sa ovim sada je za prvo punjenje bilo ok, videcemo za dalje. Ali ipak bih voleo da kupim neko od laptopa da ne punim na ovu budzevinu...
Ilijak:
Pozdrav,mogao bi i napajanje za led rasvetu imas raznih snaga.
zajko:
--- Quote from: MAVERICK on April 28, 2015, 05:55:56 PM ---Da i ja sam razmisljao da nabavim od nekog laptopa punjac. Inace upravo sam isprobao da punim sa trecim napajanjem nekim od 400w, spojio sam zajedno sve zute zice i zajedno sve crne zice. A za ukljucivanje napajanja spojio sam crnu i zelenu. Upravo sam uspesno napunio bateriju. Na predhodna dva napajanja nesto nije mozda bilo kako treba, ispustala su neki zvuk pistanja nakon opterecenja tj nakon pocetka punjenja. Sa ovim sada je za prvo punjenje bilo ok, videcemo za dalje. Ali ipak bih voleo da kupim neko od laptopa da ne punim na ovu budzevinu...
--- End quote ---
evo ga ovde, pravljen za to Gens Ace 12-16V 7.5A
http://shop.malaivanca.com/kupi/strujni-adapter-za-punjac-ac-dc16v-7-5a-402294
(<--) (:beer:)
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version