ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Pomoc oko baterije
tomislav:
Nasao sam kod nas bateriju 1s 1300ma 25c koju ce imati na lageru za 7do 10 dana I 2s 1300ma 25c koju imaju nna lageru,razlika u ceni je 3eura.Dali da porucim 2s ili da cekam de dobiju 1s?.Kontam da cu za razliku od 3eur dobiti 2 baterije.
marko.jovanovic:
Ako znaš šta radiš uzmi 2s ali ti treba za nju i dva kabla sa konektorima koje predpostavljam da imaš od stare baterije.
Takođe kada je rastaviš ili ko to bude radio nek prvo proveri da li su kontakti na ćelijama od aluminijuma pa punktovani ili su lemljeni.
Ako su punktovani onda gledajte da kada je budete odvajali da presečete punkt tako da i na jednoj i na drugoj bateriji ostane po malo kako bi mogli da lemite žice. U vašem slučaju kod 2S postoji samo jedan spoj između dve baterije. Ako nije punktovan onda ga odlemite i to znači da su izlazi za + i - sa ćelija od materijala koji se lemi. Dobro pazite kada budete lemili da ne napravite krtke spojeve na bateriji odnosno ćelijama jer to za da uništi bateriju. Zato kažem ovo radite samo ako ZANTE ŠTA RADITE!
tomislav:
Baterije su GENSACE-one koje ste mi preporucili u nekom od prethodnih postova,rekoste da su one najbolje pa valjda ce uspeti ovaj zahvat.Sutra cu ih poruciti i ostaje mi samo da se pomolim da se ovaj moj Kinez odlepi od zemlje.
marko.jovanovic:
Trebalo bi jer te baterije mogu da izdrže 32A što je za taj helikopter sasvim dovoljno a pre svega nećeš ga ni voziti na punom gasu što znači da će vući i duplo manje. Sem ako nije problem neki dodatni u helikopteru...
tomislav:
Moze li se nekako ispitati elektronika na ovom mom helikopteru,ako ima neki majstor,moze neki kontakt.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version