ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Nove baterije

<< < (3/4) > >>

zevs59:
Hvala Marko.J

miša2002:
 oo))
Džaba... Al, brate, ako već savetuješ druge, a da nisi dobro naučio prethodne lekcije, onda se bar ogradi i napiši: "Po mojoj varijanti... Bla, bla, bla..."
 :)aplauz

--- Quote from: marko.jovanovic on July 25, 2015, 08:39:44 PM ---..........
 Čak i kada puniš paralelno nekoliko baterija i kada izabereš veću struju punjenja tih 120 minuta je u većini slučajeva dooljno. Verovatno da postoji da se to ograničenje ukine prčkaj malo po meniju punjača sigurno ćeš naći.
..............

--- End quote ---
:sljus

Lep savet i predlog

--- Quote from: magic on May 02, 2015, 04:33:43 PM ---Dodji sutra na aerodom 13. Maj ponesi to sto imas i sve cemo dileme razresiti. Ja sam tamo od 11:30.

poz

--- End quote ---

marko.jovanovic:
Da ne bi bilo opet svađe samo ću postaviti ovo i zaćutati

marko.jovanovic:
Ili ovo

zevs59:
Momci,imam pitanje u vezi baterija,bat. 14.8V,3300mAh,kad je dosla imala je 3.85V po celiji.Sad sam hteo da je napunim do kraja,pri punjenju celije su:1) 3.78V; 2) 3.79V; 3) 3.68V; 4) 3.78V. Punim sa 2A bat.ali u toku punjenja u balans modu,celija 3 puna (4.2V ) a ostale tek 3.9V, a ukupno 16.01V prikazuje. Na 120m. punjenja nije uspela da se izbalansira. Ponovio sam jos dva puta punjenje,ali sam doguro do 16.45V ukupno, a celije 4.10V; 4.09V; 4.20V; 4.07V. Da napomenem, punjenje bat. punjac pokazuje oko 0.15 do 0.35 A. Da li je ova bat. gotova ili moze da se koristi, puni-prazni dok moze,bez posledica tipa pozara ili da se naduva. Napominjem da svo vreme bat. je bila hladna,za sad bez ostecenja ( nije se naduvala ).Da li mogu da je praznim do 3.7V po celiji, pa da ponovo punim do max. 4.2V,u balans modu pa da vidim da li ce uspeti da se jednako napuni po celiji.Hvala unapred!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version