RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA
Imam vise akcionih kamerica a treba mi quadcopter, moze pomoc?
marko.jovanovic:
--- Quote from: pavle on June 02, 2015, 11:31:26 PM ---
Iskreno, ukoliko postoji nesto cime bih mogao lako da upravljam i zakacim svoju akcionu kamericu to bi bilo idealno. Da li je tacno da je DJI prilagodjen pocetnicima?
A sada moje glupo pitanje - a sta je to simulator?
--- End quote ---
Zaboravi kameru za početak i zaboravi velike sprave jer će ispasti jako jako skupo. DJI je ništa drugo nego samo lepo spakovan quad u lepu plastiku... Žice koje vidiš kod Rajkerovog modela postoje i u DJI modelima samo su prekrivene plastikama što ne znači apsolutno ništa osim estetike i eventualno neke kiše ( a ko još leti po kiši). Početnicima može da bude lako da lete i pravljene modela ako imaju dobro podešen kotroler leta, imaju gps, barometar....Sve to danas za sitan novac može da se nađe i da se napravi quad čak i od drveta koji leti i radi posao....Ali pre dobrog treninga od po meni bar 3 nedelje po kući sa malim zujalicama.
A sada drugi odgovor. Nije sve tako jednostavno koliko se čini kada vidiš dok neko leti a posebno što bih podvukao to nisu IGRAČKE
Simulator ti je program koji simulira RC letenje raznih sprava i modela. Između ostalog imaš i quad-ove.
Za simulator ti treba pre svega usb kabal sa elektronikom posebno pravljenom da podrži rad stanice u tom programu, stanica (može da bude posebno samo za simulator a može i tvoja lična da se ubode i da sa njom letiš ako ima trener port (obično sve novijeg datuma imaju)
pavle:
Hvala svima, posebno Marku na detaljnom objasnjenju.
Ipak sam odlucio da krenem sa nekim manjim modelom, pa da vezbam.
Da li je bitno na kakvom multikopteru vezbati? Ima milion jeftinih stvarcica, ali eto hteo bih nesto sto bi mi pomoglo da naucim da kontrolisem multikopter, a da je kontrola slicna kao kod vecine multikoptera tipa DJI, Blade i slicno.
Evo jos jednog mozda glupog pitanja. Da li recimo ovaj quad koji ima Rajker, moze nositi akcionu kamericu? Izgleda da moze, ali bolje da pitam.
@Ne razumem cemu sarkazam, pa zato sam ovde, da pitam i naucim, pre nego sto se upustim u ovaj hobi. Ako nemas savet, molim te mi nemoj mi ni odmagati ovakvim komentarima. Svi su nekad bili pocetnici...
pavle:
Video sam i ovako nesto Cheerson CX-20 http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_113550.html
Ne znam da li je ovo sledeci korak posle probnih, jeftinijih modela. Ili bolje ici na nesto ovako kao sto je Rajker preporucio? Ili ipak na DJI?
Au, koliko opcija :)
zajko:
napisi konkretno, izvini ako vec jesi, koja je "akciona kamerica" u pitanju, koliko teska...
ako je tipa go pro, tesko da ce neki mini, mikro to da nosi, a ako je is serije onih mini/mikro kamerica od nekoliko grama, valjda moze maltene svaki...
A drugo, mozda i najbitnije, a to su delovi, pa delovi, pa delovi za isti... trebace ti sigurno... a ne znas koji deo, treba da budu lako dostupni...
Sad mi pade na pamet, jeftino, dobrop za zezanje i recimo prve korake, nema delova, nema popravke, nema kvarova, sem sto nahvata prasinu i dlake, oko osovina motora (treba redovno pocistiti, pogotovu ako se leti indooor), ali ne moze nista da nosi, posto je i sam quad ko kutija sibica... vidis da pada skini gas na NULA i pusti da padne i ponovo i ponovo i ponovo....
http://shop.malaivanca.com/kupi/faze-ultra-mikro-quadkopter-rtf-402988#
ili ozbiljan mikro quad, moze da nosi male FPV camere RTF 100 evrica sve u kutiji
https://www.youtube.com/watch?list=PLqbCd5ilZiKqKfPn_pKLAlfa7MkXFJWzP&v=DzEeLegsZa8
http://shop.malaivanca.com/kupi/nano-qx-quad-copter-rtf-rtf-model-382085
()-()
PS. po pravilu kad krene toliko razmisljanja i price i predloga i tvoje neodlucnosti i svega toga na gomilu... zavrsi se lose, sve se izmesa u glavu i padne..... kao po pravilu najgori izbor.... pa nije to svemirski brod u milionima dolara, posto je prvi model zasigurno nece predugo trajati i valjda ces ga prevazici, brzo... trebalo bi... uvek bilo koliko para toliko i muzike...
Uzdravlje ()-()
pavle:
Hvala puno Zajko.
Imam vise kamerica, ali recimo one koje bih koristio najvise su SJ4000 WiFi i Xiaomi YI.
SJ4000 je otprilike 60g
A Xiaomi Yi oko 70g.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version