RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI

Izrada prvog trener modela

<< < (28/30) > >>

uros2002:
Pozdrav,

Hvala svima na odgovorima, videcu da stavim zicu 1.5mm ili 2mm za komande. Duzina zice za komandu ce mi biti oko 350mm. Mozda upotrebim i resenje sa balzom.

U svakom slucaju hvala.

uros2002:
Pozdrav svima,

Polako privodim kraju Telemaster 400 i sada dolazim do pripreme za presvlacenje i sklapanje modela.

Imam par pitanja u vezi presvlacenja i sklapanja
1 - Da li mogu preko folije kojom nameravam da presvucem model da lepim nalepnice sa nazivom i jos nekim oznakama ili se to stampa na foliju direktno?
2 - Koji lepak da koristim za sklapanje levog i desnog krila, Vertikalca za horizontalac i kasnije za rep modela?
3 - Sta je bolje da uradim za pricvrscenje krila za trup. Po planu su gumice koje drze krilo. Ili da stavljam srafice kojima cu srafiti krilo? Da li su dovoljni srafici M4 ili jaci?
4 - Kada sklopim model kompletan pre presvlacenja i postavim servoe u krila i trup, tada da trazim CG i mesto za ugradnju baterije ili kada presvucem model folijom?
5 - Da li sme da bude mala razlika u tezini levog i desnog krila oko 5-10g?

Hvala svima unapred.

Sledeci model je 3DP mini, a razmisljam o nekom vecem modelu raspona od 1.4m do 2.2m.
Moze li mi neko predloziti neki model koji nije suvise komplikovan za gradnju.

Pozdrav

tibeteagle:
1. Da, ali što manje.

2.  dvokomponentni epoksi.

3. Široke neopren gumice, jer je skidanje brže i lakše. Gumice pri manjem padu daje šansu da se model manje ošteti, jer će krilo skliznuti iz ležišta, gumice amortizovati udar, a šrafovi bi se iskidali.

4. CG podešavati kada je model POTPUNO gotov sa akumulatorom, elisom i sa SVIM delovima koji su potreban za let.

5. Kada je POTPUNO gotov, model se može i mora balanzirati i oko uzdužne ose trupa, se stavljanjem balansnog tega na kraj krila koji je lakši. Izvodi se sa kačenjem na tanki kanap okačen napred i nazad na trup.

uros2002:
Pozdrav,

Hvala na brzom odgovoru.
Predpostavljao sam da je tako ali bolje da pitam i dobijem odgovor od iskusnih ljudi koji se bave ovim hobijem.

Jos jednom hvala.

pnedic:
Za pitanje br 5:
Ja uzmem jedan sraf za drvo i njega usrafim u kraj krila. Ne radim sa tegovima ili necim slicnim. Dovoljni ti je jedan eventualno dva srafa. Naravno istestiras pre usrafljivanja da bi potrefio koji (i koliko) sraf

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version