RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI
Izrada prvog trener modela
Vaci:
Ej.... znao sam.... znaci bacio si papiric koji sam poslao sa risiverom?
Evo to ti je za tu stanicu i risiver. Imas milion snimaka na jutubetu kako se povezuju stvari. Nemas sta da budzis, sve je standardno, samo bocnes. Jedino sto su, kao sto vidis, throttle i rudder sa druge strane plocice, ako hoces da budu sa iste strane mozes da prebacis lemilicom (ili neko da ti to uradi neki drugar ako ti ne umes/ne mozes). Ali nije obavezno.
uros2002:
Hvala,
Nisam bacio papiric tu je sa risiverom u kesici.
Samo sam proveravao da li je kao na slici koju sam postavio. Kasnije sam video da sam pogresno nacrtao na slici. Sa baterije nema dva kabla koja idu na risiver koja sam nacrtao crbom linijom.
Predpostavio sam da nije komplikovano ali sam ipak stavio sliku da ne bih pogresio.
Samo jos ako moze neko da da savet oko punjenja baterije sa ovim punjacem.
Koliko sam video on prikazuje svaku celiju koliko je napunjena i kada je baterija puna.
Da li moze da se punjac prikaci na auto (akumulator) da bih punio na livadi posto imam jednu bateriju a ako sam duze da mogu da je napunim.
Hvala svima.
sloba_b:
Ne znam za taj tip risivera/prijemnika ali obicno se baterija zutim konektorom spaja na esc koji dalje ina 3 zice ka motoru (kombinacija odredjuje smer okretanja motora), zatim sa esc idu dve zice ka prijemniku, tu verujem da moras biti oprezan kako ces spojiti tj gde je + gde - ako vec nema zalemljen dzek. U prijemnik ubadas servoe. Postoji tacno kako jer je bitno kako ces zarotirati i ubosti dzek od serva u risiver/prijemnik. Budi oprezan da nebi sprzio nesto i pokvario zauvek
uros2002:
Pozdrav.
Evo napokon mi stigla sva elektronika.
Sada imam pitanje kako da povezem sve to.
Naime koji je koji pin na ESC a koje je koji na prijemniku i na servo motorima
Po slici
Skroz desno je (+) u sredini (-) a levo (signal)
Na servo motoru koji je gore povezana koji je redosled?
Imamo Braon, crvenu i narandzastu ako sam dobro ukapirao ovo su oznake.
Braon (-)
Crvena (+)
Narandzasta (signal)
Na ESC koji je ukljucen sa donje strane imamo
Belu (signal)
Crvenu (+)
Crnu (-)
Ako sam pogodio
Onda mi se nesto neslaze. Po Vacijevom crtezu (+) je skroz desno a na ESC i Servo motoru je (+) u sredini.
Da li moze neko da mi pomogne.
Sledece redosled povezivanja ako sam razumeo je ovako.
--- Quote ---Tri servo motora se ukljucuju u Prijemnik (Rudder, Elevator i elenor)
ESC se ukljucuje u Prijemnik na Throttle
Motor se ukljuci u ESC one tri zice kada se menjaju nenja se smer motora.
Zatim se ukljuci baterija u ESC.
--- End quote ---
To bi bilo to.
Sada pitanje Da li sa baterije treba da se dovede struja na Prijemnik?
Morate da shvatite da se bojim da nesto ne zaj..... pa nesto izgori.
Hvala na pomoci.
alzo:
Esc ubodi na throtle, preko njega dobija napajanje a na tim servoima je braon -
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version