RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI

Izrada prvog trener modela

<< < (10/30) > >>

uros2002:
Ok,  Havala

Moje pitanje se odnosilo na ovaj punjac
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__33407__Hobbyking_174_DC_4S_Balance_Charger_Cell_Checker_30w_2s_4s_EU_Warehouse_.html
Njega sam nabavio. Sada me interesuje da li moze on direktno da se poveze na akumulator?

Za ovaj punjac pitam povezivanje na auto i kako da ga povezem na 220V (to preko PC napajanja znam)

Hvala

Vaci:
Da, moze direktno u auto u upaljac. Nabavi adapter. A za 220 PC napajanje ko sto si rekao

uros2002:
Nemora adapter mogu direktno na akumulator.
Sa ove dve stipaljke na plus i minus na akumulator.

djordjevicaca:
Kad budeš izašao na livadu, videćeš da 95% ljudi tako i povezuje punjač - dve krokodilke i direktno na akumulator.

Ja sam otišao jedan korak dalje - napravio sam "produžni" pa ne držim punjač i bateriju na motornom prostoru, već spustim sve to na zemlju. To je dobro iz dva razloga: LiPo je jaaaaakkkkoooo zaheban ako krene da gori - zato držim na zemlji pored auta, a ne na motornom prostoru. Druga stvar je da možeš i bateriju i punjač da staviš u neku hladovinu, da ne budu na suncu direktno.
Uzeo sam najobičniji naponski kabl za PC napajanje (imam jedno 10kG toga), pošto je u pitanju licnasti provodnik, dovoljnog preseka da izdrži struju potrebnu za punjenje, odlemio sam krokodilke sa fabričkog kabla i sve lepo nalemio na taj "produžni".

uros2002:
Hvala

To sam i ja rzmisljao da napravim produzeni kabal ali sam mislio da stavim adapter za upaljac na kraj pa da ne otvaram haubu nego direktno u upaljac u autu.

Hvala na komentarima.

Pozdrav (<--)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version