RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI
Izrada prvog trener modela
djordjevicaca:
Samo obrati pažnju koji je stakleni osigurač na plusu upaljača - da ne bude osigurač od 1A, a treba punjač da ti povuče 2.2A za bateriju ;)
uros2002:
Hvala
Ta informacija mi je trebala.
A dali moze da se namesti adapter za upaljac imam neki od nekog kuvala za kafu za auto koji nem osigurac u sebi. Nego direktno bez osiguraca.
Mislim da moze posto je to po meni kao da sam ga povezao na akumulator pomocu stipaljki.
Hvala
tibeteagle:
--- Quote ---Evo proracuna sa kalkulatora dali moze li misljenje nekog iskusnijeg.
--- End quote ---
Moje mišljenje je da je ovaj setap veoma dobar, ako si tačno popunio ulazne parametre u kalkulatoru. Sigurno neće ništa pregoreti. Efikasnost je veoma visoka. Svi parametri su u granicama koje odgovaraju svakom početničkom RC avionu.
Sa elisom se može ići i do 9x6" sa kojim će se povećati vučna sila i krajnja brzina, bez da pregori nešto. Možeš da proveriš.
;namig
djordjevicaca:
--- Quote from: uros2002 on July 02, 2015, 10:25:50 PM ---Hvala
Ta informacija mi je trebala.
A dali moze da se namesti adapter za upaljac imam neki od nekog kuvala za kafu za auto koji nem osigurac u sebi. Nego direktno bez osiguraca.
Mislim da moze posto je to po meni kao da sam ga povezao na akumulator pomocu stipaljki.
Hvala
--- End quote ---
Može ali nije preporućljivo - ako se slučajno, iz nekog razloga spoje žice (neko zatvori vrata i preseče ti kabl), gori ti instalacija u kabini bez problema. Ovako, osigurač će da odradi ono za šta je namenjen. Uostalom, ako treba da menjaš osigurač, on ti je 20 din komad. Ne isplati se rizikovati zbog 20 dinara...
marko.jovanovic:
Sve te krokodilke možete da izbegnete kačeći na mesto gde je upaljač.
Naravno kao što je već rečeno sa nekim produžnim kablom. Ja imam kvalitetan ulaz za upaljač kao i kvalitetan konektor za upaljač.
Na upaljaču mi je 20A osigurač tako da nema zime jer moj punjač vuče mnogo manje.
Naravno ako ovako radite proverite prvo osigurač na upaljaču koliki vam je da ne bi dolazilo do stalnog pregorevanja istog usled opterećenja.
Kod VW je 20A za ostale nemam pojma
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version