RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI
Izrada prvog trener modela
uros2002:
Pozdrav svima,
Evo upravo sam zavrsio sva povezivanja na prvom modelu od karton pene.
Mozda nije sve odradjeno kako treba ali mislim da ce leteti.
Malo je tezi model ali za pocetak je dobro.
Tezina je nesto malo ispod 800g, motor E-max 2212 920kv, tri serva, baterija 2200mAh.
Evo nekoliko slika:
Sad imam jedan problem. Veceras dok sam podesavao i montirao hornove i sve isprobavao desilo mi se sledece.
Baterija na stanici je bila pri karaju. Kada se upalila zafnja crvena lampica za upozorenje da je stanica prazna. Motor se sam ukljucio i poceo da radi. Sve ostale komande su prestale da rade.
Da li je uzrok ove pojave prazna baterija u stanici.
Ostalo mi je jos da podbacim sajbne pod motor a mislim da treba ovako.
Kada fledam sa prednje strane motora prema repu pod gornji levi sraf treba da podbacim dve sajbne a pod gornji desni jednu sajbnu.
Barem tako mislim.
(<--)Ispravite me ako gresim. Nadam se da cu u Nedelju doci na 13Maj oko 12h pa ako neko od iskusnih pilota bude tamo da mi pomogne da poletim ovo sto sam napravio. (<--)
Hvala unapred na pomoci bez vas ovo nebih nikad napravio.
Pozdrav (yay) :)aplauz
zajko:
OBRATNO !!!! :sljus
Kad gledas avion, stojis iza njega, pogled sa repa ka njusci, osovina treba da bude oko 2% na dole i na desno !!
()-()
sloba_b:
letvice sa plana i dr sve mozes dimezionisati kako ti je presko rekao samo obrati paznju na napadnu ivicu tj letvicu koja formira "nos" aeroprofila duz celog krila, ona je u planu nekih xyz dimenzija a ti ces kod tebe morati lenjirom da premeris jer je usled povecanja plana promenjena i ta dimenzija (kvadratni presek letvice(slika A). Druga varijanta ti je da ostavis letvicu istog preseka a da svako rebro bude produzeno za tu malu razliku (slika B) U toj drugoj varijanti kada budes pravio sablon za secenje rebara moraces sablon malo da produzis.
Isto vazi i za horizontalni stabilizator.
I nema potrebe da se plasis izrade modela jer je zaista prosto, doduse malo sporije nego sto mislis da moze ali jedno po jedno i sve ces super uraditi.
uros2002:
Evo da se pohvalim uspesno je Brano poleteo ovo moje cudo.
Ovo belo cudo je od karton pene i tesko je preko 800g.
Uspesno poletelo danas u rukama Brane.
Ja nisma smeo da probam radi vetra i cekam sina da bude sa nama pa da proba i on.
Pozdrav (<--) (<--) (<--) (<--) (<--) (<--) (<--)
uros2002:
Pozdrav,
Potrebna mi je pomoc oko programiranja kocnice za ESC.
U pitanju je HK 30A UBEC.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15205__Hobby_King_30A_ESC_3A_UBEC.html
Po uputstvu kaze ako sam dobro razumeo.
Upaliti stanicu
Rucicu gasa u najvisi polozaj.
Prikaciti bateriju
Brojati zvukove.
Prvi za smer motora
Drugi za kocnicu
treci.....
Kada se cuju tri kratka zvuka i ponavljaju se cetiri puta to je za kocnicu.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/811103388X7478X20.pdf
Probao sam da vratim gas na pocetni polozaj i cuju se dva bipa.
Raskacim i probam neradi kocnica.
Zatim sam probao da vratim rucicu do pola i opet nista.
Molim nekog sa iskustvom da mi pomogne oko programiranja ESC da ukljucim kocnicu.
Hvala
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version