RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI

Izrada prvog trener modela

<< < (20/30) > >>

sloba_b:
Da ti odgovorim u vezi uklapanja horizontalca i vertikalca u trup. Nema neke filozogije, napravis sve odvojeno a nista ne sastavljas dok ne presvuces delove folijom. Ostavis ne presvucheno deo trupa gde naleze horizontalac, zatim, horizna horizontalcu ovlash iseces foliju gde se lepi za trup i odlepis taj komad folije a odozgo prosces procep gde ce uci vertikalac, vertikalac presvuces ceo i ubacis u procep, flomasterom opcrtas i onda izvuces i ovlas skalperom iseces deo koji ulazi u procep pa odlepis. Bitno je da ojacas trup gde naleze horizontalac, mozes da umetnes oštri trouglic debljeg furnira ili tanke sper ploce. Ja sam cak ojacao i letvice trupa jer je koncentracija napona najveca na delu trupa ispod napadne ivice horizontalca. Na trup sam i sa donje strane ugradio isto takvo ojacanje da bih mogao da zalepim žicanu drljacu. Bitno je da polutke trupa nakon sklapanja imaju ne promenjenu geometriju i da sam kraj (gde naleze horizontalac bude paralelan (leva i desna polutka trupa). Od toga zavisi kako ces zalepiti horizontalac i trup i kakav ce ceoni ugao biti u odnosu na krilo, sve mora biti simetrično. Kada budes imao presvucene delove prislonis, zalepis selotejpom i vizuelno proveris. Ako nije ok, malo osmirglaj nalezucu povrsinu na trupu tako da čeono gledano horizontalac stoji horizontalno.nakon toga zalepi belim lepkom jer daje mogucnost popravke ako nakon lepljenja vidis da nije kako treba-moze se odmah o razdvojiti...došmirglati. Vertikalac mozes zalepiti i pre ovog postupka, stavis horizontalac na sto, u procep stavis beli lepak i ubacis vertikalac i zatim prislonis lenjir od 90 stepeni na remenjacu horizontalca i vertikalac, zalepis sve to selotejpom da tako stoji i ostavis da se susi.  Nakon ovoga mozes odraditi postupak spajanja trup-horizontalac. PokretNu, komandnu povrsinu vertikalca lepis tek na kraju jer jedna sarka ilazi i u trup.

uros2002:
Pozdrav,

Evo pronasao sam na Youtube klipove kompletne izgradnje modela.
Dosta stvari sam video u njima i evo linkova ako nekom zatrebaju.

uros2002:
Evo jos klipova

uros2002:
Pozdrav,

Evo veceras sam uspeo da se nekako smestim u stolicu i da nastavim radove na Telemasteru.
Poceo sam izradu desnog krila od materijala koji sam imao. Mislim da mi je ostalo materijala za drugo krilo i za jednu stranicu trupa.
Nadam se da cu sutra uspeti i drugo krilo da izradim i da pocnem trup.
Posle moram u nabavku materijala.
Ostaje mi kada plankiram krilo da stavim letvicu za napadnu ivicu.

Evo i par slika

Anakin:
Mislim da ti je redosled pogresan. Prvo napadna ivica pa onda plankiranje.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version