RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi pravilnik za dronove u Srbiji

<< < (23/127) > >>

gizmo:

--- Quote from: batans on January 04, 2016, 10:59:57 AM ---         A moglo je mudrije. Uz ozbiljnu nasu prisutnost u donosenju propisa.
--- End quote ---
A sta mislis da smo radili od letos od kad je pocela prica oko nove uredbe?
Bili smo na sastanku u DCV gde radi ozbiljna ekipa profesionalaca, prosli ceo pravilnik stavku po stavku i dosli do toga da to bude
uglavnom prihvatljivo. Nazalost ubrzo su se pojavili Ilija i Djura iz MO sa svojim zahtevima na 30 strana i od tada krece igranka...

drjack:
Svaka čast Gizmu na beskrajnom trudu,( i ostalma ako su uključeni). Potpuno ga razumem jer je čovek pionir svog posla kod nas i još egzistencijalno vezan za ovu problematiku. Čitajući pravilnik, nameće se veliki br. logičnih pitanja, koja su trenutno bez odgovora. 
Moje vidjenje je da ovo vodi samo ka tome da se uopšte ne leti, osim eventualno za ljude koji se komercijalno bave snimanjem iz vazduha, ali na žalost,  uz grdne muke i peripetije oko dobijanja potrebnih papira.  Čvorovići bi naravno najlakše rešili problem tako da sve zabrane,  ali na svu sreću nikako ne mogu  da zaustave tehnološku revoluciju.  Registracija multikoptera?  DA  svakako, u najmanju ruku zbog odgovornosti u slučaju. neke nezgode. (RC avione ne spominem).  Ali ako neko misli da će jedan prosečni modelar kome je to hobi za opuštanje,  da jurca tamo neke dozvole i papire za svaki let,  grdno se varaju. Onda to nije više opuštanje , to je onda nerešiv problem i teško gubljenje vremena. Ja ga nemam za bacanje ni čekanje kojekakvih kanc. pacova da nešto napišu i opravdaju svoje postojanje.
Kada bi se cela priča svela  na jedan papir i jednu taksu ja bih se prvi saglasio s tim, ali to je znamo nemoguće.

Odoh ja da letim....

Pozdrav   

gizmo:
Registracija i dozvla kod DCV ce biti dovoljni da moze da se leti postujuci pravilnik i nece morati da se trazi dozvola za svaki let.
Na podnosenju zahteva za snimanje min. 5 dana ranije insistira neko iz ministarstva odbrane. Ko i zasto nije nikome jasno.
Pricao sam direktno sa ministrom Gasicem i generalom Zrnicem, zatim sa Zoranom Ilicem, zamenikom ministra za vazdusni saobracaj i
Predragom Jovanovicem iz DCV i nikome nije jasno ko iz MO i zasto insistira na zakonu od pre 20 godina.

marko.jovanovic:
Onaj pravilnik koji se vrteo do pre ovih prazn ika je bio sasvim OK napisan.
A ovaj nov bolje da i ne komentarišem jer će mi se Ilija sutra nacrtati na vratima a i nema smisla da psujem ko kočijaš ovde po forumu....
Od UDBE, VBA, MO i sličnih PARANOIKA se ova država nikada neće otresti!
Suviše su im isprani mozgovi da bi razmišljali drugačije.
Pitam se samo ko će i kako da spreči i pored ovog pravilnika nekoga ko nameri nešto da uradi kako ne treba da spreči?

bora61:
Welcome to Serbia.
Zemlja mojih snova....

(:sok:)

Uskoro ocekujem javno lincovanje ( mozda 15 dana drustveno-korisnog  (work)  ) , a ko prezivi pravo u Farmu, da svima objasni ko i kako ga je
instruirao da se bavi letenjem. Ne bilo kakvih letelica, vec omrazenih DRONOVA.

U prilogu je PRAVILNIK, ali bez jasno oznacenih allocation zone.  :)aplauz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version