RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi pravilnik za dronove u Srbiji

<< < (28/127) > >>

petarboj:
svaka cast za sve napisano, sa svim se slazem a ponajvise sa stavkom 5. nadam se da cu se usuditi na taj potez uskoro sto zbog sebe sto zbog deteta. sve najbolje!

marko.jovanovic:
Od svih tačaka nabrojanih najbezbednije je filozofiranje iz stolice dok su IDILIČNI DANI u toku. :big smile

bora61:
Da, tacka 5 je najbolja opcija za svakog MLADOG zitelja u ovoj nebeskoj drzavici.
Kada sam pre 30 godina imao poziv za profi bavljenjem fudbala u Austriji, nisam iskoristio sansu.
Da li zbog roditelja, da li zbog toga sto mi nije bilo sudjeno  , sada nema veze.
Tamo negde je zakon = za sve.

Po cemu bi  profi snimatelji bili zasticeniji od ostalih smrtnika ? Po tome sto su ufurali 5K + € u svu opremu,
pa ce drzava da ima obzira prema njima? Ne pije vodu. Iza tih letelica stoji COVEK, koji ima svoj mentalni sklop
i nikad se nezna .

Ceo zakon je napisan da bi se uzele pare i nista drugo.

Zamolio bih nekog sa foruma, ako moze da mi da konkretne odgovore na moja pitanja u postu mekoliko izad ovog.

Znam i sam da je najlakse odustati, ali ne zelim.

Ovaj zakon pocinje sa primenom 01.05.2016 ?

Zahvaljujem.

gizmo:

--- Quote ---Овај правилник ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије”, осим чл. 11-15, који се примењују од 1. маја 2016. године.
--- End quote ---

batans:
Neko je gore pomenuo jednakost, pa bi bilo dobro da predstojeci zakon koji pocinje da vazi od 01.05.16. jednako vazi za sve. Za sve koji se bave RC-om ili samo poseduju RC modele. Opasne su to sprave. Moji glow helikopteri imaju precnik rotora 132 i 142 cm. jedan je sa MSI a drugi sa ALIGN karbon kracima i nesto preko 1500o/min. Ne znam kolika je periferna brzina ali znam da je smrtonosna. Uz to, Glow-gorivo je metil alkohol, nitrometan, ricinus,.. sve bojle od boljeg. LiPo u Alu-foliji, samo nesmotreni kratki spoj ili probijanje folije i pozar, vatrogasci, steta i sebi i komsijama. Obicno se u ovo razumeju oni koji se time bave, ali sta ako posegne neko od ukucana ili prijatelja, nesreca je neminovna.
      Dronovi naravno mogu da ponesu sve i svasta, da zasole ribnjake, prolecno povrce, snime nebranjene infrastrukturne objekte, ma da ne nabrajem dalje.
      RC modeli aviona, oni jeftini kod nasih Kineza. Park pun dece i jedno sa modelom. Neko od one druge dece ce sigurno stradati. A kod nas ima modela i od 20kg. sa brzinom od mozda 70 km/h. i pukne radio veza a to se desava i profi opremi. Koliko ce taj da nastavi nekontrolisano da leti i u sta ce da tresne ne smem ni da pomislim.
     RC automobili, pa nema filma gde se rc-autic ne zajuri pod neki dzip i bum. Na filmu. Kod kineza se to moze kupiti za 1500-2000 din. a ono "bum". Ma dovoljna je i onakva petarda koja ovih dana decaku u Zajecaru otkinu prst.
      RC camci. E to je zabava. Mi ovde u Vojvodini mozemo svaki cas da ih saljemo na drugu obalu Dunava sa malo hemije, pa zbogom pecanje.
      A tek uznemiravanje javnosti. Skoro gledam YouTube, rc-dzip na plazi opremljen FPV-om i zvucnikom. Udvarao se jednoj sjajnoj plavusi, menjala je mesta, bezala ali rc-dzip uporan, prati je u stopu.
      Zato mislim da treba da se registruju i uvedu u drzavnu evidenciju svi makar da i samo poseduju nesto od RC modela. A nesrecan smo mi narod, izrodimo naucnika, Teslu, on izmisli onaj telekomandni brodic, mi ajde kao naslednici, pa sada gore pomenuti Cvorovici imaju pune ruke posla. Zato sve pod kljuc. Dobro, za neki dan se Julije i ja spremamo u Budimpestu, gledacemo u tamosnje izloge, fotografisati, nije zabranjeno, pa ovde na forumu pokazati te slike ako nam ih naravno na granici ne izbrisu. A sada svi pred TV, Farma, Parovi,... ide 24 sata dnevno.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version