RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi pravilnik za dronove u Srbiji
sova:
Bogu hvala i dalje ce postojati Aerodromi poput Batajnickog koji ce sirokim rukama docekati modelare i njihove letelice a bice zatvorenog tipa za KOMUNALCE I OSTALE KOJI zele da naplacuju kazne!
ZIVELO LETENJE U ILEGALI (pijemo) (pijemo) (pijemo) (pijemo) (<--) (<--) (<--) (<--) (yay) (yay) (yay)
fenix:
Ne mogu da vjerujem kakvih nebuloza se napisashe,biser do bisera.. al' ipak se okrece.Zar nije dovoljno: registracija,dozvole,postovanje kategorija pa eto ako treba nešto i da se plati pa da se klati...ali pored svega ovoga jos nesto poput ovoga ")
"унети податке о ваздушном простору на један од следећих начина:
- координате простора (географска ширина и географска дужина) - почев од најсеверније позиције, па надаље у смеру кретања казаљке на сату, до почетне позиције коју треба поновити ради потврде да је захтевани ваздушни простор хоризонтално описан географским именима места;
- координате центра са полупречником круга и географско име места;
Координате ваздушног простора треба да буду изражене у WGS84, у облику ddmmssN ddmmssE (нпр. 442523N 0212345E), са полупречником круга и географским именом места, улице и објекта;"
Idemo na Mars,idemo na Mars.... :_D
marko.jovanovic:
Malo je skretanje sa teme ali da kažem.
Kolika PARANOJA O NEPRIJATELJIMA I TERORISTIMA vlada u Srbiji najbolje može da se pokaže na primeru vojno geografskog isntituta.
Hrvatski VGI ima svoj sajt na kojem postoji cela Hrvatska u mapama u razmeri kojoj hoćete znači prenesene karte cele Hrvatske u razmeri 1:25000. Kada vam treba naka karta za šetanje po prirodi i zezanje sa snalaženjem u istoj odete na sajt, obeležite područje, odštampate i vozi.
Kod nas do takvih karata se moglo doći isključivo kog VGI i to kada ih pitate za iste bolje da ste probali da prošvercujete 5 tona heroina preko granice, lakše bi išlo i manje bi vas smatrali za OPASNOG PO DRŽAVU.
Na primer planinari i ljubitelji prirode najviše koriste te karte koje su inače najnovije iz 80.tih godina i to ako uspete da nađete takvu a inače su iz 60-70 godina. Znači pola stvari ucrtanih na topografskim kartama več odavno nema....
Nekada je bilo da se na netu na nekim torentima domaćim skinu sve karte bivše SFRJ u 1:25000 i većim razemrama a sada je ostalo samo na tim kartama iz VGI-a, ne daj bože da im tražiš karte u elektronskom obliku- rešetke ne ginu.
Ova zemlji treba jedna dobra čistka od domaćih paranoika iz raznih bivših EX YU službi.
A ovaj pravilnik je direktan dokaz da su iste još uvek na visokim položajima!
zajko:
--- Quote from: Sava on January 10, 2016, 02:30:29 PM ---Nažalost, Bata je u pravu. Prestaćemo da postojimo, a i ovako nas je bilo za pod jednu šljivu. Verovatno će se ugasiti i ovaj forum jer će totalno izgubiti svrhu.
Posmatram ove modele što sam ih godinama stvarao i već vidim da će samo prašinu skupljati jer mi se nije inatiti sa bilo kime i leteti ih. Naravno da već sada prestajem praviti bilo šta od modela aviona. Izgleda da sam se na vreme setio brodova, bar dok se još neko i njih ne seti. (nene) mmmm
--- End quote ---
Pa nemoj i ti cika Savo.. odmah da mracis.... Zima je... Pacijent (RC Hobby) je samo u komi.... Bice mu bolje sa proleca....
Gle sad sta su Zuti i Kauboji osmislili, tek sad pocinje zabava Yuneec Typhoon H ispod 2000 Eur-a Tuto - Completo !!!
Reklamni spot
Zvanicno predstavljanje, malo lici na Apple Steve Jobs
Las Vegas sajam buducnosti
i malo Review
http://www.theverge.com/2016/1/5/10716846/yuneec-typhoon-h-drone-price-features-ces-2016
Sutra na letenje 15 C i malo vetrica... sakrite stanice ispod jakne, ako naidje vlast i pravite se blesavi, upri ruku u nebo i vici Drone, Drone... Help Help !!!
i udalji se sa lokacije...
PS. Davnih '90 imao sam dobermana, zvao se Benja, izgledao je vrlo zajebano, perfektno, ali je bio P...ka u dusi, dobrica, decu je obozavao, pijance nesto bas i nije...
Ziveo sam i radio u centru grada potez Skadarlija/London, kad god je isao samnom na poco isli smo Terazijama, u to vreme je ne znam iz kog razloga vlast pisala prijane (neprijatne) za pse i vlasnike bez povodca i brnjice (mislim na psa) a prijava vlasniku... Benja nikad nije isao na povodac, bio lepo vaspitan, kad vidi rupu na asfaltu on stane misli da prelazi ulicu i ceka komandu "AJD"... Tako da je setao sa nama/sa mnom bez icega, a kad naidje vlast ja se pravim da ga ne poznajem, a on tu pored ide i gleda, i on se pravi lud... ;namig
eto resenje (res)
Joja:
Pozdrav svima iz Kanade,
Gledam jutros televizijski program, kazu u USA do sada registrovano 110K dronova, stace ljudi se registrovali bez velike pompe i galame.
Gledam ovaj forum pa nemogu da verujem sta sve ljudi pisu i sta im pada na pamet.
Da ne tupim, kao prvo (koliko se ja razumem u "medicinu") svi akteri ukljucujuci i ove na ovom Forumu, treba da razlikuju tri stvari:
1. Dronove multirotorske sa kamerama,
2. Bespilotne letilice raznih namena,
3. Modele aviona, jerilica i sl. upravljanim upravljanim RC (radio uredjajem) ili drugim metodama.
Prva kategorija ima veze sa letenjem, sa fotografijom i sa snimanjem filmova, ali po meni nemoze da se svrata u klasicno modelarstvo.
Druga kategorija moze da ima vese sa vojnom tehnologijom, sa industrijom i sl. sa kompanijama koje prave letelice za novac, pa i ovo za mene nema veze sa modelarstvom.
Treca grupa to je ono sto bih ja svrstao u modelarstvo.
Treca grupa koliko mi je poznato ima svoje mesto u asocijaciji koja se zove Vazduhoplovni Savez Srbije i po meni svako ko hoce da se zove vazduhoplovni modelar trebao bi da bude clan te organizaci, da ima svoj broj, i da sa clanarinm podrzi tu nacionalnu organizaciju. Clanarine su vise nego razumne, video sam njihov sajt. i do 15 januara ko se uclani je 1500 din.
Preko te instiucije bi trebalo traziti svoje mesto na nebu i prava.
Sve ostalo oko pisnija i pluvanja po vlastima i ostalom na ovome forumu je po sistemu" pas laje vetar nosi.."
Svima kojima je Srbija kriva za sve, otvorena su vrata sirom sveta, pa nek idu u Novi Zeland, Australiju, USA, Kanadu pa nek "slobodno" lete i slobosno rade sta hoce , pa ce videti kako ce proci. Ovde je sve slobodno, ali kad napravis neko sr...e onda ti uzmu sve sto imas i zavrsis na ulici.
Ovde da bi osao u lov i ribolov, imas dosta obimne previlnike, po kojima ako bi se strogo drzao nebi nikada nista ulovio, a i da bi ih sve dobro protumacio unajmanju ruku trebao bi da budes pravnik. Naravno sve to je napravljeno da se ipak neki red postuje, a za one koji hoce da se kabadahijski ponasaju i preteruju, pa cak i u politiku da se petljaju, onda tima vlasti mogu lako da stanu na rep. I u tim slucajevima mozete videti na vestima, nekom Peri su stali na rep jer nije koristio adekvatnu udicu na mesto na kome je bilo predvidjeno da se bas takav tip udice koristi, pa je zato nagrabusio, ane zato stoje radio savim druge neprimerene stvari.
Ja zivim pored nekog zaliva i tu je dozvoljen lov na divlje patke i guske, ali nemozes da dobijes dozvolu za lov ako nemas osiguranje na kuci od 1m $. Znaci kao prvo moras da imas kucu, pa onda ostalo.
U Srbiji ima dosta mladi nadobudni koj samo vide ili su culi za jedan segmet necega i onda fantaziraju kako sve znaju.
Mislim da bi i na ovom forumu svako ko pise neki post treba da istakne sa ponosom svoj clanski broj u VSS, pa da se ipak zna ko je ko.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version