RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi pravilnik za dronove u Srbiji
trivajuve:
Kakva država!Gej populacija ima prava da se izražava a modelari ni da lete...e dok sam ja živ ima da letim modele,što bi moj drug Mihajlo rekao"pa makar sekire padale"...i to čim pre na Čenej kad bude lepo vreme(naravno ako nebude kapija zakatančena).Ako ne tamo onda na mom starom proverenom mestu.Imam neki novi model da probam i nestrpljiv sam da ga poletim.Kapiram da je sve ovo samo zakonski okvir za bahate pilote koji bi eventualno napravili incident težine krivičnog dela.Ako se ima u vidu da onog šiptara nisu mogli(a ni smeli)da osude jer nije bilo zakonskog okvira nije teško sabrati 2+2.Predpostavljam da se bespotrebno ovde kidamo nego vreme bi bilo da posetimo svoje vazduhoplovne saveze i obnovimo svoje članske karte i da će to biti sasvim dovoljno da kao i nekad kao članovi pod okriljem saveza možemo u svrhu sportskog modelarstva koristiti naše letelice na dosadašnjim mestima.Naravno ako još postoje.nekad je to bio u Novom Sadu "Heroj Pinki"treba proveriti.Na kraju krajeva mislim da i u slučaju nekog sankcionisanja treba pokrenuti stvari od nule i aktivirati klubove jer to je jedini zakonski okvir koji je rešenje u ovoj situaciji.Klubovi kao sportska društva imaju pravo korišćenja površina i stambenih objekata koje im dodeli država.Ja ne znam za vas ali ja odo na letenje čim vreme dozvoli...
Decky:
Mislim da je krajnje vreme da se nesto konkretno uradi povodom najnovijih propisa o bespilotnim letelicama. Predlazem da se prvo ovde svi potpisemo i da vidimo koliko nas ima u AVIO RC MODELARSTVU u Srbiji. Da se podelimo po gradovima i na neki nacin organizujemo Molio bi moderatore da ovaj post prebace u novu temu gde bi prodiskutovali o tome sta mozemo da promenimo u ovoj situaciji.
1. Dejan Tutunovic (Decky) Cacak
2.
3.
4.
5.
6.
Sava:
Dok dete ne zaplače, mama ga neće podojiti. Možda je već malo i kasno, ali tebali bismo se udružiti i stupiti u kontakt sa Direktoratom te pokušati objasniti šta se događa.
Naše pisanje u polušaljivom tonu kao i kukanje nad zlom sudbinom, neće rešiti problem. Nisam pravne struke i stvarno neznam koji je postupak, ali nije vraga da nema modelara pravne struke koji bi sačinio nekakav dopis, a mi ga podržali. Vreme nam prolazi, a sezona letenja dolazi. Nemojmo se zavaravati, setite se problema sa stanicama i njihovim uvozom. Možda nam i budu gledali kroz prsta, dok se nešto loše ne dogodi. Tada će se kola slomiti na možda najmanje krivom čoveku.
Pridružujem se Dejanovom predlogu.
zajko:
Otvaranje sportskog kluba
U koliko želite da otvorite sportski klub, osnujete savez, federaciju ili asocijaciju, ne bi bilo loše da se informišete na dole navedenim linkovima:
- pre svega treba pročitati Zakon o sportu koji se nalazi u rubrici Propisi i pretposlednji je link u rubrici Zakoni:
http://www.apr.gov.rs/Propisi.aspx
- sportski klub se može registrovati kao udruženje gradjana i kao privatni klub, preduzetnik npr. može osnovati sportski klub, ali u tom slučaju ne može učestvovati u gradskim, lokalnim i republičkim subvencionisanim programima
Informacije za osnivanje udruženja možete pogledati na linku
http://www.apr.gov.rs/Registri/Sportskaudruzenja,drustvaisavezi.aspx
- obratiti pažnju na deo Zakona o sportu gde osnivači nekog udruženja, saveza, asocijacije odgovaraju svojom privatnom imovinom za poslovanje, topli savet je da se dobro raspitate kod nekog ko se bavi ovim propisima. Bolje je i platiti savet nego se upustiti u posao bez svih potrebnih informacija
Kada definitivno odlučite kako i šta ćete otvoriti dodjite kod nas po najkvalitetniju opremu :)
Novootvorenim klubovima pri prvoj kupovini dajemo 10 % popusta.
Sportski pozdrav i veliki uspeh u radu
Želi vam Vaš
Profy Sport
mirce:
Sa klubovima ste zakasnili, trebalo je da postoje, pa da vi budete članovi istih, a oni članovi VSS.
Kad je pričano o pravilniku, onda se kaže da ima "toliko i toliko aero klubova" da se pozovete na njih i Savez.
To su neke institucije, a ne Gizmo i Gile (izvinte obojica, nije prozivka, nego ste vi išli tamo).
Sada je to "tu - tu - pa- pa", prošao voz...
Imate i sad klubove, Adam je lepo napisao par postova ranije, ali je priča otišla na "new level", tako da ti klub i licenca Saveza nisu dovoljni.
Treba registracija modela (za preko pola kile), potvrda o znanju upravljanja istim, prijava za letenje sa sve koordinatama, proizvodjačko uputstva za izradu i održavanje modela...
Ima toga još, ali već ovo modelari neće ispoštovati.
Čak i da hoćeš, nemoguće je, to uputstvo recimo, odakle za modele koje sami pravimo?
(pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version