RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi pravilnik za dronove u Srbiji
Vaci:
Dajte mi sajt direktrata tog, sta je vec, neki kontakt, i ja cu da napisem mail kako znam i umem, da zamolim ljude da opuste omcu. Nije mi tesko, ali je to sve sto mogu. Nisam iz BG, ne mogu licno nista, ne znam nikog.... Ako mogu da vrate prvi predlog, sa mozda i malo opusteniji... Pa ljudi, ja mogu da pljunem tih 15m! O cemu oni pricaju.... Ima li neko neki kontakt?
Dakyle:
Mozda i jesmo zakasnili kako kaze Mirce ali nije na odmet da probamo da se iskopamo iz ovog pravilnika i buduceg zakona, pridruzujem se Dejanu za bar interni popis i neku peticiju ali kao sto Mirce kaze klub je klub bilo privatni ili opstinski-drzavni-lokalni. Ja sam u postupku reanimiranja modelarskog kluba pri sportskom avio klubu "Nasa Krila" Paracin. Taj klub postoji godinam i nije nikada ugasen kao ni njegova modelarska sekcija (koja uzred ne radi godinam ali je registrovana jednim delom statuta samog aero kluba). Mozda nije na odmet da se proba sa tom pricom i svako ko ima u blizini neki neprivatni aero klub moze da se raspita da li imaju u statutu modelarsku sekciju, u tom slucaju sama clanarina u klubu i pripadanje delu modelarsko sektora ti si u legali sto se tice clanstva i na brojnom si stanju. To je mozda najbrzi put da se modelari uguraju u klubove (lokalne-privatne ili ne privatne), bitno je samo da u njima postoji modelarska sekcija ili bar pomena o tome u statutu, sa drzsavne-opstinske klubove sam siguran da je to tako jer su oni stari desetinama godina i statuti su u startu imali upliv i modelara, za Paracin znam da je tako, smem da tvrdim i za Trstenik...itd. Pa da se onda kao klubska peticija pise direktorratu, MO ili Vucicu on i ovako zabada nos u sve a idu i izbori.
A Zajko sto kazes da tebe ne mogu da diraju i da ti koristis svoj poseb, tu si u pravu da moraju da imaju nalog itd..ali ne zaobravi ako je zemlja tvoja-nebo nije...vazdusni prostor ne-je tvoj vec zajednicki-to jest drzavni i dodje ti na isto dal si u Maloj Ivanci ili bilo gde drugde.
zajko:
--- Quote from: Vaci on January 15, 2016, 12:18:27 AM ---Dajte mi sajt direktrata tog, sta je vec, neki kontakt, i ja cu da napisem mail kako znam i umem, da zamolim ljude da opuste omcu. Nije mi tesko, ali je to sve sto mogu. Nisam iz BG, ne mogu licno nista, ne znam nikog.... Ako mogu da vrate prvi predlog, sa mozda i malo opusteniji... Pa ljudi, ja mogu da pljunem tih 15m! O cemu oni pricaju.... Ima li neko neki kontakt?
--- End quote ---
hehehe... Daj te mi taj sajt direktorata, ili neki kontakt, ja cu njima i majku i oca... pa kad vec hoces nadjes sve na www.google.com.. i da im kazes, sta !?
Vracaj breee onaj prvi predlog, ne valja nam ni jedan, al nam prvi bolji od drugog, nemo da Vam majku i oca e.... iskreno me nasmeja pred spavanje....
Takvi pozivi neartikulasi, kao i slicni nertikulisani pozivi ce napraviti i treci jos gori predlog, jos ce vlasnika modela i da vesaju na drvece, posto nece biti vise modela na drvecu...
sad ce svi samo da zivkaju direktorat, ako ima neko drugi nabavi sajt i telefon... ali niko ne da protivvrednost kutije cigareta da se smisleno proba, samo proba, resiti problem, da se plati neko kojem je to profesija, da izlobira kakvo takvo, koliko toliko slobodno modelarstvo... ali ono ka cemu ide SRB, mislim na EU, takodje ima regulisano zakonodavstvo po ovom pitanju, cuo sam da je prilicno utegnuto i modelarstvo pocinje u privatnim garazama, a zavrsava na privatnim RC aerodromima u privatnim klubovima, organizovano, takmicenja itd... Doduse i tamo postoji sloboda parkflayera, u parkovima, valjda do 800 gr za sve letelice, ali uz veliku napomenu da se izbegava guzva, publika, materijalna dobra itd... kultura je malo drugacija, pa nema bas potrebe toliko ici u detalje, uglavnom... Zato postoje solidne kazne....
Slozicemo se da se ne mozemo meriti sa razvijenim zemljama i "demokracijama", ni po ovom pitanju ...
mislim da se opet vracamo na tezu modelarstvo *tvoja garaza* koriscenje istog *samo po RC klubovima i uredjenim mestima* ili livada, pa kako prodjes...
posto mod nas nema svega navedenom ostaje "poslednja sansa" , kuckaj na RC forumu, pravi model u garazi, leti na livadi... pa kako prodjes ...
Uzdravlje ()-() i samo veselo, sad ce malo da zaladi, pa kad udari prolece... Fijuuuuuu (<--)
Joja:
Nema zime za vas, vidim ja.
Dogod ste slozni, dobro organizovani, slusate i postujete jedan drugog, podrzavate jedan drugog i sl. niko vam nista nece moci.
Pored toga vidim da znate dobro kako to u svetu funkcionise, a i kako je funcionisalo za vreme bivse Juge.
Dobro je da se i nesvadjate, a i ako se neko i pokusa svadjati dobro je da to rade ljudi koji se poznaju, a oni koji se medjusobno ne poznaju nije lepo ni da se svadaju.
Bice to sve u redu, nece Srbija biti jedina zemlja na svetu u kojoj ce letenje hobistima biti zabranjeno.
Kako vidim ni vi to necete dozvoliti.
Drz' te se !!!
Imate podrsku iz Kanade
sloba_b:
Predlog moderatorima da se uvede naplacivanje koriscenje foruma kroz obavezno clanstvo u....(smisliti nesto da se ne krsi zakon) npr sa 100din tromesecno a da se te pare upute advokatskoj kancelariji koja ce se boriti za nase interese.
To da neko licno vodi spiskove skuplja novac i sl je nerealno. Mozemo nastupiti putem sportskih klubova ali ovo prevazilazi pitanje sporta i pitanje je politike pa necemo valjda sad i partije da osnivamo.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version