RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi pravilnik za dronove u Srbiji

<< < (6/127) > >>

marko.jovanovic:
Predlog pravilnika kao što si već upućen iz onog jutarnjeg programa je već napisan i uskoro će da ga objave.
Od cele priče nema ništa (mislim na apele, predloge izmena...) Mnogo smo mi mali i neorganizovani da bi mogli da utičemo na bilo šta.
Tako da braćo i sestre pripremajte modele da budu ispod 500 gr da bi mogli da letite.
A koliko vidim biće zabranjeni letovi i na sportskim aerodromima.
Ja vać imam jednu ideju. RC paraglajder. Nije skup, lako se parvi i spada u kategoriju ispod 500 gr. ;namig

ak:
Ako sam dobro razumeo po tom pravilniku svi RC modeli preko 500 grama ce morati da imaju dozvolu.
To znaci da je kompletno modelarstvo ugrozeno.

Helibros:

--- Quote from: djordjevicaca on July 31, 2015, 12:02:09 AM ---http://helibros.com/en/blog/drone-law-usa-crackdown/

Da napravimo upoređenje... :)

--- End quote ---

Hvala vam za objavljivanje našog bloga, više informacija o dronima nađete na našoj internet stranici: www.helibros.com
Pozdrav iz Slovenije ()-()
Helibros

marko.jovanovic:
Evo ti izvod iz teksta sa početka teme pa sam proceni.

Dozvoljena težina

- Nije isto da li koristite nešto od pola kilograma ili od 20 kilograma, kao ni da li ga koristite u gradu ili na nekoj poljani. Od svega toga zavise pravila za upotrebu vazduhoplova težine do 150 kilograma, a koji se koriste u sportsko-rekreativne, privredne i naučnoistraživačke svrhe. Preko te težine u upotrebi su samo vojni vazduhoplovi, što je u nadležnosti drugih organa - ukazuje pomoćnik direkrora Direktorata Jovanović.

Kad pravilnik bude usvojen, samo dronovi težine do pola kilograma moći će da se upotrebljavaju bez dozvole Direktorata.
- To je kategorija igračaka koje će moći slobodno da lete na visini do 100 metara. Za ostale, u zavisnosti od kategorije i područja korišćenja, zahtevaće se poznavanje vazduhoplovnih propisa i lekarsko uverenje - objašnjava Jovanović.

stevapn:
Naopaka zemlja bila i ostala.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version