RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi pravilnik za dronove u Srbiji

<< < (66/127) > >>

marko.jovanovic:
Voleo bih da znam samo kako to jedno lice može da upravlja sa dva vazduhoplova u isto vvreme?????

A što se tiče digitalnog društva samo ću reći da se probudite i vidite u kojoj zamlji živite.
Navigacioni sitem u vojsci je još uvek M53 tako da me i ne čudi ko je postavio ove zahteve....

tibeteagle:

--- Quote ---Voleo bih da znam samo kako to jedno lice može da upravlja sa dva vazduhoplova u isto vvreme?????
--- End quote ---

--- Quote ---A što se tiče digitalnog društva samo ću reći da se probudite i vidite u kojoj zamlji živite.
--- End quote ---
Ako društvo ne manja svoja sredstva na vreme, vremenom će sredstva promeniti društvo. Što više, ceo svet menjaju pred našim očima. I naše kreacije kao "dronovi" menjaju nas. Apsurdno, zar ne?  mmmm

Vaci:
Sportski aerodrom ne postoji svuda, pa samim tim se odseca puuuuuno ljudi. Drzte se dalje od predloga za prijavu leta. Mislim da treba sto vise prosiriti kategoriju iz clana 1 na koju se ne odnosi pravilnik, i/ili kategoriju 1 iz clana 3 da se sto vise izbegne registracija za bukvalno sve sto imamo, razdvojiti multirotore od SVEGA ostalog, razdvojiti pojam dron od rekreativno/takmicarski model, i to je to. Cak, posto je sve ovo pisano za multirotore, mozda treba napraviti posebne kategorije za vazduhoplovne modele i modelare, gde ce se jos i izbaciti (logicno) uputstvo za upotrebu i racun... sa polaganjima, pregledima i ostalim. Ne vidim zasto ne bi sve to proslo, jer o modelarstvu izgleda niko nije razmisljao, kada im brknemo prstom u oko mozda i razmisle malo. Ako se 8 motora ne vrti sa nozevima na kraju, i masom od 10kg iznad gava ljudi u urbanim delovima, nego neki zaludjeni sanjari voze jedrilice medju maslachcima, ne vidim sto bi se neki general drvio na to, sem ako nije Cvorovic.... :/

Sve to staviti u formu koju je Daki predlozio, suze, deca, tehnicko obrazovanje a ne ulica... bla bla, na kraju hocemo to, i da molimo Sv Petra da ce proci nesto. AKO je VSS potpuno otpisan kao solucija.... Moje skromno misljenje. Ako se vec borimo, da se ne borimo za mrvice, vec za razum i pravdu.

r-xx:

Ovo je bio divan hobi..    :pop:   :pop:   :pop:

Saka:
1. Dejan Tutunovic (Decky) Cacak
2. Nebojša Blagojević (nedbojsa) Kruševac
3. Vladimir Stamenovic (Vaci) Nis
4. Stević Milan (stevapn) Paraćin
5. Nedovic Goran (Grebic) Cacak
6. Ico Zajko (Zajko) Beograd
7. Slobodan Bulovic (sloba_b) , Beograd
8. Aleksandar Đorđević (djordjevicaca), Beograd
9. Petar Nedic (pnedic), Beograd