RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi pravilnik za dronove u Srbiji

<< < (68/127) > >>

bora61:
Da smo se svi ukljucili u tematiku kada je za to bilo vremena, drugacije bi sve bilo.

Mislim da je sada kasno i da niko uslisiti vapaje 200-tinak modelara.

Moja razmisljanja:

Taksa od 2300 dinara se jednoktatno placa za upis u evidenciju i nece se menjati , jer su je tek doneli. Bar dok se ne vidi koliko nas ima.
Nelogicni je osiguranje, jer sigurno nece biti isto za nekog ko vozi model od 1Kg ili 3Kg.
Za nalepnice nisam siguran, jer moraju biti standardizovane za sve UAV modele. Kako cu istu koja , ako bude oko 10-15cm duzine, zalepiti na mog malisana ?
Sto se tice maksimalne visine do 30 m , za mene je dovoljna. To je zgrada od oko 10 spratova .
Nadam se da mi nece najbliza zona za letenjem biti 50 Km od Beograda.

Tek po objavljivanju KMZ filea sa dozvoljenim zonama za letenjem u Srbiji , videcu sta dalje.
Ovako je sve cisto nagadjanje

marko.jovanovic:
Nebojša tvoja dozvola na ovom forumu da bih pisao mi ne treba a ponajmanje pokušaji da napraviš još jednu raspravu u smeru banujte ovog.
To što se ti ne slažeš samnom lično to ti ne daje za pravo da me opet etiketiraš kao spamera....
Ako si čitao uopšte temu od početka ja sam među prvima pisao da treba da se skupimo i budemo jedinstveni i izađemo sa nekim predlozima. Naravno pošto sam ja crna ovca ovde niko me za ozbiljno nije ni shvatao. Takođe kada sam među prvima rekao da će te zaboraviti slobodno letenje što sam u nekom od gore postova i citirao bilo je u fazonu ajde nemoj da mutiš vodu, troluješ...
Što se na kraju ispitavilo kao tačno moje predviđanje jer vrlo dobro sam upućen u neke zakonske stvari, procedure..... Ne one koje se direktno tiču ovoga ali ma koji je zakon ili pravilnik ili uredba donešen kod nas u svakom postoji identičan princip DRŽAVE a to je pisanje od nestručnih kadrova, donošenje amandmana od strane nepismenih likova u skupštini i na kraju ubiranje još neke takse i kazni od strane DRŽAVE. Apsolutno se svugde kod nas svodi sve na isti kliše verovali ili ne. Država tako funkcioniše ako do sada niste shvatili.

Ja ću se truditi koliko znam i umem da pomognem i ništa loše nisam mislio kada sam rekao da treba da smanjimo sa zahtevima jer u ovom trenutku postoji samo možda tričavih 3% šanse da nešto imenimo. KASNO MARKO NA KOSOVO STIŽE.
Ono što nam ostaje jeste udruživanje pre svega i peticije što ovde pokušavamo da izvedemo i to je lepo. Kao što vidiš među prvima sam se potpisao....
Zatimm kao što je već pomenuto džaba peticija ako nema nekog zakosnkog tela ili udruženja koje može da deluje.
Zatim tu su društvene mreže svih vrsta...
Zatim ono najvažnije jesu MEDIJI i to bi nam najviše pomoglo da ostvarimo neke ciljeve jer oni dižu najveću prašinu kako protiv nas tako i u korist nas...
Naravno pre svega ovoga moramo prvo se obatiti nadležnima sa zahtevima pa tek kada nas odbiju krenemo svim silama po medijima ma kakvi oni bili i ma kakvi sadržaji bili pa makar to bio i Ivan Ivanović....
Peticija potpisana od strane svih nas može da deluje u možda optinskim i gradskim organima dok sa državnim institucijama postoji drugačija pravna igra koja mora prvo da se ispoštuje pre nego što krenemo da ih osuđujemo jer bez argumenata ne vredi....

E tako ja razmišljam a vi kako god hoćete.

A tebi Nebojša bih savetovao da mržnju prema meni usmeriš na ljubav prema deci, nekom modelu, nekom letu na livadi, nekom hobiju.....
Okani se osipanja paljbe i varnica bez potrebe!

marko.jovanovic:
Kada sam rekao da prestanemo sa iznošenjem gomile sitnih CREVACA kao predloga rekao sam to jer imam iskustva u jednoj drugoj oblasti koja je daleko uređenija od ove.
Naime imam privatnu firmu koja posluje na osnovu nekog zakona koji je donet u R. Srbiji. Posedujem licencu, plaćam sve što se moralo plaćati, polagao stručni ispit radim za druga preduzeća nešto u domenu outsorcing-a
Zako je donet pre tačno 10 godina i naravno dosta stvari su tu bile nejasne i nakaradno napisane. U međuvremenu su se zakazivali razni seminari, dešavanja, predavanja od strane državne institucije koja sprovodi zakon , od strane privatnih udruženja, od strane raznoraznih.... Na svim tim skupovima su bile FIRME (PRAVNA LICA) koje su učestvovale u raspravama, davale predloge....
Došlo je vreme da se zakon izmeni. Izmenili su ga tako kako su ONI (DRŽAVA preko par likova u UPRAVI koji su stručni u poslu koji obavljaju kao i baba Joka za raketni program Severne Koreje) želeli i kako su zamislili pri tome napravivši još veću nebulozi u nekim članovima i još veću zbrku a nama svima zapržili čorbu kakvu ni sanjali nismo da će biti. Znači pri donošenju izmena učestvovale su FIRME i to najmanje više stotina njih koje legalno posluju po zakonu i kojima je ista ta uprava dala LICENCE.
Da li je nešto urađeno? NIJE! Da li je i jedan naš zahtev uslišen? NIJE
I vi sada očekujete da dođete i kažete gopodo to tako ne može ugušićete modelarstvo i blablabla. Koga od njih briga za to sem ako se sam ne bavi time a ne bavi se sigurno!
Takođe se očekuje da će te izmeniti veći deo pravilnika što bi u tom slučaju ako bi to uradili ONI sebe sami napravili NEUKIM I NESTRUČNIM (iako jesu). Alo oni su TATA a mi smo tek rođena BEBA koja mora da sluša ili će biti po golom D.... (čak bi nas mogao porediti i sa tek spojenom jajanom ćelijom sa spermatozoidom)
I to treba da vam bude jasno. Džaba što je neko od nas pravnik, sudija, inženjer, nasa projektant, programer googl-a...
To njih ne zanima mi smo za njih 0. I ako se smiluju toj nuli će MOŽDA dati neki popust a u koliko ne ostaćemo 0 i dalje.
E toga treba u stratu biti svestan i delovti smireno i po zakonu kako je i predviđeno a kada to ne prođe onda lepo tastature u šake i dopisi svim TV kućama, radio stanicama.... Negde će upaliti pa će objaviti bar nešto.
Ili da nam neko ko ima nekih veza u medijima pomogne.
Meni je samo opet kažem krivo što ljudi koji su išli na pregovore nisu bar ovde na forumu rekli ljudi takva i takva stvar nas troica idemo sutra, prekosutra ili kad već na pregovore da li neko od vas želi da nam se pridruži... Za predloge su najavili ranije da ih skupimo tu su u pravu ali za sastanak NIKO O NAS NIJE ZNAO što je po meni jako veliki njihov propust i nije trebalo tako.

Rale:

--- Quote from: marko.jovanovic on January 17, 2016, 12:48:19 PM ---.... i peticije što ovde pokušavamo da izvedemo i to je lepo. Kao što vidiš među prvima sam se potpisao....
--- End quote ---
Ovo u sta smo se upisali je samo obican spisak aktivnih modelara, a ne neka peticija.
Ne postoji nikakav osmisljen predlog o izmeni pravilnika, pa da se mi ispod potpisujemo.
Ovo je samo obicno brojno stanje, da se vidi koliko nas ima.

Pozdrav, Rale

marko.jovanovic:
To jeste brojno stanje ali se nadam da će preći makar u neku peticiju jer prvo treba da se skupimo pa da vidimo koliko nas je pa onda lepo da neko sastavi neki dokument peticije, molbe, predloga ili šta već....

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version