RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi pravilnik za dronove u Srbiji

<< < (69/127) > >>

misha:
Ja ne bih komplikovao to sa najavama i sl. Ok, kada je u sred grada, ali na livadama koje u udaljene od kuca i sportskim aerodromima
nema potrebe najvljivati vec se samo javiti nadleznom na aerodromu.

Sto se dozvola tice i tu ne bih preterivao jer ko da polaze i na cemu? To sto letis na treneru stiroporcu ne znaci da mozes i umes
da letis ozboljniji model. Kao sto sam u prethodnom postu napisao morali bi izmisliti mnogo kategorija od elektro pa do sus i jet.
pa onda prema komplikovanosti modela i sl.

Oznake? Gde ce na multirotor neko staviti jasno vidljive oznake?

Ako neko planira da nekim dronom pravi sranja i sl sigurno nece razmisljati o registraciji, niti ce ga ovaj zakon u tome spreciti.
Dakle zakonom se tu nista ne menja

Modelarstvo treba uvrstiti kao sto je i do sada bilo u hobi. KRAJ.
Jedino oni koji se profesionalno bave letenjem, koji lete u naseljenim podrucjima, treba da traze dozvole, papire i sl.
Cak je glupost i da ih traze od Direktorata jer ne ugrozavaju avione vec vise ugrozavaju one na zemlj.
Dakle trebalo bi dozvolu traziti od policije. Kao sto sam nekoliko puta vec rekao, ko je smislio, sve je naopako smislio.

misha:
cisto da ne bude zabune posto me nekoliko modelara  pitalo koji sam pravilnik citao i komentarisao

ja sam citao ovo i svi komentari su se odnosili na ovaj pravilnik

http://www.cad.gov.rs/docs/regulativa/Pravilnik%20o%20bespilotnim%20vazduhoplovima%20(Sl%20glasnik%20RS,%20broj%20108-15).pdf

r-xx:

Tema je aktuelna vec duze vreme, i oko ovoga bi se trebali svi sloziti i boriti. U ovoj nasoj zemlji chuda, sve ide preko veze, pa i ovo jedino preko veze moze da se sredi ili ublazi.. Nista drugo ne pomaze, eventualno jedna molitva u crkvi za sirote modelare muchenike i patjenike, proterane iz vazdushnog prostora (Jerusalima)..    :_D   :_D   :_D

Ako neko ima neku vezu ili nesto, nek proba, koliko toliko... 

Ps. ja nesto pokusavam, ali mrka kapa...                  (pijemo)         

Vaci:

--- Quote from: misha on January 17, 2016, 05:35:10 PM ---Ja ne bih komplikovao to sa najavama i sl. Ok, kada je u sred grada, ali na livadama koje u udaljene od kuca i sportskim aerodromima
nema potrebe najvljivati vec se samo javiti nadleznom na aerodromu.

Sto se dozvola tice i tu ne bih preterivao jer ko da polaze i na cemu? To sto letis na treneru stiroporcu ne znaci da mozes i umes
da letis ozboljniji model. Kao sto sam u prethodnom postu napisao morali bi izmisliti mnogo kategorija od elektro pa do sus i jet.
pa onda prema komplikovanosti modela i sl.

Oznake? Gde ce na multirotor neko staviti jasno vidljive oznake?

Ako neko planira da nekim dronom pravi sranja i sl sigurno nece razmisljati o registraciji, niti ce ga ovaj zakon u tome spreciti.
Dakle zakonom se tu nista ne menja

Modelarstvo treba uvrstiti kao sto je i do sada bilo u hobi. KRAJ.
Jedino oni koji se profesionalno bave letenjem, koji lete u naseljenim podrucjima, treba da traze dozvole, papire i sl.
Cak je glupost i da ih traze od Direktorata jer ne ugrozavaju avione vec vise ugrozavaju one na zemlj.
Dakle trebalo bi dozvolu traziti od policije. Kao sto sam nekoliko puta vec rekao, ko je smislio, sve je naopako smislio.

--- End quote ---

Naravno da je tako najbolje ako je moguce. Najbolje bi bilo da modelari udju u zakon kao kategorija na koju se taj zakon (pravilnik) ne odnosi, i time budemo zakonski zasticeni od..... zakona.... Ako moze super, a ako ne, onda treba razvuci pitu koju su nam ispekli sto vise :/

Decky:
Ovo nama fali,
batalite prepirke!
Ide proleće!
 (<--) (<--) (<--)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version