RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi pravilnik za dronove u Srbiji
adam:
dronovi nisu modeli da prvo to razjasnimo!! rcmodelara ima vec min 50godina dok multikoptera mozda 5 godina, zakon bi trebao da stiti sport , hobby i obuku i unapredenje dece ( kod nas u subotici modelarski klub radi normalno i uvek ima dece kojei dolaze na obuku i umesto da lutalu na ulici ili da se drogiraju oni u slobodno vreme prave modele i usavrsavaju svoje znanje )a sad sda da im kazemo ???? da zbog necijih interesa vise za njih nema letenja??? stvarno nema pravde u ovoj zemlji nije ni cudo da svi beze odavde, :(
petar:
Kako se "potpisujete" na onaj spisak. Gde treba da se klikne ili nesto uradi?
sloba_b:
Koliko sam razumeo iz Giletovog post-a sve je teklo koliko toliko normalno dok nije proradila sujeta ljudi u zelenim uniformama koji su shvatili da modelari i njima slicna grupacija pravi i sklapa bolje i uspesnije letelice od njihovig. Ekipi sa zelenim uniformama koji realizuju ovakve i sl projekte - naravno da smetamo.
Imam iskustva kroz aktivnosti u sportskim savezima i misljenja sam da ako budemo isli kako neki predlazu putem clanstva u aero klubovima i sl udruzenjima koja ce uticati na Vazduhoplovni Savez Srbije da su neki uticaji i pomaci moguci tek 2017 godine, sto naravno nije lose ali kasno je tako da simultano sa tim moramo preduzeti neke od sledecih koraka:
-oformiti udruzenje gradjana
-napraviti sastanak, formalni, sa predsedavajucim i dnevnim redom kojim bi
-precizirali smetnje avio modelara novim predlogom zakona
-kroz diskusiju usvoji predloge resenja tih problema
-osmisliti taktiku borbe i strategiju otklanjanja problema
zatim
-podeliti zaduzenja pojedinim zainteresovanim clanovima tok udruzenja (tipa da ode, nazove, dogovori, zakaze sastanak ili sl)
-osmisliti predlog prikupljanja novcanih sredstava
Ne mozete zvati i kucati na vrata sa predstavljanjem tipa "ja sam Pera Peric ja hocu" , znaci moramo formalno da imamo organizaciju koja nas objedinjuje. Bez obzira na clanstvo u Aero klubovima koje je korisno ovo vidim kao neko paralelno delovanje.
Zaboravite da bilo sta moze da se dogovori diskusijama na forumu, one su korisne ali apsolutno nedovoljni.
Vazduhoplovno modelarstvo je sport i kao takvo mi se mozemo obratiti i nadleznom ministru Vanji Udovicicu, kao udruzenje gradjana mozemo organizovati miran protestni skup u centru Beograda, Novog Sada, Nisa ili sl gde bi recimo pojedinci predstavili let svojih (mikro ) modela, aviona, helikoptera i kvadova. To bi sigurno bilo zanimljivo i za medije cime bi privukli paznju.
Siguran sam da pojedinci imaju dobre ideje, super se razumeju u problematiku, imaju kontakte i ko zna sta jos, zajedno smo jaci, sto se pre okupimo imamo vise dragocenog vremena za delovanje.
Sloba
IVAN3D:
--- Quote from: petar on January 17, 2016, 10:39:55 PM ---Kako se "potpisujete" na onaj spisak. Gde treba da se klikne ili nesto uradi?
--- End quote ---
copy/edit/paste ;namig
Iskopiras spisak dodas sebe i to postavis kao odgovor.
aco:
1. Dejan Tutunovic (Decky) Cacak
2. Nebojša Blagojević (nedbojsa) Kruševac
3. Vladimir Stamenovic (Vaci) Nis
4. Stević Milan (stevapn) Paraćin
5. Nedovic Goran (Grebic) Cacak
6. Ico Zajko (Zajko) Beograd
7. Slobodan Bulovic (sloba_b) , Beograd
8. Aleksandar Đorđević (djordjevicaca), Beograd
9. Petar Nedic (pnedic), Beograd
10.Trivić Nebojša(trivajuve),Novi Sad
11. Slobodan Grujic (banbo), Loznica