RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi pravilnik za dronove u Srbiji
marko.jovanovic:
Da razjasnimo malo ovde da ne bi bilo bespotrebnih blamiranja pred nadležnima.
Postoji USTAV kao najviši pravni akt u nekoj zemlji, pa zakon pa podzakonski akti kao što su PRAVILNIK, URDBA, NADREDBA, ODLUKA, UPUTSTVA
Vlada donosi uredbe i odluke. Ministarstva i posebne organizacije donose pravilnike, naredbe i uputstva.
Tako da za ovaj podzakonski akt koji se zove PRAVILNIK moramo se obratiti nadležnom MINISTARSTVU koje je donelo isti.
Bar sam ja tako naučio a ako postoji neki pravnik ovde i ako grešim neka me slobodno ispravi kao i sve ostale i neka napiše šta gde kako.....
miticmiroslav:
Stigao je i odgovor iz direktorata na neka od pitanja. Mozete ih procitati ovde:
http://rcshop.rs/pravilnik-o-bespilotnim-vazduhoplovima-pojasnjenje/
marko.jovanovic:
A za nas najbitnije što je rečeno je OVO:
"Ko ima pravo da kontroliše i proverava da li je let koji je u toku prijavljen i da li operater poseduje dozvolu?
Nadzor na sprovođenjem odredbi Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima („Službeni glasnik RS“, broj 108/15) je u nadležnosti Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije."
Prema tome DABOME.....
Pojavili se komunalna ili obična policija na livadi dok letite možete samo da im kažete da su DVOJKA....
pnedic:
--- Quote from: miticmiroslav on January 21, 2016, 01:17:13 PM ---Stigao je i odgovor iz direktorata na neka od pitanja. Mozete ih procitati ovde:
http://rcshop.rs/pravilnik-o-bespilotnim-vazduhoplovima-pojasnjenje/
--- End quote ---
Au al sa ga "pojasnili": ovo je odradila neka sekretarica sa copy/paste pravilnika.
pnedic:
Na moje ponovno pitanje Direktoratu da li su dobili moj mail i sta se desava, dobih sledeci odgovor:
From: Ana Deljanin
To: 'Petar Nedic'
Cc: Mirjana Cizmarov ; Predrag Jovanovic ; 'Aleksandar Godic ' ; Aleksandra Potparevic
Sent: Thursday, January 21, 2016 2:40 PM
Subject: RE: Info
Poštovani gospodine Nediću,
Obaveštavam Vas da je Vaš predlog odmah prosleđen svim nadležnim organizacionim jedinicima u Direktoratu, koje će svakako razmotriti sva materijalna rešenja koja ste predložili.
Zahvaljujemo Vam na uloženom trudu.
S poštovanjem,
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version