RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi pravilnik za dronove u Srbiji
Vaci:
--- Quote from: pnedic on January 21, 2016, 04:23:22 PM ---
--- Quote from: Vaci on January 21, 2016, 03:01:15 PM ---Nedicu kako da vidim tvoje komentare, kada skinem fajl vidim one baloncice za komentare, ali kako da vidim sta treba da pise u njima?
--- End quote ---
Pa valjda ce on sam da pokaze komentar kada misa stavis preko baloncica. POstavi misa iznad baloncica i sacekaj sekund-dva. Meni bar tako radi.
Ako nece, javi pa da vidim sta sam propustio da odradim.
--- End quote ---
Definitivno nece. Jel je potreban neki specijalni viewer ili bil koji PDF? Ja koristim Foxit reader.
bora61:
Moja malenkost je , dok sam ga imao pre 2 godine , letela Easy Star-om 2 kod baklje na Uscu, kada sam se kao gradjanin ( koji uredno placa reprize Boljeg zivota i ostalih s*anja ) drznuo
da letim u neposrednoj blizini svete gradjevine iz vremena jedne SFRJ u kojoj je svako imao posao i veru u bolje sutra.
I nije mi palo napamet da uradim nesto lose sa ES2 .
Sebe sam nasao u Dronovima, jer nisam dovoljno inteligentan za pravo modeliranje, projektovanje vazduhoplova, pa zar treba Drzava da zabrani dronovanje samo
zato jer je neki Siptar ( nisam posprdno napisao Siptar, vec samo izvorni naziv za istoimeno pleme) uradio to sto jeste.
Izvor https://sh.wikipedia.org/wiki/%C5%A0iptar
Gde su sada nadlezni da sankcionistu komercijalnog pilota ekoloske kompanijice, koji je maltene probio zvucni zid sa 126 putnika i usput uradio selfie, i to iznad SRPSKOG neba ?
Izvor
http://www.vecernji.ba/piloti-jurili-1000-na-sat-slikali-se-za-fb-i-ugrozili-zivot-116-putnika-1053987
http://24sata.info/vijesti/regija/252033-crnogorski-pilot-prekoracio-brzinu-i-objavio-na-facebooku-feeling-crazy-with.html
Dronisti treba da se registruju i da im se omoguci hobi, ali ne 50Km od Beograda.
Sto se tice plafona na 30 m , meni vise nije potrebno , jer nisam komercijala.
U USA sealing je na 400 incha, pa izracunajte koliko je to.
Vaci:
Nedicu uspeo sam da otvorim sa Adobe. Ima jedna stvar, 400 fita je oko 120m a ne 1200m... al ajde, inace je sve ok sroceno. Dobar pokusaj, videcemo dalsi pogodio metu i sa kolko poena :)
zajko:
--- Quote from: gizmo on January 21, 2016, 09:42:16 PM ---Danasnje "pojasnjenje" iz DCV-a nakon cega sam ostao ") (___) (:sok:)
Recimo nas 10 se skupi na 13. maju da uzivamo u lepom danu i pomalo letuckamo, ali to letuckanje bilo koje RC letelice mora da se najavi 5 dana ranije i ako se leti samo u krugu od par stotina metara...
ALI...sa istog tog 13. maja (ili bilo kog sportskog aerodroma) motorni zmaj ili UL avion moze da poleti kad god hoce bez najave ako ce leteti u krugu aerodroma, sto je sigurno mnogo vislje i dalje nego nase RC letelice. Ako ce da leti recimo Beograd - Kraljevo onda je dovoljno 30-60min ranije da dostavi plan leta kontroli letenja i da uzleti!
Najava od 5 dana se odnosi na bilo kakvo RC letenje bilo gde!!! ") (___)
Bilo kakvo snimanje iz vazduha je posebna prica i za to se trazi dozvola od vojske sa rokom odobravanja do 30 dana....
Posle ovoga ja sam iskreno ostao potpuno zbunjen, zatecen, sokiran, razocaran, posran....
--- End quote ---
Tačno.. dok god se ovde naveliko komentarise, diskutuje, psuje i sve ostalo... što smo davno zaključili da osim prosipanja pameti, nema smisla... biće sve gore i gore, na kraju će Modelarima/hobistima biti zabranjeno i korišćenje IR daljinskog za klimu, pa onda i za TV... samo nastavite, odlično gurate.... pravilnik ili kako se već zove važi zvanično od pre 20 dana, a sad idu podzakonska akta/tumačenja, koja ćete napraviti da budu sve gora i gora, daljom pričom i pametovanjem...
Stvarno ne razumem, mmmm 100 različitih ljudi svi bi menjali isti za sebe i svoje potrebe, većih gluposti odavno nije bilo... ali valjda tako i treba, samo dajte nove IDEA !
Kao da se ovde svi trude da bude što gore, pod izgovorom borimo se za našu stvar, pa nije u pitanju kućni savet od 3 stanara, aman ljudi ...
Gde Vam je više dugme OFF !
Uzdravlje ()-()
Vaci:
Zajko mnogo si mracan i pesimistican bre. A to sto napadas ovde ljude koji nisu krivi za nista, to pa tek. Forum je da se na njemu kenja, diskutuje, prezentuje, hvali, zali, itd itd itd.... Imam drugara koga smara ova tema i ne klikce na nju uopste. Kome se ne svidja zasto da muci sebe i druge. Kome se svidja neka ucestvuje u diskusiji. A kome se svidja iz nekih "licnih negativnih" razloga, to je vec druga stvar.............................................................
Svi znamo da ima ljudi i ovakvih i onakvih, i koji vuku za sebe i koji vuku za sve, al aj oladi malo da napadas sve nas na gomili, sipas nam so na ranu, ko da smo ti leba iz usta uzeli..... iskuliraj malo....
Uzdravlje (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version