RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi pravilnik za dronove u Srbiji

<< < (10/127) > >>

ak:

--- Quote from: pnedic on August 05, 2015, 01:59:43 PM ---
--- Quote from: ak on August 05, 2015, 11:38:05 AM ---беспилотне ваздухоплове масе од 0,5  kg до 5  kg , са максималном висином   лета  до 150  m ,  максималном  брзином лета до 30  m / s и максималн им долетом до 2 . 500 m ( к атегорија 2) ;

Ako sam dobro razumeo, za ovu klasu letelica dozvoljeno je letenje u zonama I i II (nenaseljene zone), sa zdravstvenim uverenjem kao za vozacku dozvolu B kategorije (znaci svako ko ima vozacku), uz prethodno polozen ispit provere znanja. To je sve od uslova sto treba da se ispuni? Ako izuzmemo obavezno uputstvo od proizvodjaca? Jesam nesto propustio?

--- End quote ---

Da, tako pise. Mene samo zanima ko ce biti taj ko proverava znanje i izdaje potvrdu o polozenom ispitu i gde sve to ? Ako to bude neko od majstora letenja (npr sa ovog foruma), to prihvatam. Bojim se da ce to biti neki visoki funkcioner sa gomilom savetnika.

--- End quote ---

Лице које у правља беспилотним  ваздухопловом  који се користи у привредне сврхе  може да буде само пунолетно лице које  је здравствено способно и које је положило проверу  знања из  предмета ваздухопловни прописи

Evo ga i dokument "vazduhoplovni propisi"
http://www.cad.gov.rs/docs/letacko/knjige/pplh/Vazduhoplovni%20propisi.pdf

Daki:
Jedino ovo za maloletnike da se preinaci u dete do 14 godina. Ako klinci mogu da ucestvuju u saobracaju i da pilotiraju jedrilice mogu valjda i da se igraju modelima, svakako se deliktna odg. stice sa 14 god. Osim za kategorije za koje se zahteva posebna dozvola direltorata.

pnedic:

--- Quote from: rajker on August 05, 2015, 04:12:42 PM ---oo)) Eeeeeeeee mene ovo sa pravilnikom za letove skroz na skroz sredio.Znao sam da ce jednog dana doci do ovoga cim se pocelo pricati o tome ali nisam se nadao da ce tako brzo,i da ce toliko biti rigorozno.Pravilnik i zakon,,,meni je dosta,,,  mmmm Letecu jos malo,usput cu pratiti -sta kako ce se menjati - pravilnik (ako se i ista promeni)
Jako sam razocaran sto se sve ovo desava,ali zakon je tu pa  sta se moze......  mmmm 

Trenutno mi u glavi samo jedno.....Batali ovo sve - otisla mi volja. Najverovatnije uskoro cu ceo moj hangar sa svim pratecim opremama staviti na prodaju  mmmm  Bilo je lepo dok je trajalo,,,ode jos jedan hobby  (rip..)

--- End quote ---

MA ajde, kud toliko razocarenje ? Znas i sam kako prolaze zakoni kod nas. Imamo mi super zakone koji kad bi se postovali ovo bi bila najuredjenija zemlja na svetu. Ali.....

ak:
Ne razumem sto je toliki problem poloziti pravilnik. Par sati ulozenog rada i to je to. Pitanje je samo kolika ce biti cena polaganja.

Daki:
Koliko vidim polazu samo ono koji hoce da koriste dronove u privredne svrhe, modelare hobiste ovaj pravilnik jako malo kaci.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version