RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi pravilnik za dronove u Srbiji
petar:
Hvala.
Viper:
Ma mene ta registracija vise muci nego osiguranje. Osiguranje platis jednom i letis...ali sta sa registracijama, aman.
Ko ce da juri da overava toliko papira, takse, cudesa...a na kraju, registracija i papiri izadju skuplje nego model od EPO pene. Zalosno...
Nije mi jasno ovo oko punoletnog lica. Kako sam ja razumeo, maloletno lice ne sme da izadje sam na livadu i da leti pa makar imao sve druge papire?
djbojan:
Evo vrhunca u bajci srpskog letenja (:sok:) A kazne koliko cujem, od 150-200 hiljada dinara...
petar:
Nije samo kod nas, nego u citavom svetu to je aktuelno i nije problem u zakonu i treba da se donese, problem je sto zakon ne valja. Napravljen je da svima koji su dobronamerni udje "ona stvar" bar jedno 50cm..., a ne da bi se povecala bezbednost.
Nisam ovo hteo da potenciram, ali kad me nervira neka bude receno:
pozzz
Inace nisam hteo nikad vise da pisem na ovom forumu, al' sta cu kad gde god se ja sklonim da me niko ne vidi tu nekako opet smetam...
Smesno je, ali ono u sta ni sam nisam verovao (ono kad sam prosle godine rekao da ne bi voleo da me neki pandur zaustavi i riba zbog modela) ce bas bukvalno da se desi.
Posto ljudi koji nemaju dobre namere odmah traze dobar razlog da te diskredituju... Prvo sto im pada na pamet je da kazu kako si nestrucan.... pa ako im taj adut izbijes iz ruke, onda te optuze da si lud... i tako to, imaju citav repertoar....
Ja sam bivsi vojni pilot i leteo sam na lovackoj avijaciji i ako ja ne znam o cemu treba da pise zakon onda stvarno ova zemaljska kugla nije ni za sta drugo nego za spaliti.
Zakon je preterao, to je sve. Ako bude doneto nesto blize realnosti, pa hajde moze i da prodje, ali u ovakvoj formi kakva je sad to je bezveze....
Pa veca su pretnja ptice nego modelari, sto onda ne pobijemo sve ptice (da uklonimo pretnju...), ali ptice ima ko da stitu, a modelare ko ih "radi im onu stvar".
Onaj ko hoce da obori bilo koji avion i ako ima i malo pameti oborice ga.
Onaj ko hoce da snimi nesto, snimice....
Nista sto je maliciozno nece biti spreceno.
pozzzz
mirce:
Kažu na Facebook strani RC Srbije, na osnovu snimaka dvoje "fasovalo"...
Baš sam ljubopitljiv ko su "sretni dobitnici"...
Posetite Facebook stranu RC Srbije ima sve konkretno objašnjeno oko registracije:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=920044128103295&id=235983643176017
(pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version