RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi pravilnik za dronove u Srbiji

<< < (102/127) > >>

petar:
Ja to ne vidim sto vi vidite, ali vidim nesto drugo...

Vidim da je (srecom) onaj ko je pisao to neupoznat sa vazduhoplovnom terminologijom i (srecom) izgleda nije maliciozan.

Vidi se lepo da covek ne zna sta je to maksimalan dolet jer ona slika govori sama to za sebe.

Nacrtan helikopter na 10m visine i 15m daljine od modelara, da je dolet helikopter bi bio na zemlji a ne na 10m visine...

OK, ako je ovako, moze taj zakon nekako i da prodje... Samo tu gresku moraju prepraviti, da zamene reci maksimalan dolet sa maksimalnim rastojanjem od modelara (ili operatora kako to oni kazu...).

pozzz

Komplikacija je i zajebancija, ali da se uraditi...

trivajuve:
Naravno 1000 dinara bez elektronike koju "selim" iz modela u model kad odsluži svoje i ladovina...od 5-7 modela godišnje parkflajera.Kako lete zna ekipa sa Čeneja i 13-ice ko je bio letos...

marko.jovanovic:
Ako bude neko okupljanje spreman sam sa flotom od izloacije  :big smile

Mada lično mislim da bi ibilo bolje da ih okupimo na nekoj neutralnoj livadi koja je dalje od grada i bilo kakvog naselja čisto da vide da većina nas koji smo pogođeni ovim pravilnikom letimo na potpuno BEZBEDNIM mestima čak i po pčele, kukce, muve i komarce a kamoli ljude. (pod ljudima ne smatram nas modelare i hobiste koji letimo mmmm) :big smile

Zabava je u ovom topiku vidim počela a da ja nisam uzrok nje....
Što se radujem ovome.... (yay)

Prezentacija će po meni biti delotvornija od gomile predloga koje će mo im prosuti čak i kao nekakva organizovana skupina.
 (<--)

paja011:
Vidim tema je malo zamrla, pretpostavljam da svi vredno uče za ispit i prikupljaju dokumentaciju  :big smile
Eno na DCV sajtu sadržaj ispita, pa ako neko hoće da pravi puškice  lol

Ne znam da li je kačenje linkova dozvoljeno (ako nije Moderator će ga već obrisati), ali evo linka do uputstva:
http://www.cad.gov.rs/docs/letacko/ispiti/Sadrzaj%20ispita%20za%20sticanje%20%20potvrde%20za%20upravl%D1%98anje%20bespilotnim%20vazduhoplovima.pdf

SABURO:
Jel ima neko da je citao evropski pravilnik i da li moze da ga linkuje ovde?

Upravo citam neki dokument i naidjem na sledecu recenicu, naravno evropski propisi su u pitanju.
https://www.easa.europa.eu/system/files/dfu/204696_EASA_concept_drone_brochure_web.pdf

Poglavlje broj 5 ( 5.Privacy/data protection, security and spectrum ) poslednji pasus, gde kaze da na osnovu nekog dokumenta iz 2004 modeli ispod 20KG ne podlezu osiguranju.

--- Quote ---Additionally and similarly to model aircraft flying today in most of the Member States, a third party liability
insurance is foreseen for the 3 categories of operation. Current Regulation (EC) No 785/2004 on insurance requirements
for air carriers and operators does not require insurance for model aircraft of less than 20 kg.
--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version