RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi pravilnik za dronove u Srbiji

<< < (105/127) > >>

stevapn:
Jeste. Svi modeli za rekreaciju i obrazovanje do 20kg, se ne osiguravaju. Ovi naši vaćare na kvarno.

Dakyle:

--- Quote from: paja011 on February 16, 2016, 04:01:00 PM ---
--- Quote from: Dakyle on February 16, 2016, 01:22:18 PM ---Da Nikola, po evropskom zakonu modeli ispod 20kg ne podlezu osiguranju i to DCV zna i ne spori to-cak se i zalaze da nas zakon bude uskladjen sa Evropskim zakonom (jer mi celo nase zakonodavstvo moramo da uskladimo sa Evropskim). Druga je stvar sto su osiguravajuce kuce kod nas podigle kvote za osiguranje nasih modela na visok nivo ( neznam u kojim mernim jedinicama se racuna sve to) ali evo jednog primera osiguranje za pravog Blanik-a ili Vuk jedrilicu ili bilo koju sportsku jedrilicu je 25 evra na godisnjem nivou u Srbiji a nasi modeli su usli u 3-4 puta vecu kategoriju sto cenovnu sto bezbedonosnu.
Mi trebamo kroz klubove ali iskljucivo kroz klubve i pretstavnike klubova da delujemo da se zakon-propis kod nas uskladi sa Evropskim propisima-zakonima, ne mozemo da gledamo ni Kanadske ni Americke jer hteli ne hteli ceo nas zakon mora da se uskladi samo sa Evropskim..naravno i tu ce verovatno biti odstupanja i tolerancije a na nama je da izvucemo sto bolje uslove i sto bolje propise.

--- End quote ---

Izvini, ali ne znam odakle ti to da se DCV zalaže da zakon bude usklađen sa EU. Ne tvrdim da to nije tačno, ali oni su pisali ovaj nesrećni Pravilnik, pa mi nešto baš i nije logično. OK, jasno mi je da je Zakon nešto drugo, ali tvoja konstatacija meni zaista zvuči nelogično. Jasno mi je i da se u izradu Pravilnika umešala Vojska sa svojim stavovima zauzetim sredinom prošlog veka. Na žalost, svojim zahtevima samo pokazuju koliko im je zapravo nizak tehnološki nivo opreme, mada ovde ima indicija odsustva prepoznavanja realnog sveta.

--- End quote ---

Imam saznanja da je to bas tako kako sam napisao, tacnije da se DCV zalaze da zakon bude uskladjen sa evropskim zakonodavstvom sto je jedino ispravno i zdravorazumno...Mnoge stvari ce zavisi od nas.
A mi treba da delujemo kroz klubove. Pod tim mislim da prihvatimo cinjenicu da je clanstvo u klubu jedina ispravna ulaznica za utakmicu.

tibeteagle:

--- Quote ---Primer iz Beca (nije moj primer ali jeste jednog naseg clana foruma) koliko se secam kolega je bio clan modelarskog aero kluba u Becu (van beca-nije gradska zona) Njega je godisnja clanarina kostala 300 evra sa sve osiguranjem koje klub zavrsava, sve se u klubu zavrsava...za te novce imas pristup prostorijama kluba, servisu kluba, odlaganje modela  na bezbedno, cisto sa svojim ormaricem itd...kompletan pristup klubskim zadrzajima koje taj klub nudi za te novce od 300 evra, uredno sredjena pista za poletanje i sletanje, ip-kamera kojoj imas pristup (jer dobijes pristupnu sifru) da od kuce mozes da pogledas ko je na aerodromu, kakvi su uslovi, brzina i smer duvanja vetra...za sve te pare dobijes konfor iz fotelje..
--- End quote ---
Drago mi je da je ovo neko napisao. Da ovo je definicija kluba, koja se gradi na servisu članova. U ovakav klub bi se svako upisao, ako baš mora, jer nema svoj privatan servis, kao ovde većina RC modelara.

--- Quote --- tacnije da se DCV zalaze da zakon bude uskladjen sa evropskim zakonodavstvom sto je jedino ispravno i zdravorazumno..
--- End quote ---
Deluje malo naivno i neiskreno, jer se pravilnk mogao i odmah tako napisati. Sve se znalo i unapred, a zašto je ipak drugačije napisano, to je pravo pitanje?  mmmm Samo da ne bude da ni usklađivanje ne uspe i implementacija ispadne ovako nešto frankenštajnski:
https://www.facebook.com/balkanija.info/videos/1077236795649480/

:big smile

Dakyle:

--- Quote --- tacnije da se DCV zalaze da zakon bude uskladjen sa evropskim zakonodavstvom sto je jedino ispravno i zdravorazumno..
--- End quote ---
Deluje malo naivno i neiskreno, jer se pravilnk mogao i odmah tako napisati. Sve se znalo i unapred, a zašto je ipak drugačije napisano, to je pravo pitanje?  mmmm Samo da ne bude da ni usklađivanje ne uspe i implementacija ispadne ovako nešto frankenštajnski:
https://www.facebook.com/balkanija.info/videos/1077236795649480/

Verovatno jeste mogao biti tako napisan, (ne zaboravimo predlog zakona od letos) ali ne zaboravi i povredjenu sujetu bezbedonosnih snaga prilikom sletanja cuvene "albanke"

marko.jovanovic:
Ko je kako pisao i kako je potkovan sa znanjem iz oblasti vidi se na pitanjima za ispit koji će biti kao kada PAJA I JARE polažu razrede u večernjoj školi.
A mi nećemo ništa napraviti niti bilo šta doprineti da nam se nešto olakša.
Živi bili pa videli...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version