RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Novi pravilnik za dronove u Srbiji

<< < (110/127) > >>

gizmo:
Para se od nas nece najesti sigurno i mislim da punjenje budzeta nije bio bitan detalj ove price.

Drzava i razni organi svakako jesu krivi za ovo sto sad imamo, prvo sto su dozvolili da se vojska i Cvorovici na brzinu ubace sa sumanutim idejama i zahtevima,
a drugo sto je to na kraju tako i otislo na usvajenje i kao "mora sad tako, pa cemo vremenom menjati"!!

Predlog pravilnika od strane DCV-a je bio sasvim ok dok nisu pocele da se ukljucuju vojska, BIA, Ilija, Djura...sa svojim zahtevima.
Danas imamo potpuni paradoks da svi mi koji smo se uredno registrovali i platili sve sto mora, da smo izgleda najvece budale,
jer smo prakticno potpuno ukoceni birokratijom. S druge strane svaki dan na netu osvanu neki novi snimci iz raznih gradova Srbije koje su uradili ljudi koji sigurno
nisu registrovali letelice niti trazili dozvole.
Neki od njih lete iako znaju da tako krse zakone, a drugi verovatno i ne znaju. Pre neki dan sam u Comtrade prodavnici video izlozen Phantom3 i pitam prodavca da li
obavestavaju kupce sta sve moraju da obave da bi uopste to smeli da koriste bilo gde van svoje sobe? Kaze, mi im pomenemo da postoji neki novi pravilnik, ali prodavci nemaju
nikakvu zakonsku obavezu da izricito obaveste kupca da legalno kupuje nesto sto je ustvari prakticno zabranjeno za upotrebu!!

marko.jovanovic:
Ovde važe tri postulata.
1. Ko ovde ne poludi taj nije normlan
2. Ovde je normalno da ništa nije normalno
3. Znam ja nas hebo ti nas.

gizmo:
Informacija koju sam dobio iz DCV vezano za hobi letenje na sportskim aerodromima je da je procedura ista kao i za sve ostale letelice (zmajeve, UL avione).
Znaci ne trebaju najave 5 dana ranije, vec da se obavesti nadlezna osoba na tom sportskom aerodromu i let let bubamaro :)

grebic:

--- Quote from: gizmo on March 09, 2016, 12:53:34 PM ---Informacija koju sam dobio iz DCV vezano za hobi letenje na sportskim aerodromima je da je procedura ista kao i za sve ostale letelice (zmajeve, UL avione).
Znaci ne trebaju najave 5 dana ranije, vec da se obavesti nadlezna osoba na tom sportskom aerodromu i let let bubamaro :)

--- End quote ---

Da li je ovo proverena inforamcija (yay)

gizmo:
Informacija je od pomocnika direktora DCV-a.
Ko zeli moze DCV-u da posalje mejl i trazi zvanicnu potvrdu ove informacije.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version